slechte ontlasting (update giardia)

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

slechte ontlasting (update giardia)

Berichtdoor Barfplaats

sharon27
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Za 13 Okt 2007, 13:13
Locatie: Almere

slechte ontlasting (update giardia)

Berichtdoor sharon27 » Zo 14 Okt 2007, 12:50

Ik heb een cane corso van 14 weken en vanaf dag een problemen met de ontlasting, het is geen spuitpoep maar gewoon een vormloze vlaai. In het begin zag je de wormen zitten dus hoopte ik na een wormen kuur klaar te zijn, niet dus. Hij begon opeens extreem veel te poepen wel 15 x per dag en toen daar ook nog bloed bij kwam heb ik zijn ontlasting laten onderzoeken omdat ik de hypoallergene brokken niet meer zag zitten ,en daar kwam onder andere Giardia uit. Hij zit nu op een metronidazol kuur want de panacur hielp niet. De kuur duurt 12 dagen en we zitten nu op dag 4, het poepen is iets minder geworden maar nog steeds niet zoals het hoort, hij maakt niet echt een zieke indruk. Nu komt het Moos heeft bij de fokker brok gegeten RC giant puppy en dat heeft hij ook meegekregen toen ik hem ophaalde ik wou hem langzaam aan vers laten wennen en toen begonnen de problemen en nu zes weken later zit hij nog steeds op de RC en ben ik erg huiverig om met al die problemen ook nog met zijn voeding te gaan klooien ik heb hem liever op vers, kvv om mee te beginnen en uiteindelijk Barf maar weet niet goed hoe en wanneer ik moet overstappen. Hoop op tips
Laatst gewijzigd door sharon27 op Do 22 Nov 2007, 18:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 59802
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor Lizzy » Zo 14 Okt 2007, 16:40

Ik zou hem toch echt op vers over gaan zetten. Je kunt dit op de langzame wijze doen, als je dat een prettiger idee vindt: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 790.0.html

Ik zou daar zeker direct mee beginnen en ook direct beginnen met het toedienen van probiotica. Want de darmen van jouw hond krijgen op deze wijze niet zo'n heel goede start (met wormenkuren, brokken, panacur en nu zelfs metronidazol). Ik zou dus zeer beslist afstappen van een dooie steriele voeding en probiotica heeft je hondje nu echt nodig om tenminste weer een beetje een fatsoenlijke darmflora op te kunnen bouwen. Ik zou dit (probiotica) zelf de eerst komende maanden c.q. half jaar blijven geven. En ik zou kiezen voor een fijn merk. Ik vind Arkopharma erg goed. Die heet: Acidophilus. Veel drogisten en reformwinkels hebben deze in de schap staan.

En als dat niet helpt: dan ben ik bang dat je ook naar de werking van de alvleesklier moet laten kijken. Ik dacht heel lang dat een slecht werkende alvleesklier 'voorbehouden' was voor de wat oudere hond, maar inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat dit niet altijd het geval is, helaas. Maar, ik zou nog niet wanhopen. Met goede voeding, een goedwerkend preparaat tegen giardia en probiotica moet je een heel end komen!
sharon27
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Za 13 Okt 2007, 13:13
Locatie: Almere

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor sharon27 » Zo 14 Okt 2007, 17:49

Ik heb als probiotica Protexin, kan ik dat gewoon blijven geven tijdens de metronidazol kuur of moet ik na die twaalf dagen daar weer mee verder gaan. Ik weet dat ik dit ook allemaal aan de Da kan vragen maar die vindt mij niet meer zo aardig geloof ik nadat we een hevige discussie over Barfen hadden en volgens haar komen al deze problemen door het geven van rauw voer.
Lizzy
Moderator
Berichten: 59802
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor Lizzy » Ma 15 Okt 2007, 09:14

sharon27 schreef:Ik heb als probiotica Protexin, kan ik dat gewoon blijven geven tijdens de metronidazol kuur of moet ik na die twaalf dagen daar weer mee verder gaan. Ik weet dat ik dit ook allemaal aan de Da kan vragen maar die vindt mij niet meer zo aardig geloof ik nadat we een hevige discussie over Barfen hadden en volgens haar komen al deze problemen door het geven van rauw voer.


Ja, blijf de protexin maar gewoon geven en tot ver na de kuur. En tja, ik zou zeggen: of niet meer met je DA over voer praten en haar gewoon een end in de ruimte laten zwetsen (want dat doet ze! Dit komt niet van rauw voer. Hoe komt ze erbij? Ze mag overigens gerust lid worden van Barfplaats hoor. Leggen we wel uit hoe het dan wel zit). Of een andere DA zoeken die niet zo anti vers is....
sharon27
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Za 13 Okt 2007, 13:13
Locatie: Almere

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor sharon27 » Ma 22 Okt 2007, 13:04

Geloof het of niet, maar al na een dag op Carnibest poepte hij beduidend minder (van wel 10 x per dag en natte hoop naar 3x per dag een stevige donkere drol) Ik kan mijn geluk niet op. Hij krijgt nu 750 gram CB per dag nog steeds een tablet metronidazol en een keer per dag een probiotica. Ik zit nu op dag 9 van de kuur metronidazol ivm de giardia en vandaag kwam er aan het einde van de ontlasting toch weer een druppel bloed, betekent dat dat de giardia nog niet weg is of zal er toch nog wat anders aan de hand zijn. In ieder geval de brokken zijn de deur uit en hij blijft lekker op de kvv en straks als alles weer goed en wel is in de weekenden BARF.
danielle1980
5-sterren
Berichten: 4331
Lid geworden op: Zo 09 Mei 2004, 22:50
Locatie: Loerbeek
Contact:

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor danielle1980 » Ma 22 Okt 2007, 13:51

goed zo gewoon cb geven...
heb ik ook gedaan toen mijn honden giardia hadden...
helaas duurt t ook weer even tot ze opgeknapt zijn van de giardia.
lekker probiotica blijven geven
sharon27
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Za 13 Okt 2007, 13:13
Locatie: Almere

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor sharon27 » Di 23 Okt 2007, 13:26

Nou vandaag bij de dierenarts wat ontlasting gebracht om te kijken of daar nog Giardia in te vinden is, ik hoop het niet anders wordt de metronidazol verlengt en ik vind een kuur van twaalf dagen toch wel genoeg dus we hopen dat het weg is, verder doet hij het nog steeds goed op de CB hij komt netjes een kilo per week aan dus duimen dat hij nu van de medicijnen af kan.
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor Femke » Di 23 Okt 2007, 14:13

ik zal voor je duimen! Wat zei de DA, dat de onlasting vanaf dag 1 op Carnibest meteen goed was?
sharon27
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Za 13 Okt 2007, 13:13
Locatie: Almere

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor sharon27 » Di 23 Okt 2007, 18:01

Ze zei niks. ze vind het niet verantwoordelijk om een pup van een groot ras alleen kvv te geven. De andere dierenarts van de praktijk had het alleen maar over dat vlees gekookt moet worden voordat de honden het kunnen eten ivm de bacterien die erin zitten. Rauwe kip was voor haar helemaal taboe. Eerlijk is eerlijk je gaat toch twijfelen als de artsen dit tegen je zeggen.
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor Laura2004 » Di 23 Okt 2007, 18:17

sharon27 schreef:Ze zei niks. ze vind het niet verantwoordelijk om een pup van een groot ras alleen kvv te geven. De andere dierenarts van de praktijk had het alleen maar over dat vlees gekookt moet worden voordat de honden het kunnen eten ivm de bacterien die erin zitten. Rauwe kip was voor haar helemaal taboe. Eerlijk is eerlijk je gaat toch twijfelen als de artsen dit tegen je zeggen.

Waarom twijfel je? Het is toch alleen maar logisch dat je een hond rauw vlees, botten en orgaanvlees geeft. Een hond is een carnivoor en hoort dus rauw vlees, botten en orgaanvlees (en eventueel groentes) te eten. Die artsen heten niet voor niets artsen, zij hebben diergeneeskunde gestudeerd en geen voedingskunde (als dat al bestaat). Als je logisch nadenkt dan hoeft je nergens over te twijfelen, een hond is een carnivoor en wat is er beter voor een carnivoor dan rauw vlees, botten en orgaanvlees? Dus het is zeker niet onverantwoord om je pup kvv te geven (al is BARF beter), het is één van de beste dingen die je kan geven ;) Mijn oudste hond barft bijna vijf jaar en is kerngezond, hij is sinds hij barft nooit meer bij de dierenarts (behalve voor inentingen) geweest, hij geniet ontzettend van zijn eten en hij ziet er geweldig uit. Ik sta volledig achter deze manier van voeren en niets of niemand zal mij ooit doen twijfelen aan deze voedingsmethode. Over een tijdje kan je je niet meer voorstellen dat je ooit hebt getwijfeld ;)
Gebruikersavatar
Binno
5-sterren
Berichten: 1575
Lid geworden op: Vr 23 Jul 2004, 14:27
Locatie: Antwerpen
Contact:

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor Binno » Di 23 Okt 2007, 18:28

Mijn honden Barfen ook al jaren, en Gian, onze maltezerpup van nu iets meer dan 6 maanden eet ook rauw, inclusief rauwe kip, vanaf de eerste dag dat hij hier in huis gekomen is.
Gaat prima, hij heeft nog geen enkele dag dunne ontlasting gehad, altijd mooie vaste drolletjes. ;)
sharon27
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Za 13 Okt 2007, 13:13
Locatie: Almere

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor sharon27 » Ma 29 Okt 2007, 18:44

Nou vandaag uitslag van de Giardia test en hij is nog steeds positief, hoe kan dat nou na een 12daagse metronidazol kuur. Ben er helemaal chagrijnig van. Ik ging er echt van uit dat het weg was omdat hij helemaal geen zieke indruk maakt. Maar de vraag is wat nu????  Heb geen vertrouwen in een verlenging van de metronidazol, denk dat Panacur beter werkt, maar beide kan niet goed zijn voor Moos (inmiddels 17 weken en 19 kilo), aan de andere kant moet die Giardia weg. HELP!!
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor Femke » Ma 29 Okt 2007, 18:58

sharon27 schreef:Nou vandaag uitslag van de Giardia test en hij is nog steeds positief, hoe kan dat nou na een 12daagse metronidazol kuur. Ben er helemaal chagrijnig van. Ik ging er echt van uit dat het weg was omdat hij helemaal geen zieke indruk maakt. Maar de vraag is wat nu????  Heb geen vertrouwen in een verlenging van de metronidazol, denk dat Panacur beter werkt, maar beide kan niet goed zijn voor Moos (inmiddels 17 weken en 19 kilo), aan de andere kant moet die Giardia weg. HELP!!moet je bij een uitbraak van Giardia ook niet de omgeving, voerbakken, kleedjes, vacht e.a. van de hond ontsmetten? Ik weet niet of dit ook gebeurd is en zo ja waarmee?
Heb je meerdere honden?

Let op: reiniging en desinfectie van vacht, wanden, vloeren, materialen e.d. is essentieel om herbesmetting te voorkomen.

bron: http://www.intervet.nl
Eeffie
3-sterren
Berichten: 129
Lid geworden op: Do 25 Jan 2007, 21:18
Locatie: Spijkenisse
Contact:

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor Eeffie » Ma 29 Okt 2007, 19:05

Ja je moet alles ontsmetten waar de hond mee in aanraking komt.
Je kan hier Dettol voor gebruiken, want dat desinfecteert. Te koop bij de drogist.

Vergeet ook niet om de standaard van voer- en waterbak en zijn speeltjes te soppen. Gooi oude botjes (mocht hij die hebben) weg.

Succes ik hoop dat het snel over is.
*Axel*
5-sterren
Berichten: 606
Lid geworden op: Ma 22 Nov 2004, 10:15
Locatie: Tirol (A)

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor *Axel* » Ma 29 Okt 2007, 19:27

Ah da tis niet het nieuws waarop je had gehoopt. Ik weet verder niks over Giardia maar beterschap hoor!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: slechte ontlasting

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten