Allergie en tarwegrassap

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Allergie en tarwegrassap

Berichtdoor Barfplaats

Anna Penta
5-sterren
Berichten: 712
Lid geworden op: Wo 10 Mar 2004, 18:27

Allergie en tarwegrassap

Berichtdoor Anna Penta » Do 19 Apr 2007, 08:32

Op een ander forum werd ik niet serieus genomen, maar toch wil ik graag mijn ervaring met Poncho's allergie hier delen. Jaren heb ik lopen tobben met haar vreselijke jeuk, van d.a. naar alternatieve arts gelopen, niets hielp. Tot ik tarwegrassap ontdekte. Sinds een halfjaar krijgt ze het (vers geperst) en bijna direct ging het een stuk beter. Ze heeft nog wel jeuk, maar zeg maar 80% minder, dus het is zeer draaglijk nu. Had ik dit eerder geweten, dan had me dat zo'n 2500 euro gescheeld. Dus reken maar dat ik tarwegrassap serieus neem :)
Lizzy
Moderator
Berichten: 60262
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Allergie en tarwegrassap

Berichtdoor Lizzy » Do 19 Apr 2007, 08:39

Waar heeft Poncho een allergie voor? Ik denk dat ik wel begrijp waarom mensen dit ??? doen, als ze dat horen. Omdat zoveel honden allergisch zijn voor tarwe, zou je denken dat het toedienen van tarwegras niet zo'n goed idee lijkt. Denk ik. Maar heb je enig idee wat specifiek heeft gezorgd voor de verbetering? Is het een specifieke stof in tarwegras die helpt bij allergieen? (ben echt leek op dit gebied).
Anna Penta
5-sterren
Berichten: 712
Lid geworden op: Wo 10 Mar 2004, 18:27

Re: Allergie en tarwegrassap

Berichtdoor Anna Penta » Do 19 Apr 2007, 08:55

Uit Poncho's test kwam vooral mijtallergie naar voren, ze had het jaar rond de hele dag jeuk en haar buik en liezen zagen er vreselijk uit. Ik kon het echt niet aanzien dus bleef ik maar hulp zoeken. Haar allergie heeft dus niets van doen met voedsel- of tarweallergie, en dan nog, tarwegras is iets totaal anders dan tarwe, lijkt me. Ik denk dat het de chlorofyl in tarwegras is, maar heel diep heb ik het niet geanalyseerd. Of misschien de aanwezige vitaminen en mineralen, die de weerstand enorm verbeteren.
Hier een paar links
http://www.fonteine.com/tarwegras.html
en
http://users.pandora.be/multiple.sclero ... 0Kees.html
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Allergie en tarwegrassap

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten