Risico op calici?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Risico op calici?

Berichtdoor Barfplaats

Kefraya
4-sterren
Berichten: 483
Lid geworden op: Vr 06 Aug 2004, 13:45
Contact:

Risico op calici?

Berichtdoor Kefraya » Zo 29 Apr 2007, 16:20

Ik ben gevraagd of ik een kat wil opvangen die herstellend is van calici. Ab-kuur is afgerond, kat ziet er weer goed uit.
Hij zou bij mij in een afgesloten ruimte komen zonder kontakt met mijn eigen katten. Mijn ene kat is in december 2005 nog geënt, de ander niet meer sinds haar kittenenting, bijna  7 jaar geleden. Ik vraag me af hoe groot het besmettingsrisico is bij absolute scheiding en goede hygiene. Of moet ik sowieso maar weer eens enten?
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re: Risico op calici?

Berichtdoor Hitam » Zo 29 Apr 2007, 17:25

Ze kunnen drager worden, ook na een infectie, dus ik zou er inderdaad van uitgaan dat die andere kat het virus nog bij zich heeft. Ook al hoeft dat niet het geval te zijn. Weten ze wel zeker dat het calici is?

In principe is het besmettingsgevaar behoorlijk groot. Je kunt het ook aan je kleding of haren meenemen. Dus ik betwijfel of het gescheiden houden echt effectief is.

Wat enten betreft. Er zijn ook calicivirussen die niet in de enting zitten. Er schijnt een nieuwe variant te zijn die behoorlijk ernstige symptomen geeft en die nog niet in de enting zit.

Hebbn jouw katten wel contact met vreemde katten? Buitenkatten bedoel ik dan. In dat geval zou ik er vanuitgaan dat ze wel in aanraking kunnen zijn geweest met dat virus.
Anders is een enting toch wel verstandig. Alleen voor degene die 7 jaar geleden geent is en dan alleen voor niesziekte.
Kefraya
4-sterren
Berichten: 483
Lid geworden op: Vr 06 Aug 2004, 13:45
Contact:

Re: Risico op calici?

Berichtdoor Kefraya » Zo 29 Apr 2007, 18:25

Hitam schreef:Weten ze wel zeker dat het calici is?

Ja, het is zeker calici volgens de da, met de typerende plekjes in mond en keel.

Mijn katten zijn inderdaad buitenkatten, vandaar dat ik tot nu toe heel weinig geent heb. De ene is wat zwakker en mijn da vond het verstandiger om, gezien mijn vrijwilligerswerk in het asiel, haar toch te enten (met daarna homeopathie).
Misschien toch wel veilig om de ander ook te laten enten, voor mijn gemoedsrust? Hoe lang moet er dan tussen de enting en de komst van de nieuwe kat zitten?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Risico op calici?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast