mager

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

mager

Berichtdoor Barfplaats

arenda
4-sterren
Berichten: 275
Lid geworden op: Vr 13 Feb 2004, 11:07
Locatie: zeeland
Contact:

mager

Berichtdoor arenda » Do 19 Jul 2007, 08:20

Magic, een maine coon poes is afgelopen dinsdag gesteriliseerd. Eigenlijk wilde ik dit dus eerder, maar daar was ik te laat mee, ze bleek toen zwanger te zijn. Dit heeft 5 heerlijke kittens opgeleverd, maar dat terzijde.
Ze was altijd al geen dikke kat, maar na de zoogtijd is ze natuurlijk ook flink afgevallen, voer was niet bij te slepen. Nu ze gesteriliseerd is kun je pas echt goed zien hoe mager het beestje nu is. Zelfs ik ben daar toch wel van geschrokken. In en in mager dus. Heeft ook nog eens 2 dagen niet gegeten, maar gelukkig ging er vanmorgen eindelijk wat in.
Nu weet ik wel dat een gecastreerde kat/poes meer aanleg heeft om dikker te worden, maar ik zou dat proces nu toch wel even versneld willen zien. Alleen eet ze nu gewoon heel slecht, spontaan ook erg kieskeurig geworden ( of gewoon nog wat misselijk)
Wat zou ik kunnen geven? Of moet ik gewoon wat geduld hebben?
Ik baal best wel ervan, ze ziet er zo verwaarloosd uit nu. De dierenarts heeft ook heel fijn nog eens een frontline behandeling gegeven omdat ze wat vlooien had. Nu had ik haar net een paar dagen geleden behandeld met een ander anti-vlo product, dus daar was ik ook al niet echt happy mee. Ik heb ook het gevoel dat ze daar een extra klap door gekregen heeft. Maar ja, het is gebeurd, nu proberen de trap op te gaan.
Wie heeft er een tip?
Suzan54
4-sterren
Berichten: 272
Lid geworden op: Za 22 Jul 2006, 16:48
Locatie: Haarlem
Contact:

Re: mager

Berichtdoor Suzan54 » Do 19 Jul 2007, 10:12

Hoe haalt die dierenarts het in zijn hoofd om ongevraagd een vlooienbehandeling zoals dat te geven? Ik begrijp dat hij geen vlooien in zijn praktijk wil maar dan moeten ze de kat voor de behandeling checken en evt. terugsturen.
Een poes die net geopereerd is, ziet er de eerste dagen zelden florissant uit en zeker in jouw situatie voel je je er nog eens extra rot bij omdat niet alles volgens planning is verlopen.
Ze had al lang moeten eten en er moet een reden zijn waarom ze niet wil. Parasieten grijpen altijd hun kans wanneer een dier uit conditie is maar echt ontwormen zou ik je nu niet aanraden. Ze heeft nu al twee soorten antivlo in haar lijf. Wat was trouwens het andere soort (dat dus niet werkte).
De dierenarts kan haar een injectie geven om de eetlust op te wekken en/of je overheerlijk dieetvoer voor haar geven. Dat staat stijf van de smaakstoffen. Ook kan je vers voer mengen met bijv. dat nieuwe 'drankje' van de dierenwinkel: Viyo. Als ze maar over het dooie punt heen is en weer begint met eten, dan rolt de rest vanzelf wel. Je hoeft je nu nog geen zorgen te maken over het dik worden als castraat - ze moet eerst herstellen. Dimmen met eten is van latere zorg.
Als ze echt niets wilt heeft de dierenarts wel een pasta met vitamines en mineralen uit een tube die je in haar bekje kan smeren en/of een voeding in poedervorm voor je. O.a. Convalescense Support, dat je aanmaakt met wat water en met een pipetje kan voeren.
Succes met de patiënt.
Gebruikersavatar
mabeline
2-sterren
Berichten: 93
Lid geworden op: Do 28 Jun 2007, 09:23
Locatie: Den Haag

Re: mager

Berichtdoor mabeline » Do 19 Jul 2007, 11:56

Normaliter dient een kat 24 uur na de operatie toch wel weer te gaan eten.
Ik raadpleeg wel eerst de DA, gewoon voor overleg

Wil ze niets eten, begin ik met dwangvoeren. Wat al eerder werd gezegd Convalescense Support aanmaken en dan via een spuitje geven in haar bek. Ik laat ze er eerst zelf aan likken, lukt dat zet ik het bakje voor haar neus.
Wil ze niet, dan geef ik elke 2 uur 20 ml dwangmatig aan haar.

Verder probeer ik regelmatig nog wat blikvoer of ander lekkers of ze zelfstandig wil eten.

Dat ze mager is, is niet vreemd. Mijn opvangpoezen waren wat ook, hoeveel eten ik ze ook gaf en voorschotelde.

Belangrijkste nu is dat ze gaat eten en dat is iets wat dus gestopt is de steralisatie.

Je DA had nooit zonder jouw weten mogen ontvlooien, had dat ook zeker nog met de DA overlegt en de kosten daarvoor niet betaald

Nu ze dan toch wat gegeten heeft, zou ik haar niet versneld laten aankomen.
Laat haar dat zelf regelen, dat gaat het beste, ze weet zelf wat ze nodig heeft, nu ze weer eet. Gezonde voeding en ze is binnen no time weer de oude.

Veel sterkte met haar
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: mager

Berichtdoor Mevroi Kruim » Do 19 Jul 2007, 17:47

Ben het met de dames eens, de da is ver z'n boekje te buiten gegaan door zonder enig overleg met antivlo te gaan werken. Op z'n minst had hij moeten vragen of en zo ja wanneer de kat eerder behandeld was, om overdosering te voorkomen.
Als ze zo lang niet of weinig gegeten heeft zou ik heel langzaam weer proberen haar aan het eten te krijgen. Veel tegelijk is link, daar kan ze nu echt niet tegen. Meermalen per dag kleine beetjes, en vooral goed drinken is heel belangrijk. Als ze zelf niet wil eten, en dat kan na langere tijd vasten, dan worden ze misselijk en gaat eten tegenstaan, dan kun je idd het beste dwangvoeren. Dat kan met het astronautenvoer van de da, dat zit idd bomvol met geur- en smaakstoffen zodat je kans hebt dat ze dat wel wil proberen, maar je kunt ook versvoer door de blender halen of de staafmixer erop zetten en dat vermengd met water met een spuitje naar binnen gieten. Maar echt kleine beetjes en uitkijken dat het niet in de longen komt.
arenda
4-sterren
Berichten: 275
Lid geworden op: Vr 13 Feb 2004, 11:07
Locatie: zeeland
Contact:

Re: mager

Berichtdoor arenda » Do 19 Jul 2007, 18:08

Ze eet sinds vanmorgen wel weer, maar zo weinig.... Dat ben ik dus helemaal niet gewend van haar. Vrat zo 10 kuikens achter elkaar..... Maar nu  :-X maar ze eet nu dus wel!
En dat vlooienmiddel No Puce van Hery werkt dus wel, maar heeft even zijn tijd nodig. Vlooien worden uitermate traag en verdwijnen beter als met Frontline  >:(
Gelukkig is het wel een biologisch product (ja geeeen wonder dat ze nog vlooien heeft»»»»dierenarts dus) maar dan nog. Ik wil gewoon geen Frontline, heb daar heel slechte ervaringen mee.

Pfff, ga weer eens wat rondvoeren, kijken wat er nu weer allemaal ingaat.

Tnx in elk geval voor de adviezen.
Gebruikersavatar
- pien -
5-sterren
Berichten: 3539
Lid geworden op: Wo 21 Dec 2005, 15:11

Re: mager

Berichtdoor - pien - » Di 07 Aug 2007, 09:10

Hoi Arenda,

Hoe gaat het nu met Magic?

pauline
arenda
4-sterren
Berichten: 275
Lid geworden op: Vr 13 Feb 2004, 11:07
Locatie: zeeland
Contact:

Re: mager

Berichtdoor arenda » Di 07 Aug 2007, 12:41

Hi pauline,

Ik moet zeggen dat Magic er volop op vooruit gegaan is, zeurt nu de hele dag(en nacht) om eten ( is zeker anderhalve kg zwaarder al) en heeft daarbij ook nog eens een volledige karakterzwaai gemaakt.
Raar om te zien hoe snel dat kan gaan, maar van uithuizig mormeltje is ze verandert in een, laat-mij-maar-lekker-op-de-stoel-liggen muts.
Gelukkig maar, want ze is echt wel goed ziek ervan geweest, heeft ook vreselijk lopen hoesten. Ik denk dat haar keel geïrriteerd was van één of andere slang die er in gezeten heeft. Ze heeft er wel wat voor over moeten hebben hoor. Maar de dag dat ik de laatste hechtingen eruit haalde, was ze weer het vrouwtje.
Nu zijn er 3 geholpen, nog eentje te gaan. Maar daar zie ik nu wel behoorlijk tegenop hoor.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: mager

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten