Alles eruit gegooid!

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Barfplaats

Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Malamoods » Wo 28 Nov 2007, 07:20

Na de redelijk ellendige dag van gisteren, moet Ikijok gedacht hebben: goh, laat ik alle ellende van vandaag er eens lekker uitgooien.... Ik was doodmoe naar mijn bedje gegaan gisteravond en na wat woelen en draaien dan toch in slaap gevallen.... Rond een uur of 1.00u, hoorde ik vaag een "kuch-geluid"... Ik dacht dat Ikijok na het likken van zijn vacht wellicht wat haren in zijn bekkie had en dan doet ie vaker "kuch".... Heb daar dus geen aandacht aan besteed.... Na nog een keer kuch, hoorde ik Ikijok op een stereotype manier door zijn bench heen "wandelen".... Toen werd ik echt wakker en ging maar even kijken. Ik had het licht nog niet eens aan of ik rook al dat het mis was.... Er lag een flinke bruine plakaat in zijn bench en Ikijok liep zenuwachtig heen en weer te drentelen.... Wat een lucht!!!!! :o :-X Meteen Ikijok uit zijn bench gehaald en ik moest echt effe goed kijken of ie nu gepoept of gekotst had. De stank was zo heftig, dat het wel poep leek, maar het was kots. Ik heb nog zo'n plakaat gevonden en nadat Ikijok wat gedronken had, braakte hij nog eens (waar ik bij was). De bruine derrie opgeruimd en er zaten allemaal botjes in.... Ikijok ging inmiddels liggen als een oude opa en bij elke beweging kreunde en steunde hij... Phoe, ik kreeg alweer visioenen van de ziekteperiodes van Lex en Randy en ik moest opletten dat ik zelf ook niet zwaar over mijn nek zou gaan.... Ikijok's buik maakte enorm veel herrie en ik ben maar bij hem op de bank gaan liggen..... Ik wilde hem in de smiezen kunnen houden... Hij is uiteindelijk weer in slaap gevallen. Kennelijk is de lamsrib helemaal niet goed gevallen. Ik had er ook nog wat orgaanvlees bijgegeven en het hertenrib van laatst ging prima, dus ik snap het niet zo goed.... Ikijok voelt zich inmiddels wel beter, maar echt de oude is hij nog niet. Zou die alle botjes eruit gegooid hebben, of moet ik nog waakzaam zijn m.b.t. zijn darmen? Phoe, midden in de nacht die ellende, ik schoot effe in de stress....

Rachel.
Gebruikersavatar
roksefloks
4-sterren
Berichten: 490
Lid geworden op: Wo 15 Nov 2006, 23:25

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor roksefloks » Wo 28 Nov 2007, 07:26

En hoe is het nu met hem?
Getver.....was me het nachtje wel zeg. :P
Gebruikersavatar
- pien -
5-sterren
Berichten: 3568
Lid geworden op: Wo 21 Dec 2005, 15:11

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor - pien - » Wo 28 Nov 2007, 07:27

Jemig, dat kon er ook nog wel bij  :-X
Wat naar zo'n verrassing midden in de nacht!
Had Ikijok voor het eerst weer lamsrib op?
Bij mij is er ook wel es wat bot gespuugd na de lamsrib, maar niet zo heftig...
Of ze gingen er heftig van borrelen in de buik ;)
Zou het te hard geweest zijn?
Ik hoop dat Ikijok zich gauw weer beter voelt :)
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Malamoods » Wo 28 Nov 2007, 07:33

Hij heeft wel vaker botjes gespuugd en daar maak ik me niet druk over. Het is hoogstens wat naar. En meestal lucht het kotsen ook op... Gisteren liep hij echt met stramme poten en bolle rug en als hij ging liggen kreunde hij heel erg. Hij heeft nog nooit zoveel bot gekotst... En juist de laatste tijd gaat het eten van hardere botjes (ribjes e.d.) weer beter. Ik heb de ribben bij Herby vandaan. Dat ging vorige keer ook goed, maar nu dus weer niet. Wel opvallend is dat ik vroeger vaak ribben had in "harp-model". Snappen jullie wat ik bedoel? Echt zo'n boogje ribben die in een soort van waaier vorm bij elkaar komt. Nu had ik een lang "recht stuk". Ook met ribben, maar vraag me af of daar misschien ook ruggenwervel (of is het ruggengraat?) aan zat... Dat kunnen de honden toch ook eten? Of is juist dat het probleem? Hij heeft het met zijn bekkie wel allemaal mooi klein gemaakt, want ik ben er bij het eten bij gebleven.....
Nu is hij wat "hangerig"... Wel beter als vannacht, maar niet optimaal. Hij spuugt niet meer....

Rachel.
Gebruikersavatar
avalon
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Zo 30 Mar 2003, 16:22
Locatie: tilburg
Contact:

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor avalon » Wo 28 Nov 2007, 09:34

Zou best welleens dezelfde lucht kunnen zijn als hier dan YUK Angie had ook gekotst vannacht. Eerst wist ik niet wie het was, maar omdat Angie al een paar dagen niet echt lekker in haar vel zat en winderig was verdacht ik haar. Toen ik vanmorgen Nienke naar school ging brengen bleef Angie in de gang en Avalon in huis. Ik had de tussendeur dichtgedaan zonder erg. Toen ik thuis kwam lag de hele gang onder bruine derrie, wat dus kots bleek te zijn, maar meurde als poep. Eenmaal buiten had ze waterdunne paarse diarree, vandaar dat hetgeen in huis wel kots moest zijn. Arm beessie. Het is maar niks hoor als ze zo zijn.
brabo
1-ster
Berichten: 2
Lid geworden op: Wo 03 Jan 2007, 12:47
Locatie: noord brabant
Contact:

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor brabo » Wo 28 Nov 2007, 09:41

He jakkes, vervelende dingen zijn dat toch
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Malamoods » Wo 28 Nov 2007, 09:52

avalon schreef:Zou best welleens dezelfde lucht kunnen zijn als hier dan YUK Angie had ook gekotst vannacht. Eerst wist ik niet wie het was, maar omdat Angie al een paar dagen niet echt lekker in haar vel zat en winderig was verdacht ik haar. Toen ik vanmorgen Nienke naar school ging brengen bleef Angie in de gang en Avalon in huis. Ik had de tussendeur dichtgedaan zonder erg. Toen ik thuis kwam lag de hele gang onder bruine derrie, wat dus kots bleek te zijn, maar meurde als poep. Eenmaal buiten had ze waterdunne paarse diarree, vandaar dat hetgeen in huis wel kots moest zijn. Arm beessie. Het is maar niks hoor als ze zo zijn.


Hier geen diarree, of moet ik zeggen nog niet? :-\ Wel al enkele dagen wat winderig idd... Ik hoop dat jouw kanjer snel op knapt Avalon...

Rachel.
cylke
4-sterren
Berichten: 281
Lid geworden op: Do 07 Dec 2006, 11:46

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor cylke » Wo 28 Nov 2007, 10:05

Da's schrikken zeg  :o

Vreselijk hé!!

Hoe gaat het nu met hem? En met Angie?
Gebruikersavatar
avalon
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Zo 30 Mar 2003, 16:22
Locatie: tilburg
Contact:

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor avalon » Wo 28 Nov 2007, 10:05

Malamoods schreef:Hier geen diarree, of moet ik zeggen nog niet? :-\ Wel al enkele dagen wat winderig idd... Ik hoop dat jouw kanjer snel op knapt Avalon...

Rachel.


De diarree is sinds vandaag. De winderigheid sinds afgelopen zaterdag en het spugen sinds gisteren. Ik vrees nu dus een virusje, alleen de kleur van de ontlasting bevald me niet. Diaree oke dat kan altijd wel een keer, maar dat paarse, als het maar geen inwendige bloeding is. Avalon heeft ook ooit zoiets gehad met paarse ontlasting, toen was het een buikgriep. Met medicatie was het binnen 3 dagen over, dus ga nog maar eens bellen, die da blijft maar in gesprek en ik moet eingelijk weg.
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Malamoods » Wo 28 Nov 2007, 14:01

Dat paarse is inderdaad vreemd, nooit eerder gezien of gehoord. Sterkte in elk geval!

Rachel.
Gebruikersavatar
Pauline
5-sterren
Berichten: 7041
Lid geworden op: Di 04 Jan 2005, 10:07
Locatie: Daar waar de wijzen vandaan kwamen

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Pauline » Wo 28 Nov 2007, 14:11

Sterkte voor Ikijok en voor Angie dames! :-*

Ik heb een beetje de indruk dat er weer iets heerst.... Hoor her en der over honden die diarree hebben, overgeven, buikkrampen enz. enz. Hier ook eentje aan de dunne, al een heel aantal dagen. Maar hij kan het keurig ophouden en poept in eerste instantie ook gewoon hard.
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2375
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor bloemetje » Wo 28 Nov 2007, 14:21

Volgens mij heeft Nimmie dit een tijdje geleden gehad. Ook 's nachts overgeven en een MEUR  :-X :-X
Ze had toen een bacterie of een ontsteking of iets dergelijks en moest een abkuurtje.
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Malamoods » Wo 28 Nov 2007, 19:26

Hm, Ikijok voelt zich niet ok.... Hij heeft met lange tanden wat stukjes vlees gegeten en drie likjes groentenmix, de rest liet hij staan. Da's niets voor hem... Ik besluit het even aan te kijken. Heeft vanavond voor het eerst weer wat gedronken, maar ligt de hele dag te maffen. Ook da's niets voor hem... Ik vind het akelig. Hij heeft niet meer gespuugd, geen diarree (normale ontlasting). Hoe lang kan ik dit aankijken?

Rachel.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 28 Nov 2007, 21:22

Als hij geen koorts heeft en verder geen pijn meer dan zou ik zelf nog ff afwachten. Ik ren zelf ook niet met elk maag-darmvirusje naar de dokter dus met m'n beesten ook niet. Maar als hij koorts krijgt/heeft en/of duidelijk aangeeft dat hij pien in de buuk heeft, dan zou ik toch ff gaan.
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Borke » Wo 28 Nov 2007, 21:54

Malamoods schreef:Wel opvallend is dat ik vroeger vaak ribben had in "harp-model". Snappen jullie wat ik bedoel? Echt zo'n boogje ribben die in een soort van waaier vorm bij elkaar komt. Nu had ik een lang "recht stuk".

Ik heb de indruk dat die lange rechte stukken harder zijn en van oudere/grotere dieren zijn.
Misschien een ombinatie van een virusje en een harder stuk bot?
Heb je hem Okugest en Probiotica gegeven?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Alles eruit gegooid!

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten