Aan de CB specialisten ;-)

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Barfplaats
Gesponsord bericht

Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
simplythedogs
2-sterren
Berichten: 96
Lid geworden op: Wo 31 Jan 2007, 17:36
Locatie: Luik
Contact:

Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor simplythedogs » Di 08 Mei 2007, 16:09

Hallo nog eens,
deze keer zou ik graag eens een vraag stellen aan de mensen, die hun honden CB geven. Ik ben namelijk voor mijn Sheltie net 10 kg Lam & Rijst gaan halen (hij kan geen rundsvlees eten). En wat ziek ik  :o
CB zijn worsten van 1 kg  ::) Nu moet Arran normaal 's morgens 100 gr hebben en 's avonds nog eens 100 gr. Heeft toevallig van de CB'ers ook iemand een hond die deze hoeveelheden moet hebben. Of misschien andere, die iig geen kilo in een keer nodig hebben. Hoe doen jullie dat, om daar porties van te maken ????
Ik veronderstel, dat de CB eens ontdooid geen drie dagen in de koelkast kan blijven liggen, of misschien wel ?????
Wie kan mij helpen ???

Groetjes
Marion
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor Nynke » Di 08 Mei 2007, 16:16

Hoi Marion, toen ik nog twee honden had, aten die samen een pond per dag. Richard zaagde de worsten bevroren doormidden en ik gooide ze meteen terug in de vriezer. Je kan CB ook per pond en half pond kopen, maar dan is het (natuurlijk) duurder. Ik zou het niet langer dan 2 dagen in de koelkast bewaren. Succes !! Nynke
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor K@rin » Di 08 Mei 2007, 16:17

je kan de rol eventjes in een bak water leggen (IN de verpakking), zodat de buitenkant heel iets ontdooid is.
Net zoveel, dat je er een mes in kunt zetten, zonder dat je "uitglijd"  ;)
Met een groot slagersmes kun je er dan doorheen snijden/duwen
De kleine porties kun je dan weer in zakjes doen en terug in de vriezer.
Gebruikersavatar
simplythedogs
2-sterren
Berichten: 96
Lid geworden op: Wo 31 Jan 2007, 17:36
Locatie: Luik
Contact:

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor simplythedogs » Di 08 Mei 2007, 17:38

Oei, dat was wel vlug  ;) alvast bedankt.
Ik was dus idd op zoek naar de een of andere tip hoe je die worst kan in stukken snijden en de versie "in water leggen" lijkt mij wel wat  ;D
'k ga morgen eens proberen en dan laat ik iets weten.
Als het mes wel uitglijd, horen jullie allicht niets meer van mij  :2funny:

Groetjes
Marion
Gebruikersavatar
Debora
4-sterren
Berichten: 440
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2005, 11:41
Locatie: Amsterdam

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor Debora » Di 08 Mei 2007, 17:43

Of je neemt er nog een hond bij die wat meer eet  :D
Shifra en Sharel
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 09 Jan 2006, 17:23
Locatie: Amsterdam

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor Shifra en Sharel » Di 08 Mei 2007, 18:05

Ik heb altijd kilo verpakkingen.
Ik laat het erge gevroren even eraf dooien op het aanrecht.
Wanneer, zeg maar de buitenrand een beetje zacht geworden is.
Dan neem ik een goeie mes, en verdeel de kilo in 3 (dag) porties (voor mijn 2 hondjes).
En doe ze terug in het vriesvak.
Iedere dag portie, is genoeg voor die 2 hondjes van mij.
Gebruikersavatar
Saskia C.
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Za 21 Jan 2006, 16:14
Locatie: Geldrop

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor Saskia C. » Di 08 Mei 2007, 18:10

Ik geef aan mijn klanten voor CB vaak de tip om het met een nieuw ijzerzaagje door te zagen in porties. Ook kan je de CB in een afgesloten bak langer bewaren dan 2 a 3 dagen in de koelkast hoor. Zo nauw kijkt een hond niet hoor. En als je het allemaal teveel werk vindt dan kan je ook nog altijd de 500 gram verpakking bestellen  ;). Maar er zijn heel wat mensen die het allemaal weer op een andere manier aanpakken. Dus kijk maar wat voor jou het makkelijkste werkt.
Gebruikersavatar
simplythedogs
2-sterren
Berichten: 96
Lid geworden op: Wo 31 Jan 2007, 17:36
Locatie: Luik
Contact:

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor simplythedogs » Di 08 Mei 2007, 19:17

[quote="Saskia C."]
Ook kan je de CB in een afgesloten bak langer bewaren dan 2 a 3 dagen in de koelkast hoor.[/quote]
Oooooooohhhh, als mijn hond 200 gr per dag eet, heb ik zo voor 5 dagen. Het probleem is, dat ik net vandaag 10 worsten van één kilo in mijn vriezer heb gestoken omdat ik niet wist, dat het in vorm van worsten verkocht werd.
Ik zal morgen eens proberen of ik de worst kan snijden als zij in water gelegen heeft. Anders zal ik toch één kilo ontdooien en in de koelkast bewaren. Een andere keuze heb ik nu toch niet meer.

Heel erg bedankt voor de tips !!!

Groetjes
Marion
Laatst gewijzigd door simplythedogs op Di 08 Mei 2007, 19:19, 1 keer totaal gewijzigd.
tt-tjes
5-sterren
Berichten: 4890
Lid geworden op: Ma 16 Jan 2006, 09:47
Locatie: Noord Brabant

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor tt-tjes » Di 08 Mei 2007, 19:29

[quote="simplythedogs"]
Oooooooohhhh, als mijn hond 200 gr per dag eet, heb ik zo voor 5 dagen. heeft. Anders zal ik toch één kilo ontdooien en in de koelkast bewaren. Een andere keuze heb ik nu toch niet meer.

[/quote]

Ik zou dat dus niet doen, het 5 dagen in de koelkast laten liggen. Ik voer zelf ook CB en vind toch als het iets te lang in de koelkast ligt dat het vies gaat ruiken.

Ik pak gewoon een hamer en een beitel en mep de worst in 2 stukken. 1 stuk gaat terug de vriezer in en het andere laat ik ontdooien. Dan heeft hij voor 2 dagen te eten. Daarna ontdooi ik weer de andere helft.
Gebruikersavatar
simplythedogs
2-sterren
Berichten: 96
Lid geworden op: Wo 31 Jan 2007, 17:36
Locatie: Luik
Contact:

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor simplythedogs » Di 08 Mei 2007, 19:43

[quote="tt-tjes"]Ik pak gewoon een hamer en een beitel en mep de worst in 2 stukken.[/quote]

:2funny: :2funny: Zou die versie met "in water leggen" dan niet makkelijker zijn ?  ;)
Ik heb trouwens ook nog zo een bijl waar wij ons hout mee hakken  :D ;D

Marion
K&D
5-sterren
Berichten: 3030
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor K&D » Di 08 Mei 2007, 22:00

Ik deelde de worsten ook in tweeen. Nu eten ze in een dag of 3 samen een worst op, en 3 dagen in de koelkast is wel de max. Daarna ruikt het wel errug rijp. Het maakt de honden niets uit, maar mijn neus zegt wat anders.
Maar ach, eigenlijk is alles wel gezegd..... ;)
Cathy
5-sterren
Berichten: 644
Lid geworden op: Vr 02 Feb 2007, 09:13

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor Cathy » Di 08 Mei 2007, 22:10

Ik leg de rollen aan het eind van de midddag in de koelkast , en de volgende morgen zaag ik ze door midden met een ijzerzaag :)

Gr Jet
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor Truus » Di 08 Mei 2007, 22:24

De rol in koud water leggen om te ontdooien, dit gaat sneller en als d buitenkant een beetje zacht is kun je het zagen en hoppa weer de vriezer in.
Gebruikersavatar
K@rin
5-sterren
Berichten: 2045
Lid geworden op: Do 16 Okt 2003, 13:51
Locatie: ergens op het randje van de Achterhoek
Contact:

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor K@rin » Wo 09 Mei 2007, 21:33

[quote="Truus"]
De rol in koud water leggen om te ontdooien, dit gaat sneller en als d buitenkant een beetje zacht is kun je het zagen en hoppa weer de vriezer in.
[/quote]

in warm water gaat nog sneller hoor  ;)
Gebruikersavatar
ZsaZSa
1-ster
Berichten: 35
Lid geworden op: Vr 12 Jan 2007, 18:18

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor ZsaZSa » Wo 09 Mei 2007, 21:49

Ik koop bij direkt bij Corine in Ermelo. En laat 200gr worsten maken.....
Die snij ik door de helft....ik haal het op maandag of donderdag dan is het vers en nog niet bevroren....
ZsaZsa eet per maaltijd 100 gr.
dus meestal 100 gr. CB en 100gr spiervlees...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Aan de CB specialisten ;-)

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten