Ontstoken lymfklier

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Ontstoken lymfklier

Berichtdoor Barfplaats

casangio
2-sterren
Berichten: 61
Lid geworden op: Di 10 Mei 2005, 08:05

Ontstoken lymfklier

Berichtdoor casangio » Wo 17 Okt 2007, 11:10

Ook wij hebben kompleet in de put gezeten over een van mijn honden, hij had misschien wel lymfklierkanker. Omdat het biopt vrijdag was genomen hebben we nu pas gehoord dat het een fikse ontsteking in de lymfklieren is.
Hoe komt zo'n hond er aan zou je zo denken. Het is een bult boven zijn schouder zo hard en zo groot als een kei die je hele handpalm vult. Hij loopt er mank van af en toe. Vrijdag had hij een ab spuit gehad en die werkte zo goed dat hij 4 dagen weer de ouwe was, gisteren ging het weer achteruit. We waren eigenlijk mentaal al aan het afscheid nemen omdat de da dacht dat de prognose er slecht uit zag en wij onze hond geen chemokuur willen laten ondergaan vanwege de leeftijd. Dus wij zaten behoorlijk in de piepzak.  Zoals we hier vaak op de barfplaats zien, blijft niemand ellende bespaart met zijn dieren, ooit is iedereen eens aan de beurt en als je het leest van anderen vind je het verschrikkelijk allemaal, maar je bent altijd blij dat het jezelf niet treft  tot je er plotseling wel komt voor te staan, dan  flitsen alle verhalen van de barfplaats als een film voor je ogen en dan zie je de werkelijkheid wel degelijk. Ik kan helaas niet zo goed communiceren op de bp vandaar de minimale berichten opndanks dat ik al van 2003 meelees. In ieder geval onze hond krijgt al weken ab nu zit hij op clavubactin. Mijn vraag is nu:hij krijgt probiotica iedere dag . Hij krijgt 1 zakje Aciforce per dag , zo staat het op het doosje vermeld, zou je dat kunnen opvoeren door hem bijv. ook nog daarnaast van een ander merk per dag toe te dienen? Ik vind nl. dat hij niet meer zo'n mooie drolletjes heeft het wordt zo langzamerhand puree. Heeft iemand ook ervaring met een hardnekkige ontsteking in de lymfklieren en wat hebben ze dan bij die hond gedaan?

groetjes,
casangio
2-sterren
Berichten: 61
Lid geworden op: Di 10 Mei 2005, 08:05

Re: Ontstoken lymfklier

Berichtdoor casangio » Wo 17 Okt 2007, 11:44

Vergeet ik nog het volgende te vragen: De hond blijft hoge koorts 40+ houden ondanks de ab die hij al zolang slikt. Heeft iemand dit soms al meegemaakt? Straks  sterft ie nog van de koorts die vandaag heel erg de hoogte inschiet.
Ik heb afspraak vandaag met de da, maar telkens als hij een spuit krijgt daalt de koorts tijdelijk om vervolgens als de spuit is uitgewerkt weer de hoogte in te schieten.
Bobo
3-sterren
Berichten: 127
Lid geworden op: Zo 11 Mar 2007, 14:48
Contact:

Re: Ontstoken lymfklier

Berichtdoor Bobo » Wo 17 Okt 2007, 17:21

Ach gossie, echte raad heb ik niet, kan je alleen maar heel veel sterkte wensen!  :-*
Gebruikersavatar
Sanyo
5-sterren
Berichten: 2440
Lid geworden op: Zo 06 Feb 2005, 12:47

Re: Ontstoken lymfklier

Berichtdoor Sanyo » Wo 17 Okt 2007, 21:12

Wat een narigheid allemaal!
Clavubactin is een breedspectrum antibioticum (dat wil zeggen dat het veel verschillende soorten bacterien doodt) en dat dus inderdaad de hele darmflora om zeep helpt. Eerlijk gezegd denk ik dat zolang je dat geeft, je die darmflora niet goed zult krijgen. Bij mensen gaat ook een groot gedeelte behoorlijk aan de diarree bij dit medicijn.
Is er een kweek gemaakt van de ontsteking? Want als je hond nu koorts blijft houden, slaat kennelijk dit antibioticum niet aan. Dmv een kweek kun je er achter komen om welke bacterie het gaat, en welk middel daar het meest effectief voor is.
casangio
2-sterren
Berichten: 61
Lid geworden op: Di 10 Mei 2005, 08:05

Re: Ontstoken lymfklier

Berichtdoor casangio » Do 18 Okt 2007, 10:28

De da heeft een biopt genomen en opgestuurd naar het lab en aan de hand van de resultaten worden er medicijnen gegeven zoals practisch altijd een aantal ab's.
Dat clavubactin voor een breed spectrum is had ik al een tijd geleden begrepen van de da. Als ze niet precies weten wat het is grijpen ze meestal naar dit middel omdat het voor een breed spectrum is.
Laatst gewijzigd door casangio op Do 18 Okt 2007, 10:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Ontstoken lymfklier

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kuikuhnek, Spikkelneus en 5 gasten