allergie vraag

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

allergie vraag

Berichtdoor Barfplaats

tada
1-ster
Berichten: 24
Lid geworden op: Do 14 Jun 2007, 13:31

allergie vraag

Berichtdoor tada » Za 04 Aug 2007, 17:25

mijn hond heeft dit gelukkig niet,maar het gaat om de hond van een vriendin van mijn ouders,ik ken haar zelf persoonlijk niet zo goed,maar ik zou haar toch graag willen helpen.
deze hond eet brokken en ik weet niet hoe ze tegenover het voeren van kvv of zelfs barf/nrv staat.
de hond heeft een allergie voor wol,huisstofmijt en nog een aantal dingen (was in ieder geval niet voedingsgerelateerd),weet zo even niet meer wat allemaal.
mijn moeder vertelde dit aan me en ik ben benieuwd wat voor invloed de voeding hierop kan hebben.
de hond is 4 jaar en het blijkt dat de opa van deze hond en een aantal nestgenoten deze aandoening ook hebben.
de hond krijgt momenteel geloof ik dagelijks een prednison injectie wat ze sinds kort weer hebben geprobeert af te bouwen maar wat dus niet goed ging,de eigenaresse vind het inspuiten van dit spul toch wel een dure grap en zou graag (mede daarom,en omdat het natuurlijk rotzooi is en blijft) willen weten of er andere opties zijn om de problemen te verminderen.
ze stofzuigt dagelijks en alle dingen die de allergie kunnen uitlokken zijn al uit huis verwijdert.
nu mijn vraag aan jullie:ik weet dat een verminderde weerstand een dergelijke allergie kan verergeren,zijn er dingen als bepaalde zalfjes of een bepaalde voeding (denk niet dat ze open zal staan voor barf/nrv,kvv misschien wel) die ik haar aan kan raden?
Laatst gewijzigd door tada op Za 04 Aug 2007, 18:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: allergie vraag

Berichtdoor Lizzy » Za 04 Aug 2007, 17:37

Gezonde voeding is de fundering van een gezond lichaam. Dus hoewel voeding in dit geval waarschijnlijk niet direct iets doet; als de algehele gezondheid van de hond beter is, verbeteren dit soort problemen zich veelal ook. Dus ja, BARF zou ideaal zijn. Of anders KVV. Maar ja... als ze niet wil: wil ze niet (ik blijf vinden dat een hond met problemen op ongezonde voeding toch water naar de zee dragen is).

Verder denk ik dat ze ook vooral visolie aan de hond moeten geven. Visolie bevat omega 3 vetzuur en dit heeft een gunstig effect bij allergieen en ontstekingen aan de huid.

Verder zou ze met haar DA kunnen bespreken of een desensibilisatiekuur zinvol is. En eventueel zou ze homeopathische middelen kunnen proberen zoals:

Puur Huid.
Samenstelling : Een verdunning van Staphylococcinum, Huisstofmijt, Farinaemijt, Ctenocephalides en een verdund extract van Ledum palustre. Alcohol 35% v/v

Indicatie(s)
Bij acute en chronische huidklachten met jeuk.
Puur Huid vermindert huidklachten met jeuk (aanvalsgewijs alsof het dier gestoken wordt) en pukkels op de buik, onder de oksels en in de liezen, als gevolg van een mijt- of vlooienallergie en/of een bacteriële allergie.

Toelichting
Bij acute en chronische huidklachten met jeuk.

Of Puur Jeuk:
Bij huidjeuk door eczeem, droogte, allergie, huidontsteking en jeuk door ongedierte. Cardiospermum werkt jeukstillend.
Ledum Palustre heeft een anti-allergische werking en stimuleert de genezing van huidontstekingen. Dolichos pruriens speciaal bij jeuk door lever en galaandoeningen. Fagopyrum esculentum stimuleert de genezing van veel huidklachten; hotspots, korstvorming, jeuk op verschillende lichaamsdelen, met name onbehaarde delen. Solidago virga aurea stimuleert de nierfunctie en heeft daardoor een bloedreinigend effect

Of Puur Pollen:
Samenstelling
verdund en geschud extract van stuifmeel van: acacia, alsem, aster, beemdgras berk, beuk, bijvoet, brandnetel, chrysant, doddegras, dopheid, eik, els, engels raaigras, es, esdoorn, frans raaigras, ganzevoet, gerst, guldenroede, haver, hazelaar, kastanje, kropaar, liguster, linde, mais, margriet, meidoorn, iep, paardebloem, plataan, populier, reukgras, riet, rogge, struisgras, tarwe, vlier, vossestaart, weegbree, wilg, witbol, zuring en zwenkgras. Tevens verdund en geschud extract van meelmijt en huisstofmijt.
Alcoholgehalte 20%.

Pollen extra veterinair is een product van Puur Natuurlijk bv te Weesp en wordt geproduceerd door Lumen Naturae te Montfoort.

Aandachtspunten
Pollen extra veterinair is ontwikkeld door dierenartsen op basis van gegevens uit de literatuur en jarenlange praktijkervaring. De specifieke combinatie van bestanddelen zorgt voor een regulerende werking en bevordert het natuurlijke herstelproces. Door de toevoeging van de meelmijt en de huisstofmijt worden de meest voorkomende allergieën aangepakt. Voor een optimaal effect wordt aangeraden om dit product minimaal twee pollenseizoenen te gebruiken. Over het algemeen is het daarna niet meer nodig. Ook als de symptomen zich voor het eerst openbaren, dient gelijk te worden gestart met de toediening van Pollen extra veterinair.

Pollen extra veterinair kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze beginverergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te verminderen of een keer een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of –therapeut.
Laatst gewijzigd door Lizzy op Za 04 Aug 2007, 17:42, 1 keer totaal gewijzigd.
tada
1-ster
Berichten: 24
Lid geworden op: Do 14 Jun 2007, 13:31

Re: allergie vraag

Berichtdoor tada » Zo 05 Aug 2007, 12:29

nou ik heb haar wat info doorgemaild over versvlees en dat gaat ze in ieder geval proberen!
haar dierenarts heeft verder ook niks anders geprobeert,maar de hond werd meteen op prednison gezet (dagelijks!) ze gaat nu dus ook op zoek (ik heb haar al naar 1 verwezen,daar gaat ze binnenkort heen) naar een andere dierenarts,homeopatisch en pro vers!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: allergie vraag

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten