syndroom v guillain barre of idiopathische poly radiculo neuritis

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
madelief
1-ster
Berichten: 2
Lid geworden op: Za 16 Jun 2007, 19:41

syndroom v guillain barre of idiopathische poly radiculo neuritis

Berichtdoor madelief » Zo 17 Jun 2007, 21:12

      hallo, ik heb net een vervelende uitslag gekregen van van hond Daisy,Westy.Hij heeft al geruime tijd spieruitval en is erg sloom. nu is er na maanden onderzoek de uitslag gekomem n.l
syndroom v guillain barre ofwel idiopathische poly radiculo neuritis. Dit is een auto imuumziekte
waarbij ontstekingen komen in zenuwuiteinden met als gevolg geen impulsen naar spieren. Er is weinig van bekend, bij mensen komt het vaker voor.Nu verteld de ene dierenarts dat het ook spontaan kan genezen maar een andere verteld dat het toch verder gaat en als je pech hebt, beginnenook de ademhalingsspieren. hij krijgt 8mg moderin(prednison) en een stoot vit b tabl.
ook heeft hij bij een natuurarts accupunctuur gekregen en zijn er blokkades opgeheven en krijgt hij homeopatisch druppels om de gifstoffen  kwijt te raken. verder ben ik deze week begonnen met dexamethason i.pv prednison omdat hij hier beter op reageert.vraag welke behandeling adviseren jullie mij, ook m.b.t dexamethason of prdenisontabl, ik weet het niet meer

  groeten
Lizzy
Moderator
Berichten: 60317
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: syndroom v guillain barre of idiopathische poly radiculo neuritis

Berichtdoor Lizzy » Zo 17 Jun 2007, 23:02

Ach hemel, wat een vreselijke uitslag :(. Ik ken de ziekte niet en ik heb er ook geen enkele ervaring mee. Is dit begonnen na een andere infectie die je hond heeft doorlopen? Ik zou, om te beginnen, je in ieder geval willen adviseren om je hond nooit meer te vaccineren....

Ik lees dat bij mensen de behandeling ook bestaat uit "Beschermende eiwitten, immunoglobulinen, worden meestal per infuus toegediend. Plasmaferese, waarbij het vloeibare deel van het bloed (plasma) met de ongewenste afweerstoffen wordt vervangen, kan worden toegepast als de toestand van de patiënt ernstig is of verslechtert". Is dat bij honden niet van toepassing?
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re: syndroom v guillain barre of idiopathische poly radiculo neuritis

Berichtdoor conleeuw » Zo 17 Jun 2007, 23:40

een zwager van mij heeft  guillain barre gehad, ik moet eerlijk zijn, ik wist niet dat honden het ook konden krijgen. Toentertijd, al twintig jaar geleden was de behandelling alleen maar ondersteuning van de uitgevallen functies, dus aan de beademing op een gegeven moment en dan wachten /ondersteunen/helpen met de daaropvolgende herstel, een enge ziektebeeld is het wel.
Ik kan jou helaas niet helpen omdat ik er zeker bij honden geen ervaring mee heb
Sterkte ermee, erg rot voor jullie
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: syndroom v guillain barre of idiopathische poly radiculo neuritis

Berichtdoor 202Spots » Ma 18 Jun 2007, 03:25

madelief schreef: verder ben ik deze week begonnen met dexamethason i.pv prednison omdat hij hier beter op reageert.vraag welke behandeling adviseren jullie mij, ook m.b.t dexamethason of prdenisontabl, ik weet het niet meer


Ik weet ook niets van deze ziekte af,maar wanneer hij beter reageerd op de dexamethason, dan zou ik dat blijven geven.

Dexamethasone is bijna 10 x sterker dan prednisone/prednisolone.
meer in engels op:
http://www.marvistavet.com/html/body_dexamethasone.html
*wendy*
5-sterren
Berichten: 1417
Lid geworden op: Di 10 Mei 2005, 13:52
Locatie: hoek

Re: syndroom v guillain barre of idiopathische poly radiculo neuritis

Berichtdoor *wendy* » Ma 18 Jun 2007, 08:20

Mijn stiefvader is minder valide geworden door het Guillian Barre syndroom in combinatie met de legionella bacterie. Hij heeft krachtverlies in benen, armen en handen. Tevens is zijn korte termijn geheugen aangetast. Hij heeft ook best veel pijn na inspanning.

Bij honden geen "ervaring" mee. Sterkte.
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re: syndroom v guillain barre of idiopathische poly radiculo neuritis

Berichtdoor conleeuw » Ma 18 Jun 2007, 08:41

ik weet wel dat prednison bij  mensen ook gegeven werd, maar of dex beter is dan pred.... daar kan ik niets over zeggen. Ik geloof dat ik mij zou laten lijden door een kundige dierenarts, al dan niet specialist omdat ik zelf heel weinig weet van dit aandoening, mischien bij twijfel een second opinion?
Oso-Bayou
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Zo 16 Apr 2006, 13:20

Re: syndroom v guillain barre of idiopathische poly radiculo neuritis

Berichtdoor Oso-Bayou » Ma 18 Jun 2007, 18:42

Ik heb alleen ervaring met mijn broer, maar dat is bijna 40 jaar geleden, hij was toen 11 jaar oud. Hij is volledig verlamd geweest, en er werd alleen heel veel vitamines gegeven. De verlammingen moesten vanzelf stoppen, en dan kon de genezing beginnen. (dat was dus toendertijd) Hij heeft een week "naast de ijzerenlong gelegen" zodat er meteen ingegrepen kon worden als het nodig was, hij kon zelfs niet meer met zijn oogleden knipperen, totaal heeft hij bijna een half jaar in het ziekenhuis gelegen MAAR...
Hij is volledig opgeknapt, dit ging erg langzaam, maar uiteindelijk werd hij zelfs goegekeurd voor militaire dienst en is nu een "boom van een kerel" van ruim 2 meter lang. Het kan dus ook goed aflopen.

Dit wens ik Daisy ook toe, en heel veel sterkte voor jullie. Vraag zoveel mogelijk gegevens ook vanuit Australië en Amerika, misschien is daar meer literatuur over resultaten en behandelingen bij honden.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten