welk vers vlees bij (voorkoming) blaasgruis.

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

welk vers vlees bij (voorkoming) blaasgruis.

Berichtdoor Barfplaats

Anneke en Ruby

welk vers vlees bij (voorkoming) blaasgruis.

Berichtdoor Anneke en Ruby » Do 07 Jun 2007, 17:03

Hallo mensen. Mijn Ruby krijgt nu dieetbrokken van de Dierenarts omdat ze last had van blaasgruis. Om te voorkomen dat het terugkomt, was het het beste om deze brokken door te blijven gebruiken, aldus de dierenarts.
Toch ben ik benieuwd of er een vers vlees voer is, wat hetzelfde effect zou hebben tegen voorkoming van blaasgruis. Ik hoop dat er hier mensen zijn die me aan een antwoord kunnen helpen...;-) Alvast bedankt! Groetjes Anneke, en een lebber van Ruby.
Cathy
5-sterren
Berichten: 649
Lid geworden op: Vr 02 Feb 2007, 09:13

Re: welk vers vlees bij (voorkoming) blaasgruis.

Berichtdoor Cathy » Do 07 Jun 2007, 17:09

Als je op zoeken klikt vind je vast nog meer  ;)

http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 673.0.html

Gr Jet.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60289
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: welk vers vlees bij (voorkoming) blaasgruis.

Berichtdoor Lizzy » Do 07 Jun 2007, 17:17

Het hangt allemaal wel een beetje af van welk type blaasgruis er bij je hond aangetroffen is. Weet je dat, welk type blaasgruis ze heeft?

Het zelf samenstellen van voer is wel de allerhandigste manier om blaasgruis te verhelpen en te voorkomen. Je kunt dan 100% graanvrij voeren en een beetje uitproberen op welke percentages jouw hond het het beste doet en gruisvrij blijft.

Tweede goede optie is versvlees, liefst een merk dat geen premix bevat (premix = vitamine/mineralen preparaat, hetgeen extra balast is/kan zijn bij blaasgruis). Voorbeelden van merken zonder premix: Bandit (biologisch) en Bibi.

Derde goede optie is een willekeurig ander merk versvlees.

Geen optie is brokken. Brokken zijn om te beginnen veel te vocht-arm. En honden die blaasgruis hebben, hebben juist behoefte aan vochtrijke voeding (en dus rauw, vers vlees). Bovendien bevatten brokken allerlei onnatuurlijke vitamines, mineralen, vulmiddelen, conserveringsmiddelen etc. etc. dat alleen maar weer extra balast betekent. Dus tja, die dieetbrokken van jouw DA? Die zijn het best voor zijn portomonee.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: welk vers vlees bij (voorkoming) blaasgruis.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten