darmproblemen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

darmproblemen

Berichtdoor Barfplaats

Behendige hovi
2-sterren
Berichten: 65
Lid geworden op: Ma 10 Dec 2007, 17:57
Contact:

darmproblemen

Berichtdoor Behendige hovi » Do 28 Feb 2008, 07:39

Wie kan mij helpen.

Bij mijn hond van 4,5 jaar hebben ze de volgende darmproblemen vastgesteld.
ICC= Idiopatische  Chronische Collitis (chronische darmontsteking)en
IBS= Irretable Bowel Syndrome (geirriteerde darm syndroom)
Kijk even op WHG dierenartsen wat dit inhoud.
Nu wil mijn specialist mijn hond weer op hypo allergene brokken zetten, daar ben ik niet blij mee omdat ik BARF.
Kan iemand mij helpen wat het beste is qua Barf om aan mijn hond te geven. En dat ik de specialist kan overtuigen om geen brokken te geven.

Ook wil ik haar probiotica geven en heb al kefir plantjes besteld.
Hoeveel probitica mag ik haar geven en hoe vaak mag ik het geven.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Groetjes Sia

:-[
Lizzy
Moderator
Berichten: 60364
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: darmproblemen

Berichtdoor Lizzy » Do 28 Feb 2008, 08:24

Eigenlijk geeft Atjo Westerhuis de oplossing al. Bij IBS adviseert hij een vet-arme en vezelrijke voeding. Kefir is in mijn ogen beslist niet genoeg als probiotica leverancier en bovendien kan het wel eens zijn dat je hond heel fout gaat reageren op zuivel. Ik zou kefir voorlopig helemaal achterwegen laten. En ik zou kiezen voor protexin pro-soluble. Ik zou zelf geen pro-fibre geven want die is hartstikke instabiel. Ik zou zelf groentemix blijven geven, aangevuld met een beetje Psylliumvezel. Ik zou trouwens naast de protexin pro-soluble ook nog kiezen om er acidophilus van Arkopharma te geven. Dit is een perfecte probiotica, alleen heeft tie als nadeel dat er maar 1 bacterie in heeft zitten, de lacto acidophilus (maar die werkt dan ook wel heel goed, in deze hele grote hoeveelheden).

Ik zie dus eerlijk gezegd niet waarom je niet zou kunnen blijven barfen....? Wat is daar volgens de specialist mis mee? Je kunt dat toch prachtig regelen, wat een hond in deze situatie juist wel en niet nodig heeft? Je hebt dat met barfen helemaal zelf in de hand. Heeft hij uitgelegd waarom hij dat geen goed idee vindt?

Ik zou een heel laag percentage vleesbot geven (30% vleesbot maximaal, omdat vleesbot vrij veel merg bevat en dat vrij vet is) en ik zou dit voorlopig even malen (kleine botten van kleine dieren dus. Zoals kip en konijn en parelhoen. Eend is te vet) en verder magere vlees (wild, konijn, kip, kalkoen, witte vis, etc) en orgaanvleessoorten en zoveel mogelijk het vet eraf snijden. Dat met een grote hoeveelheid groentemix van 15% a 20%.

Je zou nog kunnen overwegen om naar een dierenarts te gaan die wel pro-vers is, dat praat een stuk makkelijker (zie de lijst van pro vers dierenartsen in de bieb). En ik zou zeker een homeopathisch DA bezoeken voor een passend homeopathisch middel. Ik heb zelf ervaring met Atjo Westerhuis en ik vind hem een zeer goed DA en bovendien een kei in homeopathie. Dus als je in de gelegenheid bent om daar heen te gaan: kan ik je dat zeker aanbevelen.

Nou, sterkte met je hond! Heeft ze dit al lang, dit probleem? Enig idee hoe het begonnen is?
Behendige hovi
2-sterren
Berichten: 65
Lid geworden op: Ma 10 Dec 2007, 17:57
Contact:

Re: darmproblemen

Berichtdoor Behendige hovi » Do 28 Feb 2008, 08:41

Mijn hond heeft al vanaf oktober last van de darmen.
In oktober heeft ze een fikse maag/darm ontsteking gehad. En vanaf die tijd gaat het met ups en downs. Tot 2 weken geleden toen was ze ineens heel erg ziek en ze was heel erg afgevallen.  Ik ben toen doorverwezen naar De Kompaan in Ommen naar dierenarts Gerritsen. Daar hebben ze een scopie van de maag/dikke en dunne darm gemaakt. Ook hebben ze biopten genomen uit de maag dunne en dikke darm.
De dierenarts wil met allerlei soorten hypoallergene brokken kijken wat ze het beste verdraagt.
Nu ben ik met de vorige brokken ook al gestopt en verder gegaan met haar eigen vlees. Maar het maakt voor haar darmprobleem geen verschil. Alleen van de brokken heeft ze meer ontlasting.
Nu staat ze voor de zoveelste keer op prednoral en antibiotica.
Elke week contact met de dierenarts om te bespreken hoe het gaat.

bedankt voor de informatie tot nu toe

Groetjes Sia
mcSnurk
5-sterren
Berichten: 800
Lid geworden op: Di 02 Okt 2007, 09:41

Re: darmproblemen

Berichtdoor mcSnurk » Do 28 Feb 2008, 08:55

hier ongeveer dezelfde "ziekte" en diagnose. Langdurig dezelfde problemen na een maag/darmontsteking die doorsukkelde omdat de DA niet doorhad dat er een maagontsteking was. Na DA brokken en medicijnen eigenwijs geweest en acuut gestopt met brokken. Sindsdien geen enkele oorspronkelijke klacht meer gehad. Wel nog lang last van de ontsteking die veroorzaakt zou zijn door een voedselallergie maar tot nu toe nog niet ontdekt waartegen, denk toch iets in die brokken of de frolics die hij als beloning kreeg. Medicijnen verergerden het probleem alleen maar, en irriteerden de maag nog verder. Ga voor een second -opinion. Probiotica had bij ons geen effect maar ik denk dat dat voor iedere hond verschillend is en niet iedere soort is geschikt. Bovendien is denk ik die hele darmflora naar de vaantjes door de medicijnen en dat heeft tijd nodig. Geef in ieder geval licht verteerbare kost en ik denk dat je moet uitproberen of de problemen veroorzaakt worden door een voedselallergie.
Behendige hovi
2-sterren
Berichten: 65
Lid geworden op: Ma 10 Dec 2007, 17:57
Contact:

Re: darmproblemen

Berichtdoor Behendige hovi » Do 28 Feb 2008, 15:43

Ze denken niet aan een voedselallergie, ze heeft ook al op brokken, maar dan aardappel en eend gestaan en maar dat hielp ook niet.
Het enige dat momenteel goed helpt is antibiotica en dan metrazol.
Dan kan ze alles eten, maar stop ik met de metrazol, dan is het binnen 2 dagen weer helemaal mis. Dan heeft ze weer krampen en weer spuitpoep.
Ook al voer ik vlees dan blijft het spuitpoep.
Maar we houden vol.

Groetjes Sia
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re: darmproblemen

Berichtdoor conleeuw » Do 28 Feb 2008, 16:08

Ik denk dat het handig is om eerst eens alles op een rij te zetten.
Ik heb zo een aantal vragen over eten en de darmproblemen van jou hond

1. Wat heeft ze gegeten toen ze last kreeg van haar darmen

2. vanaf wanneer eet ze vlees (Barf), en wat precies eet ze aan vlees? Dus, als je vlees en rijst geef, dan wil ik dat graag weten, want het is mij niet helemaal duidelijk. 

3. Sinds het zo slecht met haar darmen ga, wat heb je qua eten allemaal geprobeerd en hoe lang per nieuwe voedingsmiddel heb je geprobeerd.

4. vanaf wanneer gebruikt ze al de medicatie? Is mij niet helemaal duidelijk of het nu is sinds het twee weken geleden zo slecht ging, of dat ze de medicatie al een aantal keren heb gehad.

Ik las namelijk dat ze vanaf october last heeft van haar darmen.
Als ik alles zo lees, dan klinkt het alsof je barf voerden, toen kreeg de hond een darm/maag onsteking, die wilden niet goed weggaan, toen heb je brokken van aardappel en eend gegeven (hoe lang weet ik niet) en daar ben je mee gestopt om haar weer vlees te geven. En twee weken geleden ging het helemaal mis en ben je voor een scopie geweest.? Wanneer je precies de brokken gaf en wanneer je dan terug ging naar Barf is niet duidelijk ;)
Ik vraag mij af of jij barf door zelf samenstellen of dat je toch een Kompleet Vers voer geef?
Ik zou zeker niet nu een twee drie weer van voer veranderen, gewoon vers voer zou wat mij betreft toch het beste zijn.  :-\ maar goed, dat is mijn opinie.  ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: darmproblemen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten