-

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

-

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
kojak
4-sterren
Berichten: 425
Lid geworden op: Zo 11 Nov 2007, 19:09

-

Berichtdoor kojak » Di 13 Nov 2007, 16:10

-
Laatst gewijzigd door kojak op Vr 02 Apr 2010, 13:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
tessa
5-sterren
Berichten: 948
Lid geworden op: Zo 30 Mar 2003, 21:46
Locatie: Biezenmortel
Contact:

Re: Beloning

Berichtdoor tessa » Di 13 Nov 2007, 16:48

bijv. gekookte kipfilet, in kleine stukjes geknipte pensstaafjes of kleine stukjes gedroogde long
Gebruikersavatar
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5241
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: Beloning

Berichtdoor Laura2004 » Di 13 Nov 2007, 16:50

Ik maak hele kleine balletjes van half om half gehakt (rund/lam) van het islam centrum en die bak ik in de koekenpan in het eigen vet en als je ze lang bakt houdt je droge balletjes over en mijn honden zijn er dol op!
Het is wel een ellendig werkje 8)
Gebruikersavatar
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: Beloning

Berichtdoor Malamoods » Di 13 Nov 2007, 16:51

Meestal zelf gedroogde stukjes vlees (kipfilet, hart, long, lever, etc.). Soms komkommer, appel of kaas.... Maar ook wel eens van die mini-bones uit de dsz....

Rachel.
Gebruikersavatar
MoniqueAppels
5-sterren
Berichten: 2062
Lid geworden op: Zo 10 Apr 2005, 12:14
Locatie: Båtsfjord, Noorwegen
Contact:

Re: Beloning

Berichtdoor MoniqueAppels » Di 13 Nov 2007, 16:56

Ik knip stukjes gedroogde lever en pens met een snoeischaar klein. Maar soms ook wel wat FarmFood brokjes of ik "jat" een proefzakje RC of Hills bij de DA.
Boefke

Re: Beloning

Berichtdoor Boefke » Di 13 Nov 2007, 18:32

Op het moment frolic brokjes in 6-en gebroken. Maar voorheen kookte ik vaak vlees in stukjes. Gedroogde beloningen uit de winkel (pensstaafjes ed) vind ik niet prettig. Daar kouwen ze zo lang op en dat leidt erg af. Ik heb wel ook hart gedroogd in de magnetron (beter is in de oven), die bevallen wel goed.
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 11994
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Beloning

Berichtdoor me and my boys » Di 13 Nov 2007, 18:37

oke, het is niet het beste om te geven maar mijn honden gaan erg ver voor een stukje kaas.
en dan bedoel ik van die ieniemienie stukjes.
ellen
Gebruikersavatar
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5241
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: Beloning

Berichtdoor Laura2004 » Di 13 Nov 2007, 18:37

Ik geef idd ook weleens kaas, dat vinden die van mij wel het lekkerst :D
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24053
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Beloning

Berichtdoor Angelique » Di 13 Nov 2007, 18:50

Zalmsnacks of zelfgedroogde flutseltjes. Lever vind ze dan het toppunt.
Gebruikersavatar
- Judith -
5-sterren
Berichten: 1931
Lid geworden op: Wo 22 Sep 2004, 17:02

Re: Beloning

Berichtdoor - Judith - » Di 13 Nov 2007, 18:54

Hier doen ze een moord voor zelfgedroogde witvis (gewoon de goedkoopste diepvriesdingen uit de supermarkt). Maar ik droog ook wel eens rundvlees of ander mager vlees voor beloningssnoepjes. Kleine stukkies kaas: doen ze ook alles voor!
Willemijn
3-sterren
Berichten: 121
Lid geworden op: Vr 26 Okt 2007, 13:30

Re: Beloning

Berichtdoor Willemijn » Di 13 Nov 2007, 18:58

Hoe drogen jullie het vlees?

Ik bedoel: op welke stand, hoelang, zijn alle soorten vlees geschikt, hoelang is het houdbaar?
mirjam_dc

Re: Beloning

Berichtdoor mirjam_dc » Di 13 Nov 2007, 19:44

Zelf droog ik (nog) geen vlees maar ik weet wel hoe lager de stand hoe beter (maar ook hoe langer het duurt). Iig ruim onder de 100 graden (zo rond de 60?). Er zijn ook speciale droogmachines te koop en als je het veel doet lijkt me dat handiger. Zelf snacks maken dmv drogen staat op mijn lijstje 'to do'  maar dat lijstje is nog lang dus of het er snel van komt... Ik zou dan wel voor een droogmachine gaan want om nu pens te drogen in m'n oven.... neuh niet zo fijn ;D
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: Beloning

Berichtdoor *Natasja* » Di 13 Nov 2007, 19:46

Willemijn schreef:Hoe drogen jullie het vlees?

Ik bedoel: op welke stand, hoelang, zijn alle soorten vlees geschikt, hoelang is het houdbaar?


Ik heb nu kipfilet en kippehartjes gedroogd. De oven staat op 50 graden, de droogtijd is tussen de 6 en 8 uur. Kippehartjes blijven wat vetter, is mij gebleken.
Willemijn
3-sterren
Berichten: 121
Lid geworden op: Vr 26 Okt 2007, 13:30

Re: Beloning

Berichtdoor Willemijn » Di 13 Nov 2007, 19:49

*Natasja* schreef:Ik heb nu kipfilet en kippehartjes gedroogd. De oven staat op 50 graden, de droogtijd is tussen de 6 en 8 uur. Kippehartjes blijven wat vetter, is mij gebleken.

Oven gewoon dicht? Of stukje open voor het vocht.
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: Beloning

Berichtdoor *Natasja* » Di 13 Nov 2007, 19:51

Willemijn schreef:Oven gewoon dicht? Of stukje open voor het vocht.


Stukje open, heb ik uit ervaring geleerd  ;) Mijn ovendeurtje blijft uit zichzelf niet openstaan, dus ik doe er altijd een ovenwant tussen. Een kiertje is al voldoende. Oh ja, en het is verstandig om bakpapier onder het vlees te leggen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Beloning

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten