Lotte weer blaasproblemen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Lotte weer blaasproblemen

Berichtdoor Barfplaats

Lisa
4-sterren
Berichten: 254
Lid geworden op: Do 17 Apr 2003, 00:19

Lotte weer blaasproblemen

Berichtdoor Lisa » Za 25 Aug 2007, 20:57

Het is weer de tijd van het jaar lijkt het wel, Lotte heeft weer blaasproblemen. Ze is er weer driekwart jaar vanaf geweest, en nu is het weer raak. Helaas heb ik geen urine in kunnen leveren 10 dagen terug omdat ze telkens 1 à 2 druppels eruit perste en het richting vrijdagmiddag ging. Normaal ging het met antibiotica in elk geval binnen 2 dagen over dat ze weer normaal plaste, dus het was nu ook mijn bedoeling om na de kuur urine in te leveren voor onderzoek. Tevens ook cranberry en appelazijn consequent weer toevoegen.

Nu eindigt vanavond de kuur Amoxival van 10 dagen en net vandaag in ene weer telkens lang op de bak en nu zat er ook zichtbaar bloed bij. Het zijn niet 2 druppels, wel ietsjes meer maar geen normale grootte van plasjes. Toevallig had ik een dierenartspraktijk aan de lijn voor mijn opvangkittens en dit van Lotte nagevraagd, maandag maar staaltje urine inleveren en antibiotica uiteraard afmaken. Mijn meetstrips zijn over datum en ik weet niet in hoeverre dat de betrouwbaarheid beïnvloedt,  maar de meting voor de ab wat ik van 2 druppels aan de rand van de bak kon plakken aan de strip, was de pH tussen de 7-7,5 (en dat is voor haar normaal) en eiwitten en bloed +++.

Vandaag lag er op het zeil wat, maar ik had een uur ervoor gedweild, maar daar was bloed en eiwit ++++ en pH 6,5. Maar goed dat kan beïnvloed zijn door het zeep in het dweilwater. Dus ik hoop dat madam genegen is op de bak met Katkor korrels te plassen en niet op de grond gaat plassen of ophouden voor zover mogelijk. Urine opvangen bij haar is altijd een feest.

Wat overigens ook heel vreemd was, is dat ze een week terug tijdens de antibioticakuur een koortspiek had. 39,8, een uur later 39,2 en weer een uur later was het  38,2. Dit heb ik ook eens met mijn andere kat gehad, maar die heeft verder geen problemen.
En wat ik nog ontdekte was echt megaveel tandsteen op de achterste kiezen, en dan echt enorm veel! Ze stond redelijk toe dat ik het er met de nagels afschoot, maar wil haar ook niet teveel stressen natuurlijk.
En ze is nog maar 4  :-\

Ben benieuwd waar de dierenarts maandag mee komt. Het is voor mij een redelijk nieuwe praktijk, ben er pas een keer met de hond geweest en met opvangkittens.
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re: Lotte weer blaasproblemen

Berichtdoor Femke » Zo 26 Aug 2007, 16:57

ik kan je wat betreft de blaas problemen geen advies geven, maar ik wil je er wel veel sterkte mee wensen.
Wat betreft het tandsteen: geef jij je kat wel eens iets hard te eten zoals een kippenkarkasje? Dat zou goed kunnen helpen bij deze klachten...
Lisa
4-sterren
Berichten: 254
Lid geworden op: Do 17 Apr 2003, 00:19

Re: Lotte weer blaasproblemen

Berichtdoor Lisa » Di 28 Aug 2007, 13:49

Dank je voor je reactie. De laatste tijd geen kipkarkassen of -nekjes meer. Van de week toevallig een paar besteld via mijn Carnibestverkooppunt. Zal eens kijken of ik in de buurt zelf wat kan vinden en ze dan dat vaker geven.

Urine heb ik gisteren laten controleren. Ze had niet op de bak geplast maar wel op het zeil dus dat opgezogen. Bloed er in, eiwit nauwelijks, geen gruis en een pH van 5,5. Ik weet niet in hoeverre het opzuigen van zeil het allemaal beïnvloedt, maar ik kreeg haar pH nooit lager dan 7. En nu met mijn metingen met de eerste keer overal plassen 2 weken terug een pH van 7 - 7,5, halve week geleden 6,5 en nu dit. Verzuren doe ik dus niet meer, nu even niets. Ze heeft pijnstilling gekregen zodat ze niet continu persdrang heeft en de blaas wat tot rust komt. Dat lijkt te werken al vind ik haar aardig rustig en de eetlust matig (maar de opvangkittens hebben brokjes en geef je haar er wat kittenbrokjes erover eet ze het wel  >:(). Ik heb nu ook een thermometer besteld die in 10 seconden de temperatuur meet, dus dat is ook wel zo prettig als ik eens temperatuur wil meten.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Lotte weer blaasproblemen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten