contracture du muscle gracile, wie vertaalt deze diagnose??

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
jacq
1-ster
Berichten: 20
Lid geworden op: Ma 04 Dec 2006, 21:45

contracture du muscle gracile, wie vertaalt deze diagnose??

Berichtdoor jacq » Vr 04 Apr 2008, 14:20

Ja, daar ben ik weer. Op 1 maart heb ik een berichtje geplaats, over een afgescheurde teennagel en het kreupel zijn sindsdien (sinds eind dec.) Bedankt voor de reactie's! Toen ik in nederland was voor een week, ben ik met Mick ook  naar een specialist geweest. Deze heeft hem onderzocht en behandeld, bekken rechtgezet ed, maar dacht toch aan een rugaandoening,  bv spondylose of een beknelde zenuw en adviseerde mij ,bij geen verbetering na de behandeling, dit in Frankrijk te laten onderzoeken. Dit is vandaag gebeurd.  Er is een foto gemaakt, daar was een  zeer geringe mate van spondylose te zien, maar daar zou die "zwabberpoot" niet uit voort kunnen komen.Na zeer grondig onderzoek en obversatie bij het lopen is zijn diagnose : contracture du muscle gracile en hij zegt, dat dit een typische DH aandoening is en dat een operatie 50% kans geeft op herstel. (myectomie du muscle gracile) Nu weet ik natuurlijk wel dat het hier om een spierprobleem gaat, maar zou toch graag meer willen weten . Wie kan dit in normaal nederlands vertalen en wie heeft wellicht gelijke ervaringen en of tips/behandelingen/medicijnen? En komt dit inderdaad veel voor bij de DH? Heel graag jullie reacties! Bij dit soort dingen is het toch erg lastig om in Frankrijk te wonen....Maar ja voor de rest.... is het prima. 8)
Merci, Jacq
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re: contracture du muscle gracile, wie vertaalt deze diagnose??

Berichtdoor Hitam » Vr 04 Apr 2008, 16:38

In het "Nederlands" heet dat ook een graciliscontractuur. Dat is de spier aan de binnenkant van het achterbeen (de kleermakersspier) die langzaam aan verbindweefselt. Operatie helpt eventjes.
Ik heb een hond in de praktijk die ik met acupunctuur behandel, sinds een jaar ongeveer en het wordt in elk geval niet erger. ook niet beter, maar dat kan officieel ook niet.
Deze hond heeft er overigens geen pijn aan, hij loopt alleen een beetje raar.
jacq
1-ster
Berichten: 20
Lid geworden op: Ma 04 Dec 2006, 21:45

Re: contracture du muscle gracile, wie vertaalt deze diagnose??

Berichtdoor jacq » Vr 04 Apr 2008, 16:47

dank je Tannetje. Ga ik eens kijken of er in de provence ook ergens met naaldjes gewerkt wordt. Operatie kan dus altijd nog?
groeten, jacq
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast