parasieten

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Barfplaats
Gesponsord bericht

parasieten

Berichtdoor Barfplaats

verwonderd

parasieten

Berichtdoor verwonderd » Di 05 Feb 2008, 21:31

Dag allemaal, ik ben hier nieuw. Ik heb vanmiddag met iemand (sorry!! naam vergeten in mijn enthousiasme) van Zoo in A'dam gesproken. Ben nl sinds anderhalve week Animonda gaan voeren omdat poes MOET eten. Helaas heeft ze nl een heftige parasiet die na vele antibiotica behandelingen nog steeds niet weg is. Advies DA: kittenbrokken van 1 merk. Omdat de smeuiige ontlasting aanhield, op advies isogel gebruikt. Ging beter, iig bond het de smeuiige ontlasting. Omdat poes door al het gedoe nogal kieskeurig is (niet zo verwonderlijk) dacht ik: nu, ze is toch al aan de dunne, laat ik eens animonda geven. Poes dacht mjammie en at alles op. Ik voelde mij natuurlijk stout want ik hield mij niet aan het advies van de DA. Aangezien ook ik best moedeloos en verdrietig werd van elke keer die niet-mooie ontlasting in de bak, was ik hoogst verbaasd een toch wat mooiere kleur alleen al te zien. Na veel gepuzzel en gedoe (oei wat stout) haar 3 dagen achtereen animonda gegeven....bruine stevig smeuiige ontlasting... Ik kon het wel van de daken schreeuwen. Tussendoor kittenvoer weer gegeven, ja hoor, ging mis.
Enfin, ik was bang dat ze eiwitten te kort zou komen en was op zoek naar een harde brok zonder tarwe, want het verschil kittenvoer-animonda was: tarwe, soja en anti-oxidanten. Advies van Zoo: 'ze komt niets te kort, ze moet wel meeeeer eten, maar haar maagje door alle toestanden zal gekrompen zijn...eten voor haar was immers diarree. Zet haar 2 weken op animonda, alleen blik en bezoek de website van barf.' Zo gezegd zo gedaan, hier ben ik dus.
Over 3 weken moet poes weer een kuur fenbendazol. Maar, ik vind het wel opvallend dat al die tijd ze diarree bleef houden (dieetvoer), ik nu stout doe, en ze nu redelijk goed poept. Mij viel op dat ze veel vrolijker was en zelfs vanmiddag toen ik aan de telefoon stond tja, verwonderd te doen, ze met mij mee kwekte ... voor het EERST! Alsof ze het begreep :-)
Suggestie van zoo was dat door de parasieten haar darmen beschadigd zouden kunnen zijn waardoor het mogelijk is dat ze geen granen meer zou kunnen tolereren (hou mij ten goede, misschien heb ik het helemaal verkeerd begrepen!!!!! voordat ik zoo citeer wat helemaal niet klopt). Ik krijg van de da juist het antwoord: die parasieten eten haar darmen niet op ofzo hoor!En: ze zal waarschijnlijk altijd slecht blijven poepen. Iets dat voor mij onacceptabel is: ze is niet voor niets door zo'n hel gegaan om vervolgens tot in de lengte der dagen met een vieze broek (Noorse boskat) rond te lopen.
Vandaag gaat het toevallig goed: ze zit op dit moment haar 2e blikje van 70 gram sinds vanochtend weg te werken!! Ik kan wel een gat in de lucht springen!!!
Wie o wie heeft ervaring (eigenlijk hoop ik het niet, maar ja) met parasieten en de gevolgen daarvan?
Chubby
4-sterren
Berichten: 285
Lid geworden op: Di 06 Nov 2007, 10:43
Locatie: Roosendaal
Contact:

Re: parasieten

Berichtdoor Chubby » Di 05 Feb 2008, 22:05

Ik denk dat je (oa) Giardia bedoeld?

Die parasiet was voor mij reden om verder te gaan zoeken naar goede voeding voor de katten. Het dieetvoer (hills) wat onze kat voorgeschreven kreeg vond ik érg duur en gaf nog altijd een te dunne ontlasting naar mijn zin..

Inmiddels eten beide katten vers vlees en krijgt de hond naast vlees enkele dagen KVV. Naar volle tevredenheid van hen én van mij! Ontlasting is goed te sturen, dieren zijn mentaal enorm opgeknapt en ook fysiek zien ze er geweldig uit!
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: parasieten

Berichtdoor Mevroi Kruim » Di 05 Feb 2008, 22:07

Hallo
Nou, da's een heel verhaal!
Parasieten zijn er in heel veel soorten en maten, inwendige, uitwendige, wormen, giardia, noem maar op ... en tegen parasieten helpt geen ab.
Ik begrijp uit je verhaal dat het iig over inwendige parasieten gaat en dat ze het anti-wormmiddel fenbendazol heeft gehad, oftewel Panacur. Dat wordt iig gegeven bij besmettingen met giardia dus ik vermoed nu ff dat dat is wat je kat heeft. Ik ken het niet van katten maar als je bij de rubriek Honden - Gezondheid - Parasieten gaat kijken kom je heel veel berichten over giardia-besmettingen tegen. Daar kun je lezen dat het een zeer hardnekkige en besmettelijke parasiet is en dat de bestrijding maanden kan duren, ook omdat er heel makkelijk weer herbesmetting optreedt.

Verder is dit hier een Forum over verse rauwe voeding, barf en k(omplete) v(ers) v(voeding) en niet over blik of brokvoeding. Daarover zul je hier dus geen informatie vinden.
Wij voeren onze katten en honden met verse rauwe voeding omdat we dat veel gezonder vinden dan drooggekookte brokken en hevig verhit blikvoer met veel granen en weinig dierlijke eiwitten.
verwonderd

Re: parasieten

Berichtdoor verwonderd » Di 05 Feb 2008, 22:26

Beste Kruimel,
ik weet dat dit een site is voor vers voer. Ik heb mij als nieuweling voorgesteld en heb op advies van Zoo barfplaats bekeken, maar ik vind het niet netjes om alleen maar alles te lezen en niet mee te doen.
Voor mij was het al een hele stap om tegen het advies van een da in te gaan. Ik zal je niet gaan vermoeien met het hele verhaal van poes, want ik weet zeker dat je dan van jouw stoel valt. Hier in huis is het maanden lang verdriet (geweest) en nee van vers voer wist ik niets.

Voor mij is animonda nl niet het eindpunt; zoo bedoelde: "animonda is een goede stap richting vers voer, kijk maar eens op barf". Ik verwacht ook geen adviezen richting blikvoer. Sterker nog: ik was zelfs tegen blikvoer maar voor harde brokken. Nu zijn de harde brokken hier de deur uit. Sinds anderhalve week. En toen schoot ik even in paniek, want ik ben 1 van die mensen die onwetend is. Met hele goede bedoelingen. Het geld dat ik aan de da heb uitgegeven...daar had ik haar, als ik het hier zo lees, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang mee kunnen voeren.
Ik ben hier om te leren en ik vraag mij heel veel dingen af. O.a. of die parasieten dus ook de darmen blijvend beschadigen. Maar ik zal idd naar de rubriek honden gaan kijken!
verwonderd

Re: parasieten

Berichtdoor verwonderd » Di 05 Feb 2008, 22:33

Beste Chubby,

herkenbaar: Hills i/d voer.

Giardia en cryptosporidia.
En omdat ik stomtoevallig animonda heb gegeven en toen ontdekte dat ze dus ineens wel een mooie donkere kleur kon produceren, viel mijn mond open. Omdat de diarree immers al die tijd werd geweten aan de parasiet cryptosporidia (waarmee ze helaas nog mee is besmet, is allemaal getest).
Vandaar dat ik even in 1 klap helemaal 'om'  'moet'
Chubby
4-sterren
Berichten: 285
Lid geworden op: Di 06 Nov 2007, 10:43
Locatie: Roosendaal
Contact:

Re: parasieten

Berichtdoor Chubby » Di 05 Feb 2008, 22:51

Wormen en parasieten kunnen zéker wel onherstelbare schade aanrichten. Heb zelf veel verhalen gehoord uit de paardenwereld, van dieren die niet goed ontwormd zijn..

De medicatie die je kat heeft gehad kan overigens ook veel schade toebrengen aan de darmflora. Hier is vers vlees (pens!) ook zeker een aanrader voor, eventueel ondersteund met een probiotica..
verwonderd

Re: parasieten

Berichtdoor verwonderd » Di 05 Feb 2008, 23:03

Hi Chubby,
het is onvoorstelbaar dat poes 'het nog doet'. Je wil niet weten hoeveel protexin zakjes er hier doorheen zijn gegaan, hoeveel voeders van RC sensitivity tot Hill's i/d en maar door blijven gaan... Ik voel me op dit moment zo ontzettend dom en rot. Ik ga de komende week in alle rust kijken hoe ik dit allemaal ga aanpakken. Poes zal via animonda overgaan op de kvv en ik ga mij eerst verdiepen in de verse voeding.
En mentaal bijkomen van wat ik hier vanaf vanmiddag tot en met nu allemaal lees.
En ja, ze heeft ook door ab gebruik een bacteri gekregen, moest ook weer worden behandeld...
Ik heb wat afgehuild om haar...
Dank voor jouw reacties
maddoc
5-sterren
Berichten: 815
Lid geworden op: Vr 31 Aug 2007, 20:39
Locatie: HENGELO

Re: parasieten

Berichtdoor maddoc » Di 05 Feb 2008, 23:19

niets om je dom te voelen hoor, er zijn heel veel katten met maagdarmklachten die wel goed reageren op de voeders die jij gegeven hebt, ik weet dat in animonda het vleespercentage veel hoger is (of 100%?), maar zitten er nog koolhydraten in of niet? want dan kan dat het verschil zijn en dan is jouw kat er zeker bij gebaat wanneer je overgaat op vers/kvv.
je bent nu iig gelijk een hele stap verder, je weet nu in elk geval dat je kat wel goede ontlasting kan produceren en van daaruit kun je verder gaan.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 13520
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: parasieten

Berichtdoor koekje » Wo 06 Feb 2008, 00:50

animonda carny is voer zonder koolhydraten (sommige smaken animonda rafine oid hebben dat wel!).
het kan handig voer zijn om langzaam dat eerst te laten wennen en zo over te gaan of kvv en dan barf.
verwonderd

Re: parasieten

Berichtdoor verwonderd » Wo 06 Feb 2008, 13:24

Animonda Carny ocean 70 gr: tonijn 87% garnalen en calamari 13 % analyse: ruw eiwit 12% ruw vet 0,5% ruwe as 1,5% ruwe celstof 0,3% vocht 82%

Animonda Carny ocean Witte tonijn en gambas 70 gr: witte tonijn 87% gambas 13% Analyse: zelfde als boven

Ze eet het liefst de vissoorten. Gisteren maar liefst 2 blikjes (ik weet het is veel te weinig maar ik juich bij alles wat er in gaat). Tussendoor ook wat vlees gegeven van
Animonda Carny Adult (natvoer):Vlees en dierlijke bijprodukten (85% van rund, 15 % hart) mineralen
Analyse: ruw eiwit 11,5% ruw vet 5 % ruwe as 1,4 % ruwe celstof 0,5 % vocht 79 % Toevoegingen per kg:
vitamine D3 200IE vitmanie E 60 mg

Maar dat blieft mevrouw niet zo graag. Tenzij ze uitgehongerd is en ze heeft allang al door dat ik OOK vis voor haar heb (ja ik weet het, ben inmiddels een slappeling geworden, ik wil dat ze AANKOMT!!!!).

Zoo Amsterdam blijkt een meer uitgebreide collectie te hebben dus daar ga ik morgenochtend naar toe.

Jammer jammer alleen, vanochtend slappe ontlasting...maar WEL een mooie bruine kleur!! en slechts 1 stuks. Kan ook nog komen natuurlijk omdat ik afgelopen weekeinde dacht: maar je moet ook brokken eten!! (ik maakte mij dus zorgen om die eiwitten he) en daarna ging het helaas weer mis, maar dan nog erger dan voorheen. Ik denk dat ze nu extra tijd heeft om bij te trekken, arm grietje. Vandaar dus dat ik gisteren zoo belde om te vragen naar brokken zonder tarwe enzo...en toen werd ik gerustgesteld dat ze het best op alleen die blikken mag doen, maar dan wel 300 gram per dag. Ik kon wel janken. Ze komt net toe aan 100 gram. Ja ik voel me vreselijk. Maar, ze is op de goede weg!!! Heb vanochtend half blikje vis half vlees gegeven. Vis is op vlees niet, nu dus andere helft van visblikje door vlees gedaan. Ze moet toch ook vlees eten!!!
Kefraya
4-sterren
Berichten: 483
Lid geworden op: Vr 06 Aug 2004, 13:45
Contact:

Re: parasieten

Berichtdoor Kefraya » Wo 06 Feb 2008, 15:09

Welkom op dit forum! Wat heb je al een hoop meegemaakt met je arme poezebeest.
Ik weet niet veel van parasieten, maar als ik het zo hoor zou ik voorlopig gewoon doorgaan met Animonda voeren , daarna inderdaad voorzichtig overstappen op vers.
Als je poes uitgegeten raakt op Animonda, dan kun je ook Almo Nature of Porta 21 proberen, ook zonder koolhydraten of toevoegingen en volgens mij ook biologisch (sorry Kruimel!).
Sterkte ermee.
flin
5-sterren
Berichten: 3189
Lid geworden op: Do 01 Nov 2007, 19:57

Re: parasieten

Berichtdoor flin » Wo 06 Feb 2008, 18:18

verwonderd schreef:Poes zal via animonda overgaan op de kvv en ik ga mij eerst verdiepen in de verse voeding.


verwonderd schreef: alleen, vanochtend slappe ontlasting...maar WEL een mooie bruine kleur!! en slechts 1 stuks. Kan ook nog komen natuurlijk omdat ik afgelopen weekeinde dacht: maar je moet ook brokken eten!! (ik maakte mij dus zorgen om die eiwitten he)'k zou me niet al te veel zorgen maken over welk merk  kvv (Kompleet Vers Vlees) en eigenlijk zo snel mogelijk proberen of de kat dat wil eten?
hier zitten juist al de eiwitten en voedingsstoffen in , waar je kat wat mee kan...

de Animonda blijven toch blikjes met
verhit en dus verandert kwa samenstelling van vlees;
een kat is juist gebouwd om rauw vlees te kunnen verteren, en dus al de voedingsstoffen daaruit op te nemen?

de toegevoegde vitaminen zijn zo anders kwa 'vorm' dat die ook al heel matig worden opgenomen...

'k zou dus zeggen; zo snel mogelijk ècht vlees!

succes!
verwonderd

Re: parasieten

Berichtdoor verwonderd » Wo 06 Feb 2008, 21:20

Hi Kefraya en Flin,
dank voor jullie reacties! Ik heb idd 1 blikje Almo nature toentertijd gekocht (niet gegeven). Zit toch 1% rijst in.
Ik heb natuurlijk vanavond weer veel zitten lezen (oef, wat veel info) en kwam er achter dat in Carnibest dus ook graan zit! Begrijp dat niet helemaal eigenlijk. Maar de carnibest voor diabetici poezen bevat weer geen graan. Ja jullie lezen het goed: ben bezig met kvv. Morgen naar Zoo-Natuurlijk in Amsterdam.

Feit blijft natuurlijk ook dat de parasiet weg moet. Maar daar heb ik eigenlijk vragen over die mijn eigen da mij niet kan geven; literatuur hierover is behoorlijk beperkt (komt weinig voor). Wellicht tijd om toch eens langs Tannetje de Koning te gaan.

En Kefraya: ik lees nog veel meer ellende hier op het forum. Neemt niet weg idd dat we hier heel verdrietig zijn (geweest) om ons meisje, die we met 13 weken helaas met diarree thuis kregen...En ja, ik ben ook heel verwonderd dat het meisje 'het nog steeds doet' want als je nagaat dat ze vorig weekeinde voor het eerst een bruine lange drol had... Ja ik heb zitten huilen bij de bak. Het enige wat we hier hebben kunnen doen is haar heel veel liefde geven, veel spelen; ik heb wat gewaakt 's nachts bij haar, soms (ja hoe idioot kan een mens zijn) liggend naast haar op een kleedje (spierpijn) om water 's nachts te 'pipetteren' tegen uitdroging. Heb met de hand gevoerd...Hou op schei uit.

:) Sinds animonda prrrrrrrrrt ze doorlopend, is ze knuffeliger en ze ligt hier nu zelfs bij mij bij de computer!!! het lekkere ding... Ja vacht is waanzinnig mooi, oogjes staan goed, geen derde ooglid...ofwel: ze is een taaie en misschien juist enorm gezond door geen 'troep' te tolereren?

Wat betreft blik: ze vreet alleen vis, het monster :)

Ja zo snel mogelijk vers, toch rustig aan, jullie willen niet weten hoeveel voerwisselingen ze heeft gehad; nee, was niet mijn idee...
Misschien per dag toch 1 theelepel proberen??
Rosita
5-sterren
Berichten: 543
Lid geworden op: Vr 28 Mar 2003, 10:24
Locatie: NH
Contact:

Re: parasieten

Berichtdoor Rosita » Wo 06 Feb 2008, 22:12

Mijn kat Dante begon als kitten al met diaree. Ik had hem net 2 weken. Allerlei onderzoeken, voeders, eliminatie diëten en medicijnen (antibiotica, panacur) leverde niets op, ook probiotica van Protexin deed niets, maakte de kwaal zelfs erger. Hij deed het toen nog het beste op Hill's i/d, daarop had zijn ontlasting de substantie van brei. Hij had gedurende 2 jaar dus nooit een drol. Toen ben ik in aanraking gekomen met vers vlees en heb hem cold turkey overgezet (was toen op Bibi). Hij had binnen 48 uur vorm in zijn ontlasting, maar het duurde nog 1 jaar voordat dat definitief was. Er zat dus wel een stijgende lijn in, maar Dante was ook nog snel van slag. Hij is inmiddels 7 jaar en kan zuivel nu goed verdragen (melk,slagroom, yoghurt) zonder enige reactie van zijn darmen. Gekookt vlees reageert hij nog steeds lichtelijk op. Mijn andere kat Dayna heeft heel soms last van haarballen waardoor ze op die momenten niet al te veel trek heeft in de Carnibest. Ik doe dan door 30 gr. Carnibest 4 gr. Schesir Kip Naturel of Tonijn Naturel (dus niet met gelei of rijst naturel) en dan eet ze het wel. Dante heeft eens een paar hapjes puur uit het blikje gegeten (stond op het aanrecht en hij is sneller dan het licht) en had redelijk snel een reactie. Blik blijft bewerkt hoe naturel het ook is.
Laatst gewijzigd door Rosita op Wo 06 Feb 2008, 22:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: parasieten

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 06 Feb 2008, 22:27

Hoi Verwonderd

Hartstikke goed dat je je kat wilt overzetten op vers! En beginnen met kvv is een hele goeie manier om een rustige overgang te kunnen maken. Als jouw kat het wil eten heb je al een prima start en je weet dat ze niks tekort komt.

En ik vind het heel moedig van je dat het tegen het advies van je da in wilt gaan en vers proberen. En heel verstandig ook. Ik hoop en verwacht dat je poes zich er veel beter bij zal voelen. Ze reageert duidelijk al positief op een voeding zonder koolhydraat, da's prima dus!
Mocht ze nou grote bezwaren tegen kvv hebben dan kun je eens kijken wat6 ze van echte barf-onderdelen vindt. Stukje kipfilet, kippenlevertje, beetje mager rundergehakt ... sommige katten geven heel duidelijk de voorkeur aan het 'echte werk'  ;D
Ik heb zelf bij mijn monsters veel succes gehad met het bijmengen van vis uit blik, zalm in water of sardien. Hoeft niet heel veel te zijn maar de geur vinden veel katten onweerstaanbaar.

Langs Tannetje Koning gaan is ook een prima idee. Zij is een hele goeie da en ze kan je prima adviseren over ondersteunende alternatieve therapien die je kat kunnen helpen om de parasieten de baas te worden. Uiteindelijk is dat de beste manier, als het lukt: zo blijft je kat ook makkelijker vrij van herbesmetting, als haar eigen afweer en conditie goed genoeg zijn.

En verder petje af voor alles wat je voor jouw kat overhebt! Ze boft maar met zo'n baasje!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: parasieten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten