sterilisatie gewricht-eten

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Barfplaats

dorinekok

sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor dorinekok » Za 06 Okt 2007, 10:40

Nou las ik dus laatst dat als je hond gesteriliseerd is voor haar eerste loopsheid, dat de groei dan langer doorgaat met alle gevolgen van dien. Op dat moment dacht ik nog: ach, zal allemaal wel niet zo'n vaart lopen. Maar nu wil ik toch eigenlijk wel voorkomen dat mijn meisjes problemen krijgen met hun gewrichten. Is er iets aan voeding dat ik ze dan extra moet geven? Ik weet niet waarom maar ik denk bv aan kraakbeen. Dus eten dat hun gewrichten extra ondersteuning biedt.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Lizzy » Za 06 Okt 2007, 10:54

Ik ben bang dat ik niks kan bedenken. De beste voeding voor de gewrichten is vleesbot, vlees, orgaanvlees en groente dus als je barft, doe je al alles dat je kunt doen, in mijn ogen. Als je voldoende vleesbot voert, krijgt je hond ook voldoende chondroitine binnen.
dorinekok

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor dorinekok » Za 06 Okt 2007, 11:28

Chondroitine puur Haaiekraakbeen capsules
Bestel met korting
Euro19,95  Plaats in winkelmandjeMandjeToevoegen aan favorieten

Haaiekraakbeen in capsules 100 % zuiver haaiekraakbeen.

inhoud : 120 capsules van 750mg per capsule ! PUUR 100% zuivere haaiekraakbeen.

Goed voor 2-4 maanden. Gebruik: 1 tot 2 x daags 1 capsule innemen.


Zuiver haaiekraakbeen in capsules

Zeer hoge (gemiddelde product) analyse:  45 % eiwitten, 3 % koolhydraten, maximaal 3 % vetten!!!

Haaiekraakbeen komt uit daarvoor selecteerde, in gevangenschap gekweekte haaien. Er worden GEEN wilde haaien hiervoor gedood en/of gebruikt !!

Ik weet niet hoe dit uitpakt op de site maar dit heb ik oa op internet gevonden
dorinekok

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor dorinekok » Za 06 Okt 2007, 11:30

oh het was niet mijn bedoeling om de verkoop voorwaarden erbij te kopieren. Ik ga nog stoeien met hoe ik hier ook iets als foto's en zo kan laten zien.
Kraakbeen voor kraakbeen dus.
*Monique
5-sterren
Berichten: 1915
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 09:41
Locatie: Beltrum

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor *Monique » Zo 07 Okt 2007, 06:22

als je al gevarieerd voert, en voldoende vleesbotten geeft, hoef je ( volgens mij)  geen supplementen o.i.d bij te voeren, hoor Dorine ;)
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Lizzy » Zo 07 Okt 2007, 10:04

Ik blijf haaienkraakbeen zeer dieronvriendelijk vinden trouwens. Alleen voor de chondroitine worden die dieren gekweekt en vermoord. Kun je net zo goed een supplement nemen waar men de chondroitine uit runderbotten gehaald wordt, die worden toch al gedood voor het vlees en de huiden... Bovendien is het nooit wetenschappelijk bewezen dat haaienkraakbeen werkt.

Maar goed, buiten dat. Je voorkomt hier toch niet mee dat je hond langer doorgroeit. En ik ben ook van mening dat als je genoeg vleesbot voert; je hond meer dan voldoende chondroitine binnen krijgt. Bovendien weet je ook niet wat het supplementeren van van alles en nog wat werkelijk op lange termijn betekent.
Gebruikersavatar
Ronja
3-sterren
Berichten: 109
Lid geworden op: Za 21 Jul 2007, 09:57

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Ronja » Zo 07 Okt 2007, 10:57

Nee, mij lijkt het ook niks om een haai in gevangenschap te zijn.
Buiten dat, ik heb ook weleens gehoord dat wanneer je een hond schraal opvoedt, dat hij/zij dan compacter wordt. Maar volgens mij, als je goed op het oog voert en barft, doe je dat al.
Ik vind dit wel een reden om eens goed na te denken over zo vroege sterilisatie. Overgewaaid uit de US, wordt het nu ook hier vaak gepropageerd.
Waarom toch? 
tiny
5-sterren
Berichten: 894
Lid geworden op: Di 03 Okt 2006, 13:17
Locatie: Culemborg

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor tiny » Zo 07 Okt 2007, 20:23

Ja, dat vroege steriliseren vind ik ook wel problematisch. Afgelopen week sprak ik met een cursiste waarvan de hondjes al gesteriliseerd waren met 6 mnd. Nee, karakterverandering ervoer ze niet, nee de vacht was ook niet verandert. Ja, de DA had het geadviseerd ivm met baarmoederkanker dus heeft ze het maar toegelaten.  Jammer, jammer.
dorinekok

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor dorinekok » Ma 08 Okt 2007, 08:47

HEt vroege sterilisren op zich vind ik geen probleem maar ik was geheel onbewust van de gevolgen. Ik heb hier wel een inval veterinair gesproken en die was compleet tegen sterilisatie. Maar voerde dan argunmenten aan als: de hond is geen hond meer. Dat vond ik weer het andere uiterste. Mijn honden zijn echte honden en hebben evengoed heel veel karakter. Mijn eigen dierenarts gooide de vroege sterlistaie juist op het voorkomen van allerlei kanker symptomen. Dat leek me wel een prettige gedachte.
Ronja haalde het onderwerp aan in een ander topic en toen begon ik toch te twijfelen. Nu blijkt toch (ook al dacht ik eerst van niet) dat Babiche wel een stukje groter is dan haar zusje, dat niet gesteriliseerd is. Ik heb gelukkig geen grote honden dus misschien zal een zwakker botgestel of kraakbeen gestel in de toekomst niet voor grote problemen zorgen.
Maar goed, ze krijgen al ruim voldoende vleesbotten (lamskop, konijn, kippennekken, eendkarkas). Mocht er nog iets zijn dat ze speciaal of nog beter als vleesbot soort zouden kunnen eten, dan hoor ik het graag.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Lizzy » Ma 08 Okt 2007, 09:00

Je hebt nihil kans op borstklierkanker bij teven die gecastreerd zijn voor de 1ste loopsheid. En de kans dat je teef borstklierkanker krijgt wanneer je haar niet laat castreren is 12%. Maar voor de kans op nihil: daarvoor hoef je dus niet voor de eerste loopsheid te castreren. Dat kan ook wachten tot na de eerste loopsheid, waarbij je dus niet de nadelige effecten hebt van langer doorgroeien en een verhoogde kans op botkanker. Want dat zijn nou weer de gevaren van te vroeg castreren. Dus je ruilt het ene gevaar voor het andere in. Voor de dierenartsen is het allemaal lekker gemakkelijk, dat voor de eerste loopsheid castreren. Weinig complicaties en makkelijke operaties, bij jonge dieren. Maar ze zouden zich wat mij betreft toch wat beter in de nadelen van vroeg-castraties moeten verdiepen, alvorens dit zo gemakkelijk uit te voeren.....

Maar goed, qua vleesbot zit je in mijn ogen helemaal goed.
Laatst gewijzigd door Lizzy op Ma 08 Okt 2007, 10:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Decibels

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Decibels » Ma 08 Okt 2007, 09:32

Lizzy schreef:Je hebt 12% minder kans op borstklierkanker bij teven die gecastreerd zijn voor de 1ste loopsheid boven teven die niet gecastreerd zijn.


sorry....maar voor zover ik weet is de kans op melkklier-tumoren bij teven die vóór de 1e loopsheid gesteriliseerd worden is minder dan 1%. Na één loopsheid is dit gestegen naar 7%.  Na meerdere loopsheden is het 'voordeel' nihil.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Lizzy » Ma 08 Okt 2007, 10:22

Decibels schreef:sorry....maar voor zover ik weet is de kans op melkklier-tumoren bij teven die vóór de 1e loopsheid gesteriliseerd worden is minder dan 1%. Na één loopsheid is dit gestegen naar 7%.  Na meerdere loopsheden is het 'voordeel' nihil.
Ja, sorry! Je hebt gelijk! Ik leg het inderdaad verkeerd uit. Teven die voor de 1ste loopsheid gecastreerd worden hebben vrijwel nihil kans om ooit borstklierkanker te ontwikkelen. Een teef die je niet laat castreren, heeft een kans van 12% om borstklierkanker (kwaadaardig) te krijgen. Na de eerste loopsheid castreren geeft nog steeds een kans van minder dan 8% inderdaad. Maar ja goed, voor de 1ste loopsheid castreren vergroot de kans op botkanker. Dus ik vraag me dan nog steeds af: wat schiet je er in hemelsnaam mee op, met een vroeg-castratie? Alle nadelen daarvan in ogenschouw nemend? 
Laatst gewijzigd door Lizzy op Ma 08 Okt 2007, 10:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Decibels

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Decibels » Ma 08 Okt 2007, 10:30

Lizzy schreef:Ja, sorry! Je hebt gelijk! Ik leg het inderdaad verkeerd uit. Teven die voor de 1ste loopsheid gecastreerd worden hebben vrijwel nihil kans om ooit borstklierkanker te ontwikkelen. Een teef die je niet laat castreren, heeft een kans van 12% om borstklierkanker te krijgen. Na de eerste loopsheid castreren geeft nog steeds een kans van minder dan 8% inderdaad. Maar ja goed, voor de 1ste loopsheid castreren vergroot de kans op botkanker. Dus ik vraag me dan nog steeds af: wat schiet je er in hemelsnaam mee op, met een vroeg-castratie? Alle nadelen daarvan in ogenschouw nemend? 


hier wordt niet gesneden in een gezonde hond...óók niet bij teven die met 'pensioen' zijn. Alleen om medische redenen worden mijn honden gesteriliseerd...en dat is tot nu toe 2x gebeurd...waarvan er ééntje overleden is aan de 'gevolgen' van de sterilisatie... :'(
Gebruikersavatar
~Joke~
5-sterren
Berichten: 1700
Lid geworden op: Ma 01 Mar 2004, 11:33
Contact:

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor ~Joke~ » Ma 08 Okt 2007, 11:08

Ik ervaar dagelijks de nadelen van castratie. Kyra is, omdat ze zo'n last van de hormonen had, na de tweede loopsheid gecastreerd en ze is zo lek als een mandje. De incontinentie begon zo'n twee jaar na castratie, ze is nu 9. Op het ogenblik gebruikt ze alweer een aantal weken propalin en incurin[oestrogenen] wat onvoldoende helpt. Ze verliest nog steeds urine en ook wat bloed. Ws dus weer een blaasontsteking erbij. De incontinentie veroorzaakt nl vaginitus bij haar wat weer voor blaasontsteking zorgt  >:( >:(
In Amerika komen mensen ook al terug van voor de eerste loopsheid castreren
dorinekok

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor dorinekok » Ma 08 Okt 2007, 15:36

ja goed, maar helaas kan ik het nu niet meer ongedaan maken. Daarom maar het beste er op hopen met barfen.
bedankt.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: sterilisatie gewricht-eten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten