stoppen

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

stoppen

Berichtdoor Barfplaats

lightning
5-sterren
Berichten: 2583
Lid geworden op: Do 30 Nov 2006, 16:05
Contact:

stoppen

Berichtdoor lightning » Di 13 Nov 2007, 22:15

hallo,

na dat mijn hond afgelopen vrijdag is overleden op de operatie tafel (lees topic in het medische hoekje) ben ik zo geschrokken dat ik heel veel moeite heb om mijn andere honden te eten te geven. ben nu dus bang voor barf. behalve dan het vlees en orgaan voornamelijk overal waar bot aan zit. dus alle karkassen. aan 1 kant wil ik maar wat graag stoppen maar aan de andere kant heb ik 1 hond die doet het alleen goed op barf. de rest verdraagt ze dus niet. ik geef ze dus wel bottenvoeding maar merk dat het steeds minder word en dat is niet goed. kan iemand mij aub helpen :'( :'(
RupsenStorm
3-sterren
Berichten: 153
Lid geworden op: Zo 07 Jan 2007, 17:49
Locatie: Veenendaal

Re: stoppen

Berichtdoor RupsenStorm » Di 13 Nov 2007, 22:21

Ik kan me je angst heel goed voorstellen als je hond is overleden.  Ik heb dat gemist ik ga je topic daar spoedig lezen. Gecondoleerd met dit enorme verlies. :bigarmhug:
Misschien is het slim om een paar stappen terug te doen in de voeding en voor je rust even alleen puppenbarfspullen te voeren? Die worden makkelijk vermalen door de hondjes en als je vertrouwen weer wat terugkomt weer wat opvoeren? Als je echt minder botten voert zou ik wat aanvullend kvv voeren om het volledig te houden.
lightning
5-sterren
Berichten: 2583
Lid geworden op: Do 30 Nov 2006, 16:05
Contact:

Re: stoppen

Berichtdoor lightning » Di 13 Nov 2007, 22:25

ja mijn hond is overleden aan bot. dus heb er heel veel moeite mee :-[ ben niet tegen barf helemaal niet. kvv kan ik niet voeren want daar kan mijn andere hond ook niet tegen gaat dus alleen goed op de barf. om helemaal terug te gaan (met die andere 2) op brok (wat ik nog steeds troep vind) vind ik ook het andere uiterste :-[
Gebruikersavatar
MoniqueAppels
5-sterren
Berichten: 2062
Lid geworden op: Zo 10 Apr 2005, 12:14
Locatie: Båtsfjord, Noorwegen
Contact:

Re: stoppen

Berichtdoor MoniqueAppels » Di 13 Nov 2007, 22:25

Ik voel helemaal met je mee al heb ik niet meegemaakt wat jij hebt meegemaakt.
Misschien moet je voorlopig even over op kvv en - als je er weer aan toe bent - overstappen op barf. En als je er nooit (meer) aan toekomt dan blijf je kvv geven. Geen punt toch? Er zijn talloze mensen die dat doen. O ik zie dat jij gelijktijdig een posting hebt gedaan waarin je schrijft dat kvv geen optie is. Dat is jammer :( Kun je geen andere calciumbron voeren, voorlopig?
lightning
5-sterren
Berichten: 2583
Lid geworden op: Do 30 Nov 2006, 16:05
Contact:

Re: stoppen

Berichtdoor lightning » Di 13 Nov 2007, 22:29

voor 1 hond is het geen oplossing. waar haal ik een ander calcium bron vandaan? :-[ hier eten ze wel graag de vleesmixen van herby maar daar zit nooit genoeg bot in. de preciese percentage is ook niet bekend hoeveel erin zit. maar ben bang dat ze straks te weinig krijgen omdat ik het gewoon weg niet meer durf :-[
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 7766
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: stoppen

Berichtdoor pike » Di 13 Nov 2007, 22:30

Misschien dat het malen van (kippen)bot een optie is? Of eierschaalpoeder?  :-\
Gebruikersavatar
Dian
5-sterren
Berichten: 4251
Lid geworden op: Do 31 Aug 2006, 17:12
Locatie: Nieuwegein

Re: stoppen

Berichtdoor Dian » Di 13 Nov 2007, 22:31

lightning schreef:voor 1 hond is het geen oplossing. waar haal ik een ander calcium bron vandaan? :-[ hier eten ze wel graag de vleesmixen van herby maar daar zit nooit genoeg bot in. de preciese percentage is ook niet bekend hoeveel erin zit. maar ben bang dat ze straks te weinig krijgen omdat ik het gewoon weg niet meer durf :-[


Ik kan me goed voorstellen dat je nu moeite hebt met barfen. Is het misschien een optie om kipkarkas of andere zachtere botsoorten te malen voor de hond die geen kvv kan eten?
Gebruikersavatar
Dian
5-sterren
Berichten: 4251
Lid geworden op: Do 31 Aug 2006, 17:12
Locatie: Nieuwegein

Re: stoppen

Berichtdoor Dian » Di 13 Nov 2007, 22:31

pike schreef:Misschien dat het malen van (kippen)bot een optie is? Of eierschaalpoeder?  :-\


je was me net voor ;)
daanentous
3-sterren
Berichten: 160
Lid geworden op: Wo 02 Jul 2003, 16:34
Locatie: Zaandam

Re: stoppen

Berichtdoor daanentous » Di 13 Nov 2007, 22:31

Ik heb een hond die ontzettend schrokt en daarom durf ik zelf dus ook nog maar heel weinig (grote) botten te voeren. Na jouw ervaring kan ik me dat helemaal goed voorstellen. Zelf voer ik wel deels KVV, maar daarnaast voer ik bijv. ook hele kwartels en konijn en  kip en eend, maar een groot deel daarvan gooi ik in de blender (een vitamix van Moulinex). Dit gaat perfect. Zelfs een heel konijn kan dat ding gewoon vermalen.
Het is natuurlijk wel jammer van het kauwen, maar ze krijgen tenminste wel alles binnen wat ze nodig hebben en je kunt zelf blijven samenstellen.
Veel sterke met je verlies.
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: stoppen

Berichtdoor geer » Di 13 Nov 2007, 22:33

Ik kan me heel goed voorstellen dat je geen bot meer durft te geven...het moet vreselijk zijn om je hond zo te verliezen.

Misschien is het een optie om te blijven 'barfen' met een gesupplementeerde Calciumbron in plaats van bot? (iets van Calcium Magnesiumcomplex...of eierschalen)

Of je zou wat minder stevige botten kunnen blijven voeren maar deze met een bijltje helemaal platmeppen voor je ze geeft... Dat lukt misschien niet met runderbotten of dikke lamsribben, maar de meeste vogeltjes, konijntjes of andere jonge diertjes laten zich vrij makkelijk tot moes meppen.

Succes, met wat je ook beslist!
lightning
5-sterren
Berichten: 2583
Lid geworden op: Do 30 Nov 2006, 16:05
Contact:

Re: stoppen

Berichtdoor lightning » Di 13 Nov 2007, 22:36

tja ben nu wel bezig met kippennekken en karkassen en zo. maar rund geef ik echt nooit meer en geit ook niet. :-[ door rund is het gebeurd. maar ik betrap me erop als ze bot krijgen dat ik er met mijn neus bovenop sta of ik wel gekraak hoor. en nog ben ik bang... voor morgen heb ik hele kwartel maar ja. voel me er gewoon nu even niet lekker bij
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: stoppen

Berichtdoor geer » Di 13 Nov 2007, 22:39

lightning schreef:tja ben nu wel bezig met kippennekken en karkassen en zo. maar rund geef ik echt nooit meer en geit ook niet. :-[ door rund is het gebeurd. maar ik betrap me erop als ze bot krijgen dat ik er met mijn neus bovenop sta of ik wel gekraak hoor. en nog ben ik bang... voor morgen heb ik hele kwartel maar ja. voel me er gewoon nu even niet lekker bij


Al is het voor je eigen gemoedsrust, ik zou ze gewoon een tijdje geen rund of geit meer geven. En ook als je tijdelijk helemaal geen bot geeft maar een goed calciumsupplement is er echt geen man overboord, ik denk dat je eerst je eigen angst moet overwinnen. En het is echt geen schande als je botten fijnmept tot kleine stukjes. Als je bevleesde botten geeft dan blijven die kleine stukjes toch wel omsloten door vlees en valt er genoeg te knagen en te kluiven.
lightning
5-sterren
Berichten: 2583
Lid geworden op: Do 30 Nov 2006, 16:05
Contact:

Re: stoppen

Berichtdoor lightning » Di 13 Nov 2007, 22:42

bedankt allemaal voor het meedenken. ik ga in ieder geval wel kijken naar een calcium suplement en nog goed nadenken wat ik precies wil. het is voor mij ook nog te vers het hele gebeuren
mirjam_dc

Re: stoppen

Berichtdoor mirjam_dc » Di 13 Nov 2007, 22:53

Allereerst heel veel sterkte met je verlies, het moet verschrikkelijk zijn om zo een hond te verliezen :'( :'(
Ik kan me voorstellen dat het nu te moeilijk is om je andere honden botten te voeren. Ik weet dat er anderen zijn die voor hun honden alle botten malen (bijvoorbeeld Joke voor haar border terriers) en natuurlijk zitten er ook nadelen aan maar die lijken mij niet op te wegen tegen de voordelen op dit moment. Je moet doen waar jij je op dit moment het beste bij voelt, je hebt al genoeg aan je hoofd en als je je weer beter voelt kun je weer verder kijken. Heel veel sterkte de komende tijd :-*
K&D
5-sterren
Berichten: 3051
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: stoppen

Berichtdoor K&D » Di 13 Nov 2007, 23:00

Ik kan me ook zo goed voorstellen dat je het vreselijk moeilijk hebt ermee. Het is nogal wat, wat gebeurt is. Ik zou ook met argusogen staan te kijken of het wel goed gaat.
Ik sluit me volledig aan bij de anderen. Ik zou ook gaan fijnmeppen en ook op alleen zachte kippenbotjes en kwartel enzo doen je honden het goed. Uiteindelijk zit in kvv ook alleen maar gemalen kippenbot, en veel honden doen het er prima op.
Ik geef ook veel gevogelte, en wat haas/konijn omdat die van mij het 'grotere' werk niet aankunnen.
Tekorten zullen ze echt niet zo snel oplopen.
Sterkte hoor  :-*
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: stoppen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten