Tea tree oil

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Tea tree oil

Berichtdoor Barfplaats

Cathy
5-sterren
Berichten: 649
Lid geworden op: Vr 02 Feb 2007, 09:13

Tea tree oil

Berichtdoor Cathy » Za 07 Apr 2007, 21:39

Ben benieuwd wat jullie er van vinden !


Theeboomolie onder vuur

Er komt wellicht een Europese ban op theeboomolie nu verschillende onderzoeken kanttekeningen plaatsen bij de veiligheid van deze olie.

Tea tree oil kan de hormoomhuishouding verstoren. Dat ontdekten Britse artsen onlangs, toen zij drie jongetjes met onverklaarbare borstgroei onderzochten. De kinderen gebruikten zeep en andere cosmetica met Theeboom-en lavendelolie Toen ze daarmee stopten , verdween de borstgroei. Vermoedelijk imiteren de olien het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Theeboomolie, aangeprezen als remedie bij onder meer huidkwalen, ligt al langer onder vuur. In 2004 meldde het Scientific Committee on Consumer Products van de Europese Unie dat zelfs kleine hoeveelheden onvedunde olie onveilig zijn, omdat ze huiduitslag en allergieen kunnen veroorzaken. Een Ierse onderzoeksgroep bracht recentelijk een andere zorgelijke eigenschap van theeboomolie aan het licht: lage concentraties van deze olie maken sommige bacterien ongevoeliger voor gangbare antibiotica, met mogelijke ernstige infecties tot gevolg.
De Europese Unie geeft cosmeticafabrikanten tot juni de tijd om aan te tonen dat hun producten met theeboomolie veilig zijn. Als de twijfels blijven, wordt toevoeging van deze olie wellicht aan banden gelegd.
Ons advies: totdat er meer duidelijkheid is over de veiligheid van theeboomolie kunt u het beter niet meer gebruiken.

Bron: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde
Lizzy
Moderator
Berichten: 60317
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Lizzy » Za 07 Apr 2007, 22:23

Ik had het ook al gelezen. In dat nieuwe medische tijdschrift. Tja.... Ik blijf het gewoon gebruiken. Ik gebruik het hier al sinds jaar en dag, zonder problemen. En ik niet alleen, maar duizenden en duizenden mensen met mij, over de hele wereld. Ik denk dat je van niks teveel moet gebruiken en dus is het misschien niet slim om van alles en nog wat te gebruiken met tea tree erin. Maar bij normaal gebruik? Geloof ik dus niet dat het problemen opleverd.
Netty
5-sterren
Berichten: 681
Lid geworden op: Zo 19 Okt 2003, 15:05
Locatie: Oegstgeest

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Netty » Zo 08 Apr 2007, 05:50

die lui hebben weer een keertje niks te doen.
jaren geleden, dan heb ik het over 35 jaar, moest ik mijn dochter, toen baby, sinasappelsap met banaan geprakt met liga geven.
daar groeide ze zo lekker van en kreeg volgens de artsen alles naar binnen wat nodig was.
toen mijn zus de eerste kreeg, 15 jaar later, werd er gedaan of je je kind wilde vergiftigen met die mix.
toen mijn dochter de eerste kreeg, 5 jaar geleden, kregen ze liga of andere minder zoete koekjes met sinasappelsap en banaan, omdat het zo lekker naar binnen ging.
iedere generatie heeft wel een op of aanmerking op bekende dingen.
ik ben gestopt met lezen van die rapporten, gewoon doen wat je denkt dat goed voor je is, en kijken hoe je reageert op sommige dingen, niet ieder lijf is hetzelfde en dus ieder lijf reageert anders.
ik zou graag willen dat ze iets zochten wat bijvoorbeeld zou helpen tegen teken en vlooien en muggen en vliegen, op natuurlijke basis..........
amiwoods
3-sterren
Berichten: 170
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 17:31
Locatie: Ossenisse. (zeeuws-vlaanderen)
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor amiwoods » Zo 08 Apr 2007, 13:50

ik denk dat het allemaal een beetje wordt opgeblazen en aan het eind is er niets aan de hand. ::)
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25574
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Angelique » Zo 08 Apr 2007, 14:45

Tja, een goedkoop middeltje wat werkt valt natuurlijk niet zo lekker bij de heren farmaceutische industrie en dan hobbelt de EU er weer als een mak schaap achter aan.
Het zal best allergiën kunnen veroorzaken, maar dat doen haarverf en aardbeien idem dito en die hoeven ook niet van de markt af.
Betuttelpraktijken ::)
Gebruikersavatar
*Dorothea*
5-sterren
Berichten: 7164
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2005, 20:31
Locatie: berkhout
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor *Dorothea* » Zo 08 Apr 2007, 15:42

Hmm even denken, hoe ga ik dit nu eens formuleren zonder dat half bp boos op mij wordt? Weet je wat ik zo raar vind, als er een negatief bericht verschijnt over een farmaceutisch middel dan is de reactie altijd, zie je wel het is troep, nooit geven. Blijkbaar heerst er de tendens om alles wat farmaceutisch is vergif te noemen en alles wat alternatief is goed. In alternatieve middelen kunnen net zo goed giftige middelen zitten. Het is not done om een hond oestrogenen te geven bij incontinentie of ongewenste dekking, maar als het in een alternatief middel zit dan maakt het opeens niet uit? Iedereen mag doen en laten wat íe wil hoor, maar ik ga m´n hond echt geen middel geven met oestrogenen er in.  :sofa:
Gebruikersavatar
*Dorothea*
5-sterren
Berichten: 7164
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2005, 20:31
Locatie: berkhout
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor *Dorothea* » Zo 08 Apr 2007, 16:15

Ik heb nog eens even zitten google-en, omdat ik me iets meende te herinneren over oestrogenen in bier en mannen die borsten kregen.
Ik vond het volgende:
Bier bevat veelbelovende fyto-oestrogenen
Fyto-oestrogenen zijn stoffen van plantaardige oorsprong met een chemische structuur die verwant is aan het hormoon oestrogeen. Aan fyto-oestrogenen worden steeds meer gezondheidsbevorderende eigenschappen toegedicht.
Ze zijn doeltreffend in het onderdrukken van menopauzale klachten en hebben een gunstig effect op hart- en bloedvaten. Uit recent onderzoek blijkt dat bij vrouwen die grote hoeveelheden fyto-oestrogenen innemen de cholesterolspiegel in het bloed lager is dan bij een controle-groep. Fyto-oestrogenen zitten hoofdzakelijk in sojabonen en linzen, maar worden ook in kleine hoeveelheden teruggevonden in brood en bier.

Oké ik moet m´n mening bijstellen. Ik neem aan dat ze bij de teatree ook fyto-oestrogenen bedoelen? Ik denk dat Lizzy gelijk heeft dat het bij normaal gebruik niet schadelijk is en dat je het niet overmatig moet gebruiken. Ik neem nog maar een biertje... :beerchug:
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Mevroi Kruim » Zo 08 Apr 2007, 17:27

Dorothea, ik ben het met je eens. Omdat iets 'natuurlijk' is is het nog niet gelijk onschadelijk. Kijk, met een homeopathisch middel kun je niet gauw echte schade aanrichten maar fytotherapeutische middelen bevatten soms behoorlijk sterke, ook schadelijke, stoffen. Planten zijn 'natuurlijk' maar je kunt er heel erg dood aan gaan. Er bestaan zeer zwaar giftige planten en ook planten die allerlei ander schadelijks bevatten. En itt farmaceutische stoffen worden plantaardige middelen maar zelden goed onderzocht op bijwerkingen en schadelijke werkingen.

Maarre ... werkzaam tegen menopauzale klachten? *teatreeoliezoek* *bruineboterhameet* *bieropentrek*

;D ;D
Gebruikersavatar
*Dorothea*
5-sterren
Berichten: 7164
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2005, 20:31
Locatie: berkhout
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor *Dorothea* » Zo 08 Apr 2007, 17:31

Kruimel schreef:Maarre ... werkzaam tegen menopauzale klachten? *teatreeoliezoek* *bruineboterhameet* *bieropentrek*

;D ;DIk ben alvast preventief begonnen ;D ;D
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25574
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Angelique » Zo 08 Apr 2007, 20:29

*Dorothea* schreef:Hmm even denken, hoe ga ik dit nu eens formuleren zonder dat half bp boos op mij wordt? Weet je wat ik zo raar vind, als er een negatief bericht verschijnt over een farmaceutisch middel dan is de reactie altijd, zie je wel het is troep, nooit geven. Blijkbaar heerst er de tendens om alles wat farmaceutisch is vergif te noemen en alles wat alternatief is goed. In alternatieve middelen kunnen net zo goed giftige middelen zitten. Het is not done om een hond oestrogenen te geven bij incontinentie of ongewenste dekking, maar als het in een alternatief middel zit dan maakt het opeens niet uit? Iedereen mag doen en laten wat íe wil hoor, maar ik ga m´n hond echt geen middel geven met oestrogenen er in. :sofa:


Ik wordt niet boos hoor. Maar wanneer het om een regulier middel gaat dan hebben we het over middelen die vaak al tot in den treure op van alles en nog wat getest zijn en dan praten we ook niet over allergiën o.i.d. maar over veel schadelijker bijwerkingen. Jij zult denk ik ook wel weten dat vanuit "Brussel" er een hele beweging aan de gang is om homeopatische middelen/voedingssuplementen/alternatieve/natuurlijke middelen e.d. aan heel zware banden te leggen c.q. te verbieden. Nu is het dan weer Teatree-olie, morgen is het het hele assortiment etherische olie wat verboden wordt en heel vaak op basis van niks tot erg weinig.
Dat het gegeven van "baadt het niet dan schaadt het niet" niet opgaat voor alle natuurlijke middelen daar ben ik me volkomen van bewust, maar dat leeft inderdaad nog bij veel mensen en wordt helaas ook nog door veel "peuten" bevestigt. Een goede voorlichting naar de consument zou naar mijn mening meer uithalen dan alles maar verbieden.
Truus2
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Za 24 Mar 2007, 18:27
Locatie: Friesland
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Truus2 » Wo 02 Mei 2007, 19:20

je hoeft helemaal geen oestrogenen aan je hond te geven .
zonder dat je er erg in hebt krijgt hij genoeg Xeno oestrogenen binnen net als de mens .
wat weer resulteert in oestrogeen dominantie met alle schadelijke gevolgen van dien .
gooi al je was en reinigings middelen de deur uit en haal eerlijk spul zoals bv ecover in huis .
je hond en jij zullen er wel bij varen .
menopauze problemen en menstruatie problemen zijn niet natuurlijk en hormonale kankers ook niet .
ook bij onze honden niet .
Lil

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Lil » Wo 16 Mei 2007, 21:39

Angelique schreef:Ik wordt niet boos hoor. Maar wanneer het om een regulier middel gaat dan hebben we het over middelen die vaak al tot in den treure op van alles en nog wat getest zijn en dan praten we ook niet over allergiën o.i.d. maar over veel schadelijker bijwerkingen. Jij zult denk ik ook wel weten dat vanuit "Brussel" er een hele beweging aan de gang is om homeopatische middelen/voedingssuplementen/alternatieve/natuurlijke middelen e.d. aan heel zware banden te leggen c.q. te verbieden. Nu is het dan weer Teatree-olie, morgen is het het hele assortiment etherische olie wat verboden wordt en heel vaak op basis van niks tot erg weinig.
Dat het gegeven van "baadt het niet dan schaadt het niet" niet opgaat voor alle natuurlijke middelen daar ben ik me volkomen van bewust, maar dat leeft inderdaad nog bij veel mensen en wordt helaas ook nog door veel "peuten" bevestigt. Een goede voorlichting naar de consument zou naar mijn mening meer uithalen dan alles maar verbieden.


Ik kan alleen maar zeggen wijze woorden. Ps ik heb ook wel eens `zuivere`teatree olie gehad en daar stond dus met koeienletters op nooit onverdund gebruiken schadelijk voor de huid altijd oplossen in olie of water of alcohol. Maar de meeste die wij kopen zijn dus al verdund en niet zo´n beetje...
nee homeopathie kan zeker schaden volgens mijn homeopaat, maar goed het wordt door velen mensen niet gezegd, dat moeten ze aanpakken niet de middelen.
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Hitam » Do 17 Mei 2007, 12:49

Het dubbele aan dat soort onderzoeken is dat men van reguliere middelen accepteert dat het schadelijke bijwerkingen kan hebben maar zodra het om natuurlijke middelen gaat mag er geen enkele bijwerking zijn.

Ik weet dat er ooit oproer ontstond omdat er mensen Heinz body anemie kregen van knoflook. Wilden ze knoflook gaan verbieden! Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen.
En met gember ook iets vergelijkbaars.

Moet je eens kijken wat voor bijwerkingen OTC producten als paracetamol en Ibuprofen kunnen hebben. En die worden als snoepjes verkocht.

Dat ergert mij dus wel eens.
Hoewel ik weet dat  ook natuurlijke producten vreselijke effecten kunnen hebben. Maar dan kijk ik naar mijn eigen ervaringen en bedenk aan de hand daarvan of ik het terecht vind of niet.

En ik adviseer altijd om tea tree te verdunnen en het nooit onverdund te geven. Heb inderdaad geregeld allergische reacties meegemaakt.
Oso-Bayou
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Zo 16 Apr 2006, 13:20

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Oso-Bayou » Do 17 Mei 2007, 23:42

[quote author=Hitam
Moet je eens kijken wat voor bijwerkingen OTC producten als paracetamol en Ibuprofen kunnen hebben. En die worden als snoepjes verkocht.

Dat ergert mij dus wel eens.
Hoewel ik weet dat ook natuurlijke producten vreselijke effecten kunnen hebben. Maar dan kijk ik naar mijn eigen ervaringen en bedenk aan de hand daarvan of ik het terecht vind of niet.


Helemaal mee eens!
Ik heb zelf een aantal jaren drie maal daags Brufen 800 retard geslikt met Tramal 400 eens per dag.
Een half jaar geleden heb deze middelen vervangen door twee maal daags 2 paracetamol coff met diazepam 10 mg vervangen, dit in overleg met een specialist (reumatoloog en clinisch ecoloog).
Ja, ik zit nog op chemische troep, maar functioneer beter en er zijn dagen dat ik alleen 's avonds deze combinatie nodig heb, maar ........ reactie van apotheek, mevrouw dit kan toch niet dagelijks, u kunt beter bij de oude medicatie blijven, of Depronal gebruiken???
Ik bestel ook de paracetamol bij de apotheek omdat ik wil dat er altijd een duidelijk beeld is welke medicatie ik dagelijks neem ( komen nog 6 middeltjes bij). Ik denk dat ik nu niet meer zo winstgevend ben...de bijwerking is niet zo erg. :-[
Levocarnitine en L-Taurine is ERG MOEILIJK voor ons (apotheek) totdat ik een jaarrecept van deze reumatoloog kreeg, nu kan het wel... :offtopic2:

Mijn dochter kreeg met alle middeltjes haar eczeem niet onder controle, het werd alleen maar erger, totdat de biomentor uit Valkenburg zei, ik zal de tea tree oil mengen zodat jij hem kunt uitproberen, dus niet de menging gebruiken die ik voor Oso-Bayou gemaakt heb, en ja hoor, werkt beter dan alle andere smeerseltjes.
[/quote]
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Tea tree oil

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten