hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor Barfplaats

hamada
5-sterren
Berichten: 2410
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor hamada » Wo 02 Apr 2008, 14:58

Helaas hebben we ons de laatste weken ernstig zorgen moeten maken om Remi. Waar zijn forse hartruis de laatste jaren mooi gestabiliseerd was, werd hij vrij snel erg benauwd. Daarbij had hij erge pijn en was het echt één hoopje ellende dat nog niet eens 50 meter kon lopen i.t.t. de 15 km. van een paar maanden geleden  :(
Gelukkig konden we bij de Wagenrenk, waar hij al onder controle was, snel een afspraak maken en behalve dat zijn hart echt erg achteruit gegaan is, is de conclusie ook nog eens dat Remi nu pijnklachten heeft door syringomylia. Van dit laatste verdacht ik hem al langer, omdat hij altijd al pieperig was als je bij zijn nek kwam, maar hij had tot nu toe nog geen ernstige pijn en andere klachten.
Gelukkig reageert Remi wel goed op de medicatie (hart en syringo) maar af en toe heeft hij lijkt het wel last van hoofdpijn. Wordt wel vaker gemeld bij syringo.
Ik vroeg me af of er een wat onschuldiger pijnstiller is die als hoofdpijnpil gegeven kan worden en moest aan Salisprin denken omdat dat ook bij zenuwpijnen zou helpen, las ik ergens. Weet iemand of Salisprin met veel medicatie samen kan? En dan niet Rimadyl of zo, maar hartmedicatie, plastabletten, anti-epileptica.
Voor ik iets bij de toch al grote hoeveelheid pillen ga geven toets ik natuurlijk wel bij de specialist, maar die spreek ik pas over een paar weken.
Lizzy
Moderator
Berichten: 59771
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor Lizzy » Wo 02 Apr 2008, 17:02

Ach hemeltje, wat een ellende allemaal :(. Ik kan nergens enige indicatie vinden waarom je het niet met deze middelen zou kunnen geven. Maar, ik ben geen DA. Ik hoop dat Tannetje dit topic ziet en reageert!
Nynke
5-sterren
Berichten: 7578
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor Nynke » Wo 02 Apr 2008, 21:10

Hallo Hamada, heb je het medicatieschema van Clare Rushbridge ingekeken ?? Zij is syringo-expert en heeft een heel medicatieschema opgesteld. Als je het niet hebt, maar wel graag wilt hebben, stuur me dan even een mailtje op nynkefennema@live.nl of stuur, als je dit pas vrijdag leeest, een mailtje naar ivdkoppel@xs4all.nl, zij weet ook heel veel over syringo.

Heb je een cavalier of een ander ras ?

Sterkte met Remy !! 

Nynke
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re: hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor Hitam » Do 03 Apr 2008, 09:20

Volgens mij moet Salisprin hierbij kunnen. Met anti-epileptica bedoel je de gabapentine? Of krijgt hij phenobarbital?
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2367
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor bloemetje » Do 03 Apr 2008, 10:13

Hgstws Gabapentine Hitam..

Jeetje meisje wat rot allemaal. Probeer zeker Ingrid te mailen want zij kan je hier echt bij helpen en ondersteunen. Zij heeft een cavalier met de hartproblemen en syringo.

Ik geloof overigens wel dat je geen Salisprin zou moeten geven. Vraag aub je specialist bij de Wagenrenk wat je moet geven bij acute pijnklachten! Je kunt hem toch even bellen? Ik geloof zelf dat er normaal gesproken gewoon Rymadil word gegeven. Waarom wil je dat niet geven?
hamada
5-sterren
Berichten: 2410
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor hamada » Do 03 Apr 2008, 18:14

Bedankt voor jullie reacties.  Het is echt een ellende als je zo'n levenlustig hondje zo snel ziet aftakelen en zijn conditie ziet kwijtraken. Gelukkig is hij niet echt benauwd meer en geniet hij weer van zijn wandelingen.

Ik heb inderdaad ook al contact met Ingrid vd Koppel en heb ook al tips gekregen. Toch triest hoe zo veel honden met zo'n vreselijke ziekte als syringo te maken krijgen. Remi is inderdaad ook een cavaliertje.

Hij krijgt voor de syringo inderdaad gabapentine en reageert daar goed op, maar is nog niet helemaal pijnvrij. De eerst volgende keer dat ik dr. Mandigers spreek zal ik ook nog een keer vragen of er iets extra's gegeven kan worden;maar Remi krijgt al zoveel medicatie nu. Misschien heb ik meer moeite met zijn conditie dan Remi zelf. Je voelt je zo machteloos dat je graag van alles voor hem wil uitzoeken en regelen. Maar hij heeft weer lol in zijn leventje, geniet van zijn eten, wandelingen, het spelen met de kat en met Ramses, dus in dat opzicht kunnen we alleen maar heel tevreden zijn. En het feit dat hij weer aanvalt op zijn kippevleugels en pensstaafjes is ook weer een feest om te zien.
Voordeel voor Remi: omdat hij erg onrustig slaapt en veel rondloopt 'snachts en ook steeds anders wil liggen hoeft hij niet in de bench maar mag hij met ons mee naar boven. En dat is natuurlijk wel weer  erg veel ziektewinst  :)
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2367
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor bloemetje » Do 03 Apr 2008, 20:22

Dat geloof ik zeker  8)

Ja meis.. Onze Noah heeft 'alleen maar' dat hartprobleem maar ik begrijp wel hoe je je voelt hoor.
Ik vind het een goed teken dat hij zo geniet van zijn leven en niet zo benauwd meer is. Ook al gaat zijn conditie dan wat achteruit. Welke hartmedicatie heb je? Onze Noah heeft fortekor&kwart plastabletje.
Hoe oud is Remi?
Onze Noah is 9 en helaas zie ik hem de laatste paar dagen toch wel achteruitgaan (benauwder vermoeider hoesten). Ik probeer mijzelf eraan te houden dat hij geen onderzoeken meer hoeft te ondergaan en niet zoveel pillen hoeft te slikken. Daarbij er is verder toch niets meer aan te doen. Dus we wachten het af en bezien en genieten van hem en met hem van dag tot dag.

Het is toch fijn dat we elkaar zo kunnen helpen. Vooral Ingrid heeft al erg veel voor medestanders als jij gedaan. Alles belangeloos en met liefde. Dat is toch wel geweldig vind je ook niet!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: hartfalen toch wel ernstig, en de rest

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast