Wat zouden jullie doen?? Het vervolg verhaal !!

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Wat zouden jullie doen?? Het vervolg verhaal !!

Berichtdoor Barfplaats

Jo
3-sterren
Berichten: 170
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 15:15
Contact:

Wat zouden jullie doen?? Het vervolg verhaal !!

Berichtdoor Jo » Za 23 Jun 2007, 21:01

Hallo allemaal !!

Wij staan hier voor een beslissing waar wij samen niet uit kunnen komen. Ik wil dan ook aan jullie vragen : Wat zouden jullie doen?? Het volgende is het geval...


Vijf weken geleden gingen we met de meiden wandelen..
Tijdens de wandeling ging Kaya "steigertje springen".. Dat ging goed..totdat Kaya voor de zoveelste keer het water uit kwam lopen en in iets scherps stapte met haar linker achterpoot.
Ze sloeg met haar poot en het bloedde behóórlijk..wij hebben toen gelijk de dierenarts gebelt en daar konden we gelijk terecht . Binnen 8 minuten waren we daar.
De dierenarts bekeek haar poot, maakte het schoon, schoot er 5 krammetjes in en nadat we een nieuwe afspraak hadden gemaakt voor over 14 dagen, konden we weer naar huis.
Na twee dagen mocht het verband eraf..en toen zagen Marco en ik dat het derde teentje van Kaya helemaal plat lag en het buitenste teentje omhoog wipte als ze liep. We vertrouwden het niet, maar keken het nog heel even aan. Na 8 dagen zijn we terug gegaan want ons gevoel zei ons dat het helemaal niet goed zat. We vertelden de dierenarts dat we bang waren dat er spieren of pezen geraakt waren en dat hebben we meerdere keren herhaald. De dierenarts stelde ons tóch gerust en zei dat het met een beetje trainen weer helemaal goed zou komen. Ze kon over een maandje de draad van de training weer helemaal oppakken...NIETS AAN HET HANDJE !!!!!!
We gingen weer naar huis...
Twee weken later was Kaya's voet nog precies hetzelfde en na wat meer inspanning begon ze te manken. We hadden nog steeds dat nare gevoel en besloten naar een andere dierenarts te gaan. Die zag al heel snel dat het mis was met Kaya 's achterpoot en zag dus ook dat er WEL DEGELIJK twee pezen doorgesneden waren.
Hij gaf ons Cortaphen mee en vertelde ons dat we de trainingen met Kaya voorlopig wel konden vergeten...als het er ooit nog van zou komen. Opereren kon niet meer want daar was het té laat voor.
Dit nieuws sloeg bij ons in als een bom. En we snapten er helemaal niets meer van. De één zei dit en de ander dat en de diagnoses lagen mijlen ver uit elkaar.
En dus belden we de volgende dag met een DA in Rotterdam. Daar konden we 'savonds gelijk terecht. Toen hij naar Kaya's poot gekeken had, stelde hij ons gerust. Kaya moest wel even rust houden maar zou verder geen last hebben van haar poot en ach die pezen waren niet zo heel belangrijk. Kaya kon gewoon gaan trainen..een operatie kon nog wel maar was zijns inziens niet aan de orde. Ze kreeg een anabole injectie in haar flank en we konden weer gaan.Nou en toen waren we helemaal verdwaasd hoor..we snapten er echt helemaal niets meer van.
We hebben de boel laten bezinken en hadden goede moed (ondanks het feit dat ons gevoel nog steeds niet oké was)..totdat Kaya van de week weer tot 2keer toe begon te manken..
We hadden inmiddels een tip gekregen over een dierenartsen praktijk in Ridderkerk waar ze vooral ook gespecialiseert zijn in werkhonden. Dus die heb ik Donderdagavond gebelt. Er was gisteren niemand in Ridderkerk aanwezig die ons van dienst kon zijn met ons probleem maar er één van de dierenartsen zat wél in Zwijndrecht.  We konden er gisterenmiddag terecht en daar gingen we weer.
Eerst hoorde de dierenarts ons verhaal aan, daarna moesten Marco en Kaya een stukje gaan lopen buiten en toen ging ze Kaya's poot helemaal nakijken.
Er zijn inderdaad twee pezen doorgesneden, daar had Kaya direct aan geopereerd moeten worden, dat ze mankt komt niet van de pijn maar van irritatie van het littekenweefsel wat haar andere pees irriteert als ze zich ingespannen heeft. Als we het zo laten dan kan Kaya nog maar een gedeelte van haar training blijven doen.
We hebben een verwijsbrief mee gekregen naar orthopeed Crama ( die heeft ze gelijk voor ons gebelt) De kans dat de pezen na de operatie goed aan elkaar blijven zitten is 65 % . Na een (behoorlijke dure ...+/- 2000 Euro ) operatie krijgt Kaya voor 6 weken een spalk en daarna moet ze nog 2 maanden strikte lijnrust hebben. Maar dan nog wil het niet zeggen dat de operatie gelukt is.
Maandag moeten we gelijk naar Crama bellen voor een afspraak want hij wil Kaya zien om te zien of er nog wat te redden valt.

Zoals ik al eerder aan jullie vroeg ....wat zouden jullie in ons geval doen??

Ik zit niet echt op reacties te wachten op wat er al gebeurt is...daar hebben we al stappen over ondernomen. Het gaat mij puur om wat er komen gaat en wat jullie mening daarover is.
Bijv. mijn hartelijke dank ...alle meningen zijn van harte welkom !


Oh en voor diegenen die Kaya niet kennen....Kaya traint bij het KNPV (opleiding politiehond 1)
Laatst gewijzigd door Jo op Wo 04 Jul 2007, 19:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Mister T
5-sterren
Berichten: 584
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2003, 16:00
Contact:

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Mister T » Za 23 Jun 2007, 21:21

pfffffffffff jo............. :-\

op commentaar zit je niet zit je niet te wachten dus daaronthoud ik me dan maar van  ;)

maar wat zou ik doen...tja,ik moet zeggen dat t bijhoorlijk moeilijk is...t nadeel is dat je niet zeker weet of kaya 100 % herstelt zodat ze haar "werk" kan blijven doen en t n gigantisch bedrag is,aan de andere kant...op deze manier doorgaan betekent zéker dat ze haar "werk"niet kan doen en misschien,door n verkeerde loophouding oid,wordt t nog erger...jeetje,kan me voorstellen dat je t ff niet meer weet... :-\

pffffffffff,moeilijk hoor  :-\
lightning
5-sterren
Berichten: 2583
Lid geworden op: Do 30 Nov 2006, 16:05
Contact:

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor lightning » Za 23 Jun 2007, 23:52

je zegt dat de kans voor 65% er in zit dat het nog redelijk goed tot goed gaat komen... zelf vind ik die percentage best hoog en ik zou die gok wagen zit die percentage echt heel laag zou ik er inderdaad een paar nachtjes over slapen.... ik zou dit wel voor leggen aan die eerste dierenarts die met blijkbaar de verkeerde diagnose kwam en desnoods aanklagen tot nalatigheid mits dat kan bij dierenartsen geen idee... ik wens je iig veel sterkte met je moeilijke beslissing
roefus

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor roefus » Zo 24 Jun 2007, 00:07

Moeilijk hoor.
Nou ja, i.i.g. naar die Crama bellen en nog eens afwachten wat hij zegt.

Ik weet het niet met die percentages.
Vraag me ook altijd af waar ze die getallen precies op stoelen.
Mwa..in dit geval lijkt de slagingskand meer dan 50%, zoals jij het opschrijft.

Pffffffff.....het is nogal wat....
Voor mijzelf zou gelden wat voor bereik ik met die hond wilde hebben.
Want als je vanalles en nog wat ermee wil (op trainingsgebied) dan denk ik dat je niet om die operatie heen kunt.

Daarnaast zou voor mijzelf gelden wat de kwaliteit is van leven voor de hond, als hij zo verder moet.
Hoe loopt hij?
Kan hij zo nog goed 10 jaar verder?

Ik heb geen politie-hond.
Maar mijn honden rennen veel, doen vanalles en nog wat.
Als dat niet meer zou kunnen....dan zou ik voor een operatie kiezen.
Hoe zuur ook (want ik vind het klote veel geld).

Veel succes met jullie beslissing.
Het lijkt me zo moeilijk.
Gebruikersavatar
Mieuw
4-sterren
Berichten: 490
Lid geworden op: Vr 26 Jan 2007, 11:30
Locatie: Almere
Contact:

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Mieuw » Zo 24 Jun 2007, 01:13

Jeetje zeg, dat is niet niks.

Tja, ik weet het niet.
Ik heb enkele maanden terug een vergelijkbaar bedrag gestopt in de behandeling voor een van m'n katten die kanker had en maar 20% kans had om het te overleven. Helaas heeft hij het niet gered, maar ik had het toch niet anders gedaan als ik nu weer de keus had gekregen. Nu moet ik wel zeggen dat de keus tussen leven en dood, of 'maar' een pootje, toch anders ligt. Het zal in dit geval niet gelijk levensbedreigend zijn als je het niet zou doen.

Ik zou me er vooraf goed in verdiepen waar die 65% kans op gebaseerd is. Je hebt nu al zoveel artsen gesproken, en allemaal zeiden ze wat anders, dat deze arts misschien ook gewoon maar wat zegt (iets wat jullie graag horen willen?). Hoe zeker weet je dat de diagnose die nu getrokken is, de juiste is?
65% kans is goed genoeg om je hoop te geven en te denken dat er een reeële kans van slagen is, maar slecht genoeg om als het achteraf blijkt dat het niet gelukt is te kunnen zeggen 'ik heb het van te voren gezegd'. En ondertussen ben je wel 2000 euro armer.

Maar goed, als het Kaya haar lust en d'r leven is om te rennen, springen en trainen, tja, dan heeft zoiets natuurlijk ook veel waarde. En als ze nog jong is, en er nog lang mee moet doen... Je gunt het je dier en je wil dat ze het goed hebben.
Heeft ze er pijn aan als het zo door zou gaan, of zou de operatie ook helpen om pijn te bestrijden/voorkomen. Dan is het alweer heel anders, want dan lost het niet alleen een 'luxe-probleem' op, maar ook echt een lichamelijk probleem (ok, verkeerde woordkeus wellicht en rare omschrijving, maar ik hoop dat je me snapt).

Maar goed, als je het geld niet hebt, of het gewoon te veel vind, dan moet je het niet doen, en ik persoonlijk zou je er niet een mindere of slechtere baas om vinden. Zoals je nu al met haar van DA naar DA bent gegaan toont wel aan dat je het beste voor haar wil en dit graag opgelost ziet. Maar niemand (ook Kaya niet) heeft er wat aan als je na de operatie geen geld meer hebt om andere rekeningen te betalen.

Ik wil hiermee niet de indruk wekken dat ik vind dat je het niet zou moeten doen, want het blijft iets heel persoonlijks en ik kan daar verder niets over zeggen. Ik probeer alleen maar de verschillende argumenten tegen elkaar af te wegen.
Sterkte met je beslissing.
Laatst gewijzigd door Mieuw op Zo 24 Jun 2007, 01:16, 1 keer totaal gewijzigd.
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor conleeuw » Zo 24 Jun 2007, 08:38

ik zou persoonlijk met de orthopeet willen spreken percentages over de telefoon noemen is iets anders dan de hond zien en dan een oordeel vellen. dus eerst een persoonlijke gesprek en consult  voordat ik beslis, want, al kunnen ze de pezen hechten is er nog de vraag, wat nou met littekenweefsel? STerkte
Jo
3-sterren
Berichten: 170
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 15:15
Contact:

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Jo » Zo 24 Jun 2007, 09:51

Daar ben ik weer even...

Geld is voor ons op dit moment onbelangrijk..het gaat mij om de gezondheid van Kaya en om wat ze straks nog kan gaan doen.
De dierenarts waar wij als laatste geweest zijn, heeft zich ook gespecialiseert in othopedie en zij vertelde ons de percentages van de operatie.

Ik heb hier mijn verhaal maar in een beknopte versie neer gezet, maar had er misschien even bij moeten vertellen wat Kaya voor hond is.
Dus dat doe ik nu dan maar even...
Buiten het feit om dat Kaya heel graag traint, is Kaya ook een hele drukke hond. Een hond die je echt constant bezig moet houden ,een hond die heel enthousiast is, die graag speelt met andere honden ( dus ook met onze Maltezertjes) en een hond die opspringt als een bosje vlooien als ze bijv. mensen langs de tuin hoort komen of als ze een vliegtuig hoort.
En dát is waar wij nu mee zitten...
Hoe houden we Kaya in godsnaam zolang rustig??
Oké met die spalk aan haar poot zal ze automatisch wel wat rustiger zijn, maar dan die tijd daarna..als ze moet revalideren en als ze strikte lijnrust moet houden.
Dáár zitten onze grootste kopbrekers.
Hoe gaan we haar rustig houden?? We hebben een tuin waar ze altijd in loopt te dollen en ook in huis kan ze behoorlijk druk zijn.
Nu kunnen we dat nog compenseren door lange wandelingen te gaan maken. Dan loopt ze lekker vrij en kan ze doen waar ze zin in heeft. Straks loopt ze voor lange tijd aan de lijn en daar kan ze haar energie niet aan kwijt.
Wij zijn als de dood dat het na het spalk verhaal gelijk alweer mis gaat..want dan is die operatie dus echt voor niets geweest. Er is ons ook verteld dat we maar één kans hebben.
Als iemand nog tips heeft om haar rustig te kunnen houden..kom maar op...
*wendy*
5-sterren
Berichten: 1417
Lid geworden op: Di 10 Mei 2005, 13:52
Locatie: hoek

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor *wendy* » Zo 24 Jun 2007, 09:53

Ik zou afwachten wat Crama zegt.
Dan zou ik voor mezelf bepalen hoe belangrijk het is dat ze een werkhond moet blijven. Als Crama nl ook zegt dat ze geen pijn heeft zou het - denk ik - voor mij een optie zijn om dan helaas maar geen werkhond te hebben, maar wel een leuke huishond.
Echter ik sta niet in jullie schoenen en ken de hond niet. Eigenlijk kan gewoon niemand jullie helpen beslissen wat wel of niet te doen  ;)
Sterkte met Kaya en een dikke knuff voor haar.  :-*
Erna
5-sterren
Berichten: 2271
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 19:49
Contact:

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Erna » Zo 24 Jun 2007, 10:08

Heee Jo

Wat onwijs klote zeg!! Ik vind dat je even contact op moet nemen met Aster op dit forum. Ik zal ook haar email adres ff prive naar je sturen. Zij heeft driekwart jaar geleden met haar hond in dezelfde situatie gezeten en heeft een soortgelijke operatie laten uitvoeren bij haar hond. Wel in de pols maar de techniek is hetzelfde.

Het kostte een klein vermogen maar het was het allemaal waard.

Haar hond is ook een hele drukke hond en het rustig houden was best een inspanning maar het is gelukt. Ik weet zeker dat ze veel tips daarover kan geven. De eerste tijd na de operatie is hij rustig gehouden met tranquilizers.
Laatst gewijzigd door Erna op Zo 24 Jun 2007, 10:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Lil

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Lil » Zo 24 Jun 2007, 10:15

In ieder geval heel veel sterkte ermee.
Wat je gaat doen, ja die beslissing kan niemand voor jou nemen dat moet je zelf doen.
Wat betreft het rustig houden: het ligt eraan hoe belangrijk het is (ik ben bang heel belangrijk) en als het voor de genezing het beste is, nou dan zou ik dus alvast een ruime bench gaan regelen. Heb hier ook een hond die je absoluut niet rustig houd. Wat wel helpt is als hij rust moet hebben veel denkspelletjes met hem doen. Balletje balletje, de spelletjes van nina ottoson (sorry voor de reclame, maar ik vind dit de beste denkspelletjes). Als hij niet mag rennen maar wel normaal mag lopen, dan laat ik hem twintig keer per dag iets dat valt oprapen (sleutels, een bankpasje etc) en gebruik ik hem als boodschappendienst om dingen naar iedereen toe te brengen. Dat helpt wel iets, hij heeft dan tenminste wat te doen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt???
Mijn hond zou in een dergelijk geval nooit meer sport doen, maar ook dat moet iedereen zelf weten. Ik weet ook niet wat er na de operatie gezegd wordt over de sport. Ik ken ook honden die net als Boris veel last van de rug hebben maar toch behendigheid doen.... ik dus absoluut nooit meer met hem. Doe nu wel meer appel en ik ga speuren (IPO) dit maakt hem geestelijk moe en daar is hij net zo tevreden mee als met de behendigheid vroeger.
Jo
3-sterren
Berichten: 170
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 15:15
Contact:

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Jo » Zo 24 Jun 2007, 10:28

Erna hartstikke bedankt voor je tip. Er is inmiddels al een mail de deur uit naar "Aster".
Ik ben heel benieuwd!!

Lil: Ook jij bedankt voor je tips. Aan die denkspelletjes had ik nog niet eens gedacht...maar ik vind het inderdaad een mooie manier om Kaya bezig te kunnen houden. Zo ook het laten oprapen van voorwerpen.. hier kan ik echt wel wat mee ! ;) Een grote bench hebben we gelukkig staan.

Het is voor ons niet zo dat Kaya in de sport MOET blijven hoor. We doen het puur voor de hobby.
Maar als ze het staks weer zou kunnen gaan doen , zou dat natuurlijk wel heel tof zijn.
Kaya vind het trainen helemaal geweldig.
Voor ons persoonlijk zou het jammer zijn als ze het niet meer zou kunnen doen, maar in situaties als deze is het niet aan ons wat we willen en vinden...het gaat ons erom dat Kaya weer zo comfortabel mogelijk door het leven kan gaan.
Haar gezondheid gaat gewoon boven alles...
Jo
3-sterren
Berichten: 170
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 15:15
Contact:

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Jo » Zo 24 Jun 2007, 10:31

pippy schreef:Ik zou afwachten wat Crama zegt.
Dan zou ik voor mezelf bepalen hoe belangrijk het is dat ze een werkhond moet blijven. Als Crama nl ook zegt dat ze geen pijn heeft zou het - denk ik - voor mij een optie zijn om dan helaas maar geen werkhond te hebben, maar wel een leuke huishond.
Echter ik sta niet in jullie schoenen en ken de hond niet. Eigenlijk kan gewoon niemand jullie helpen beslissen wat wel of niet te doen  ;)
Sterkte met Kaya en een dikke knuff voor haar.  :-*

Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat niemand ons echt kan helpen..maar het is wel heel fijn dat mensen met ons mee denken. Misschien zien wij dingen over het hooft of zien wij dingen verkeerd.. en dan is het fijn als andere mensen je hun meningen en adviezen geven.

Kaya heeft jouw knuffel inmiddels gekregen hoor ! ;)
Lil

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Lil » Zo 24 Jun 2007, 10:32

Jo schreef:Erna hartstikke bedankt voor je tip. Er is inmiddels al een mail de deur uit naar "Aster".
Ik ben heel benieuwd!!

Lil: Ook jij bedankt voor je tips. Aan die denkspelletjes had ik nog niet eens gedacht...maar ik vind het inderdaad een mooie manier om Kaya bezig te kunnen houden. Zo ook het laten oprapen van voorwerpen.. hier kan ik echt wel wat mee ! ;) Een grote bench hebben we gelukkig staan.

Het is voor ons niet zo dat Kaya in de sport MOET blijven hoor. We doen het puur voor de hobby.
Maar als ze het staks weer zou kunnen gaan doen , zou dat natuurlijk wel heel tof zijn.
Kaya vind het trainen helemaal geweldig.
Voor ons persoonlijk zou het jammer zijn als ze het niet meer zou kunnen doen, maar in situaties als deze is het niet aan ons wat we willen en vinden...het gaat ons erom dat Kaya weer zo comfortabel mogelijk door het leven kan gaan.
Haar gezondheid gaat gewoon boven alles...


Heel veel succes ermee en ik duim zeker dat jullie later nog kunnen sporten en dat hij zonder klachten door het leven kan gaan! Als je praktische tips wilt over de spelletjes stuur je maar een pb, ik ben er ondertussen heel erg vindingrijk in geworden  ;)
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor tieneke » Zo 24 Jun 2007, 10:49

Ik zou ook Crama zijn oordeel afwachten,in ieder geval heel veel sterkte voor Kaya en jullie  :-*
Hoop echt dat ze weer helemaal beter wordt en gewoon kan blijven trainen.
Henk en Donja
4-sterren
Berichten: 265
Lid geworden op: Do 03 Mei 2007, 18:34

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Henk en Donja » Zo 24 Jun 2007, 11:35

Pfff... Wat een verhaal zeg.

Maargoed, ik denk dat als je zoveel werkt met een hond het geld niet van het grootste belang is. Ik zou het zelf wel doen, ik zou het mezelf niet vergeven als ik het erbij zou laten. Daar moet ik wel bij zeggen dat als het een oudere hond zou betreffen, waarbij de kans op genezing lager is, ik het misschien toch zou laten tenzij ze de simpele dingen zoals uitlaten en ff lekker ronddollen niet meer zou kunnen natuurlijk, want dat moet toch echt wel.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Wat zouden jullie doen??

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten