zalmkop, wild en lever

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

zalmkop, wild en lever

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Ronja
3-sterren
Berichten: 109
Lid geworden op: Za 21 Jul 2007, 09:57

zalmkop, wild en lever

Berichtdoor Ronja » Wo 08 Aug 2007, 13:24

Nadat de runderstrot een succes was wil ik nu misschien wel een zalmkop proberen. Kan dat al voor een beginnende barfer? Ze is al gek op sardines, dus ze lust graag vis.
Verder; ik merk dat ze nu alleen lam, rund en kip krijgt. (en soms vis) Van rund RMB, hart, spier en pens, van lam pens en hart en van kip RMB. Zou ik er voor de variatie nog wild bijdoen? Moet ik dan konijn of haas kiezen? Mag ze al een boutje of een karkas of is dat te hoog gegrepen?
Als laatste: is lever noodzakelijk of kun je het bij hart en pens houden? Evt kippenmaagjes? Lever moet altijd biologisch, geloof ik?
Gebruikersavatar
Minna
5-sterren
Berichten: 765
Lid geworden op: Ma 16 Apr 2007, 15:18
Locatie: Zorgvlied
Contact:

Re: zalmkop, wild en lever

Berichtdoor Minna » Wo 08 Aug 2007, 13:49

Ik zou er zekers wat meer variatie in proberen te krijgen. Haas, hert, struisvogel, maakt niet uit. Van haas kan je karkassen geven, of een bout, van hert en struis is spiervlees verkrijgbaar.
Lever is noodzakelijk maar hoeft niet biologisch, alleen sommige honden die lever moeilijk eten accepteren wel biolever. Lever mag ook weer niet te veel, maar dat staat volgens mij in het bieb hoeveel gram per kg per week!
pallas
5-sterren
Berichten: 3530
Lid geworden op: Zo 25 Dec 2005, 14:05

Re: zalmkop, wild en lever

Berichtdoor pallas » Wo 08 Aug 2007, 14:21

Haas karkas is hier zachter dan een konijnkarkas/bot, zeker geschikt om in dit stadium te geven. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden; kwartel, patrijs, struis enz enz.
Kippelever of runderlever, konijnenlever. Biologisch vinden veel honden het wel lekker. Ik geef het wel eens samen met long of pens in kleine stukjes, dan eten ze het zo op. Bij veel honden helpt het ook om er evetje wat heet water overheen te gieten. En natuurlijk zijn er ook die het gewoon op smikkelen :)

In lever zitten veel vitamines, maar je moet er niet te veel van voeren. Het kan ook wat laxeren, veel combineren het met een lekker karkas ofzo.
Gebruikersavatar
Ronja
3-sterren
Berichten: 109
Lid geworden op: Za 21 Jul 2007, 09:57

Re: zalmkop, wild en lever

Berichtdoor Ronja » Wo 08 Aug 2007, 18:30

Oh, dus haas is wat zachter dan konijn. Dan kan ik daarmee verder. Dan wil ik wildsnippers als spiervlees erbij doen en kippelevertjes voor de lever. Ik kan dan een handje bij het hart doen. Maar de zalmkop kan ook al? Ik ga morgen naar de visboer. Die kop moet dan drie weken eerst in de vriezer, nietwaar?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: zalmkop, wild en lever

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten