Pijn?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Pijn?

Berichtdoor Barfplaats

Kipsel
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Vr 11 Aug 2006, 16:53

Pijn?

Berichtdoor Kipsel » Zo 30 Dec 2007, 16:13

Wij hebben onlangs kattengedragsspecialist Marcellina Stolting op visite gehad. Zij heeft ons helpen inzien dat 1 van onze 5 katten bijna continu
stressignalen afgeeft.
In het verhaal van deze poes lijkt hiervoor echter geen duidelijk aanwijsbare oorzaak waar zij stress van zou moeten hebben. Daarom speelt Marcellina met het idee of zij misschien ergens pijn heeft, en dat dat haar veel stress bezorgt.

Onze poes, Angel heet ze, is een klein, slank gebouwd poesje. Ze heeft altijd al een wat gedrongen (stijve?) lichaamshouding gehad. In haar verleden spelen vanaf de leeftijd van 3 jaar chronische tandvleesonstekingen een rol. Ze is nu inmiddels 7,5 jaar oud. Vorig jaar zijn al haar kiesjes getrokken. Ze heeft alleen nog 3 hoektandjes en een paar tandjes daar tussen. Bij de tandjes die ze nog heeft is er nog wat ontsteking, maar de rest van haar bekje is mooi rustig. Onlangs is er nog bloedonderzoek bij haar gedaan, ze heeft geen nierafwijking, leverafwijking, geen FIV, geen FeLV, en geen schilklierafwijking. Dit hebben we laten doen omdat ze erg druk is voor haar haar gebruikelijke doen, ze zoekt altijd al de warmste plekjes op in huis, en ze had haar buikje bijna kaalgelikt.

Toch heeft ze volgens Marcellina mogelijk ergens pijn wat haar stress veroorzaakt. Maar hoe kom je erachter waar/wat dat dan zou kunnen zijn?
Heeft iemand ervaring, tips of aanraders?

Groetjes,
Nienke
Suzan54
4-sterren
Berichten: 272
Lid geworden op: Za 22 Jul 2006, 16:48
Locatie: Haarlem
Contact:

Re: Pijn?

Berichtdoor Suzan54 » Zo 30 Dec 2007, 16:25

Om uit te testen of het werkelijk om een fysieke pijn gaat kan je dit voorleggen aan je dierenarts en om een pijnstiller vragen. De ene is slechter voor de nieren dan de andere maar niet geschoten is altijd mis.
Wat je ook kunt uitproberen maar dit moet dan minstens twee weken is het bestrijden van maagzuur. De kat die vandaag precies een jaar geleden is overleden, heeft zijn gezondheid en uiteindelijk zijn leven daardoor verloren. Ik had hem al zo vaak laten onderzoeken en pas in het laatste stadium ontdekten we dit. Ik kreeg het middel in een capsule die er wonder boven wonder nog makkelijk in ging ook. Dit heeft hem gelukkig nog was comfort kunnen geven.

Mocht het toch psychische stress zijn, bespreek dan wat Clomicalm voor je kat kan betekenen. Er zijn ontzettend veel gevallen bekend van dieren die hier enorm opknapten en weer kwaliteit van leven kregen en daar gaat het tenslotte om.

Veel succes!
Kipsel
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Vr 11 Aug 2006, 16:53

Re: Pijn?

Berichtdoor Kipsel » Wo 02 Jan 2008, 18:31

Ik heb inmiddels overlegd met de dierenarts en kan mijn poes pijnstiller gaan geven. Ze krijgt vanaf morgen voor een dag of 3-4 flexicam om te kijken of dat verschil maakt.

Dat maagzuur-probleem, hoe zijn jullie daarachter gekomen dat dat het was?
Welke capsules kreeg jullie kat tegen het maagzuur?

Bedankt tot zo ver, ik hoop dat we duidelijkheid krijgen door de wilde gok om pijnstiller toe te gaan dienen...
Suzan54
4-sterren
Berichten: 272
Lid geworden op: Za 22 Jul 2006, 16:48
Locatie: Haarlem
Contact:

Re: Pijn?

Berichtdoor Suzan54 » Wo 02 Jan 2008, 20:10

We hadden totaal geen aanwijzingen in de zin van veel spugen bijv. dat Fonzie last van zijn maag had. Wel was hij erg afhankelijk van tussendoormaaltijdjes en vanuit de overeenkomst met het eetlustprobleem bij nierpatiënten kwam mijn dierenarts op dat idee. Die had nl. via een bijscholingscursus opgepikt dat nierpatiënten maagproblemen konden krijgen en dat een maagzuurremmer dat kon verhelpen.
Die capsules maakte mijn dierenarts zelf. Ik kon kiezen uit een vloeibaar middel dat ik met een pipetje kon geven of die grote capsule. Ik heb de laatste mogen proberen in de praktijk en dat ging. Thuis ook. Ik weet niet meer hoe het heette maar ik neem aan dat dierenartsen dat wel weten.
Eerst maar even kijken wat de pijnstiller doet.
maddoc
5-sterren
Berichten: 815
Lid geworden op: Vr 31 Aug 2007, 20:39
Locatie: HENGELO

Re: Pijn?

Berichtdoor maddoc » Do 03 Jan 2008, 00:02

ik zou de pijnstiller om uit te testen wel minimaal 5 dagen geven, tot 1 week, om er wat van te kunnen zeggen.
en wel doen in een periode dat je ook veel thuis bent natuurlijk..
succes.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Pijn?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast