Lezingen in Den Haag

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Lezingen in Den Haag

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Poedelpret
5-sterren
Berichten: 703
Lid geworden op: Do 12 Mei 2005, 12:48
Locatie: Overijssel
Contact:

Lezingen in Den Haag

Berichtdoor Poedelpret » Ma 10 Mar 2008, 13:18

Beste hondenliefhebber,

In april hebben wij wederom twee interessante gastsprekers, die over de volgende onderwerpen boeiend kunnen vertellen:Thema-avond: Basisbeginselen EHBO
drs. Floor Zeegers

Floor Zeegers is een Haagse dierenarts die praktijk houdt in Dierenkliniek Duinoord. Op deze avond zal zij u informeren over de basisbeginselen van de EHBO. Een ongelukje is immers zo gebeurd. Een breuk, verstuiking, verwonding door prikkeldraad, een bijtwond van een andere hond, iets wat in de keel blijft steken, etc. Hoe kunt u dan het beste handelen? Hoe legt u een noodverband aan, hoe kunt u een acute bloeding stelpen, in nood snel muilkorven? Wat te doen bij shock? Ook in en om het huis zijn er kleine en grote risico’s zoals vergiftigingen, oververhitting of een allergische reactie op een gewone insectenbeet. Enige kennis van EHBO voor honden kan er voor zorgen dat u in staat bent het leven van uw hond te redden en hem op de juiste wijze naar de dichtstbijzijnde dierenarts te vervoeren. Het is belangrijk dat u weet hoe u pijn kunt verlichten en verergering van klachten kunt voorkomen. De dierenarts zal diverse handelingen demonstreren.

Datum: Dinsdagavond 15 april van 19.00 tot 22.00 uur, kosten 19,50 euroDe jaarlijkse enting; Wel of niet vaccineren en mogelijke alternatieven
drs. Tannetje Koning

Tannetje Koning is holistisch dierenarts. Na haar reguliere dierenartsstudie heeft zij zich gespecialiseerd in natuurgeneeswijzen. Zij heeft veel ervaring op het gebied van (auto-) immuunziekten, vaccinatieschade en diervoeding. Haar centrum “De Oase” is gevestigd in Otterlo. Tannetje is de schrijfster van het boek “Voer voor carnivoren”.
Deze lezing gaat in op de vragen die er leven rond de jaarlijkse cocktail en overige vaccinaties;  Wanneer wel of niet enten? Wat zijn de voor- en nadelen? Bij welke honden is enten gewenst of noodzakelijk? Wat te doen met verplichtingen van hondenscholen, pensions of reizen naar het buitenland? Een verantwoord entschema versus de aanbevelingen van de farmacie. Wat zijn de  mogelijke alternatieven?

Datum: Dinsdagavond 22 april van 19.00 tot 22.00 uur, kosten 19,50 euroLokatie en aanmelden:

De lezingen worden gegeven in het wijkcentrum ‘Walboduin’ aan de Alphons Diepenbrockhof 2 (aan  de Aaltje Noorderwierstraat, achterkant van de C1000) 2551 KE Den Haag. De lokatie is bereikbaar met Lijn 3, halte Mozartlaan. Parkeren kan op de Aaltje Noorderwierstraat en via de Mozartlaan op het Alphons Diepenbrockhof zelf. U komt dan aan de voorkant van de C1000 te staan, loopt rechts van de supermarkt, en dan weer links naar het wijkcentrum Walboduin. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Uw eigen honden of kinderen kunnen niet mee naar deze lezing. Bij beide lezingen krijgt u een hand-out mee naar huis.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar chirodie@live.nl of telefonisch aanmelden bij Frenzey van Wingerden (0625330739) of Judith Strijbos (0614177131). Inschrijving geschiedt op volgorde van betaling op gironr. 1643533 t.n.v. Judith Strijbos en/of Frenzey van Wingerden. De lezingen vinden doorgang bij voldoende deelnemers.

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten