Parvo virus in Enschede!!

Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor Barfplaats

Annemieke
2-sterren
Berichten: 79
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2003, 22:56
Locatie: Hoorn

Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor Annemieke » Ma 29 Mar 2004, 09:43

Topdrukte inentingen na ‘Parvo-alarm’

ENSCHEDE - Paniek gisteren onder een groot aantal Enschedese hondenbezitters. Dierenartsen werden suf gebeld na het bericht, dat de Dierenbescherming waarschuwt voor het Parvo-virus. Er zou een hond vorige week aan de gevreesde ziekte zijn overleden. Tientallen lieten hun trouwe viervoeter halsoverkop inenten.


Eveneens vorige week overleed de achtjarige flatcoated retriever van Van Ommen uit Glanerbrug. Beide honden hadden soortgelijke verschijnselen en zijn uitgelaten bij de vijvers aan de Buurserstraat.

‘Vorige week zondag zijn we daar geweest. Donderdags had hij de jaarlijkse inenting gehad. Waarschijnlijk was hij toen al besmet. De zaterdag daarop werd hij ziek. Overgeven en diarree. De volgende ochtend lag hij dood in de mand’, aldus de eigenares.

Topdrukte heerste gistermiddag bij de dierenartsenpraktijk Slotzicht aan de Gronausestraat. Daar was vorige week donderdag een bouvier binnengebracht, die de volgende dag voorgoed insliep. De hond was al jaren niet meer ingeënt en dat bleek uiteindelijk fataal.

‘Het dier had ernstige diarree’, vertelt dierenarts A.A. Nolte. ‘Maar het is niet zeker of het om Parvo gaat. Dat is niet nader onderzocht. Het zou kunnen, want het lijkt er op, maar het Coronavirus geeft de zelfde symptomen te zien. Bovendien kunnen beide ziektes ook tegelijk voorkomen. Er is dus geen bewijs.’ Zijn praktijk kreeg wel 55 telefoontjes van verontruste liefhebbers.

Net als de dierenartsenpraktijk Twente van Marina en Jan Dolfing aan de Haaksbergerstraat. Volgens Jan Dolfing is er geen reden voor paniek als een hond de normale inenting tegen hondenziekte en Parvo heeft gehad. ‘Die krijgt een pup al na zes weken bij de fokker. Na twaalf weken volgt dan de cocktail tegen ziekte van Weil, leverziekte, para-influenza en Adenovirus en dan is hij goed beschermd. Die cocktail moet jaarlijks worden herhaald. Of dat gebeurt ligt aan de baas. Een geënte hond kan wel Parvo oplopen, maar sterft er over het algemeen niet aan. Tenzij de weerstand slecht is.’

‘Andere virussen of infecties zijn uiteraard wel mogelijk. Wij krijgen hier dagelijks wel zes tot zeven honden met diarree. Is er na twee dagen geen herstel en blijft de hond braken dan is er iets ernstigers aan de hand.’

bron: tctubantia
Gebruikersavatar
Paul_Barte
5-sterren
Berichten: 1725
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 00:23
Locatie: Tiel

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor Paul_Barte » Ma 29 Mar 2004, 10:14

>>Donderdags had hij de jaarlijkse inenting gehad. Waarschijnlijk was hij toen al besmet. De zaterdag daarop werd hij ziek. Overgeven en diarree. De volgende ochtend lag hij dood in de mand’, aldus de eigenares. <<

Wel heeeel erg toevallig, niet??
Lizzy
Moderator
Berichten: 63404
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor Lizzy » Ma 29 Mar 2004, 10:21

Paul_Barte schreef:>>Donderdags had hij de jaarlijkse inenting gehad. Waarschijnlijk was hij toen al besmet. De zaterdag daarop werd hij ziek. Overgeven en diarree. De volgende ochtend lag hij dood in de mand’, aldus de eigenares. <<

Wel heeeel erg toevallig, niet??Nou Paul, ik ben het geheel met jou eens! Waarschijnlijk was ie helemaal niet "al besmet" en is ie overleden aan de enting. Maar DAN staat wel heel Nederland met je mee te huilen....
Lizzy
Moderator
Berichten: 63404
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor Lizzy » Ma 29 Mar 2004, 10:22

En deze dan:

"Een geënte hond kan wel Parvo oplopen, maar sterft er over het algemeen niet aan".

Alsof een niet-gevaccineerde hond altijd sterft aan parvo.... En alsof een wel-gevaccineerde hond niet aan parvo kan sterven....

2 keer mis.
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5686
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor Hitam » Ma 29 Mar 2004, 10:33

Er was ooit in Zeewolde ook een hond doodgegaan aan Parvo en toen hoorde ik later het gerucht dat er Parvo zou heersen. Er wordt altijd veel ophef over gemaakt en er is meteen dikke paniek als er eens een geval van Parvo is.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 26220
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Provincie Groningen

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor Angelique » Ma 29 Mar 2004, 10:46

Lekker "kundig" dan ook dat zo'n Dierenbescherming paniek gaat zaaien en dat de plaatselijke da's er fijn aan meewerken.
Parvo is er altijd en af en toe sterven er honden aan, that's life. En als het al Parvo is, want men is in de regel nogal snel met naampjes verzinnen.
Een van onze honden heeft in zijn jeugd ook Parvo gehad, op sterven na dood, volledig ingeënt, dus het zegt gewoon geen ene bal.
sylvia
5-sterren
Berichten: 8612
Lid geworden op: Za 27 Dec 2003, 12:34
Locatie: Sint-Annaland

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor sylvia » Ma 29 Mar 2004, 11:08

En als het parvo was .....er is ook nog showscrud (zie bieb) wat heel erg op parvo lijkt maar totaal anders behandeld dient te worden,In amerika schijnt er een golf show scrud te zijn geweest .
casangio

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor casangio » Ma 29 Mar 2004, 20:34

Kan het zijn dat het meestal reuen zijn die vatbaar zijn hiervoor omdat die viezerikken altijd overal aan staan te likken????
qyan
5-sterren
Berichten: 1551
Lid geworden op: Ma 12 Mei 2003, 15:37

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor qyan » Ma 29 Mar 2004, 20:45

CaSanGio schreef:Kan het zijn dat het meestal reuen zijn die vatbaar zijn hiervoor omdat die viezerikken altijd overal aan staan te likken????


we hebben hiervoor ook een westie teef gehad en die viezerik likte ook overal aan ;)
die likte zelfs meer dan dat qyan dat doet ;D
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Parvo virus in Enschede!!

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Julie5 en 1 gast