2 dagen geel maagsap overgeven

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor Barfplaats

Celien
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Wo 07 Feb 2007, 17:15

2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor Celien » Do 08 Mar 2007, 20:25

Ons Franse Bulletje Pientje heeft 2 dagen lopen overgeven. Vrijwel uitlsluitend geel schuim en als ze gegeten had, kwam dat er na uren ook weer uit. Nu lijkt het beter te gaan vandaag en ze heeft niet meer overgegeven. De honger in Carnibest is gebleven, dus ze is gewoon blijven dooreten

Vraagje: Heeft ons bulletje te sterk maagsap door de Carnibest of kan ook een bulletje gewoon een griepje hebben, net als wij???
Graag een reactie, groeten Carla
charmed
5-sterren
Berichten: 3891
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: 2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor charmed » Do 08 Mar 2007, 20:36

Wij hebben zo'n 3 weken geleden alle dames een dag of wat ziek gehad. Ook overgeven, eten opboeren (althans daar leek het op) Maar het liep zo de bek uit. Eentje heeft er heel veel maagzuur bij overgegeven.

Ik denk gewoon iets wat nu heerst. Mijn vriendin had het ook bij haar shelties en nog meer kennissen van mij ook.

Honden met veel weerstand zullen maar ietsje ziek zijn, met weinig weerstand die hebben er veel hinder van en blijven ook wat langer ziek.

Gr. jacqueline
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re: 2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor Jojo » Do 08 Mar 2007, 23:36

Is het echt pompend kotsen alsof het uit de tenen moet komen of *burp*-en-daar-ligt-het kotsen?!
Kan ze iets gegeten hebben wat onverteerbaar is, denk aan een grindsteen, splinters hout van een tak, speeltje of wat dan ook?!
Hier kotsen ze geel schuim met (te harde) botsplinters, en Zusje als pup bleef ook de hele nacht kotsen tot er een grindsteen uit kwam :-X
Tijdje geleden nog gelezen van een volwassen bullenreu die een eetbare versie nylabone van de pup had opgeknaagt in grote stukken. Die begon daags erna ook te kotsen en bleef ook kotsen tot alle stukjes weer 1 nylabone vormden....
Celien
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Wo 07 Feb 2007, 17:15

Re: 2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor Celien » Vr 09 Mar 2007, 00:05

Hallo
Het was echt pompend kotsen, met wel heel veel geel gekleurd schuim.
Wij hebben het idee dat omdat ze CB eet, er mogelijk teveel, of te agressief maagzuur kan ontstaan? En wat ze verder geschooierd heeft of stiekum opgegeten, is niet meer na te gaan.
Wij zijn een voorstander van kvv, maar onze andere (brokken)hond een oudere Bouvier geeft soms ook wel eens over, maar nooit zoveel geel schuim. Heeft dan toch met Carnibest te maken of beter gezegd met kvv in plaats van brokken.
Groetjes en bedankt voor je reactie
Carla
Lizzy
Moderator
Berichten: 60702
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: 2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor Lizzy » Vr 09 Mar 2007, 08:49

Heb je je hond nog maar kortgeleden overgeschakeld? Mogelijk moet je hond wennen aan het ontbreken van grote hoeveelheden koolhydraat in het voer. Brokken bevatten namelijk heel veel koolhydraat, versvlees heel weinig. En je krijgt dan even een soort "Atkins effect". In plaats van dat je hond zijn energie moet halen uit koolhydraat, vet en eiwit, moet hij nu zijn energie halen uit eiwit en vet en nauwelijks koolhydraat. Dat is veel beter voor het lichaam van de hond maar vergt wel een omschakeling. Dit kan o.a. ook gepaard gaan met honger waardoor sommige honden geel schuim/water gaan braken.
carlala
3-sterren
Berichten: 163
Lid geworden op: Ma 17 Jan 2005, 20:31
Locatie: Noord-Brabant
Contact:

Re: 2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor carlala » Za 10 Mar 2007, 10:27

Ik heb in het begin bij de avondmaal er wat afgelaten en dit gegeven voor het slapen gaan, zomaar een hapje, 25 gram ofzo.
Pepper gaf toen niet meer over.
Celien
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Wo 07 Feb 2007, 17:15

Re: 2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor Celien » Za 10 Mar 2007, 21:55

Ons Franse Bulletje is nu bijna 1 jaar en krijgt v.a. haar 4e maand de Carnibest worsten. Hiervoor Cavom junior.
Komt dat vele gele schuim bij het overgeven door het sterke maagzuur wat is ontwikkeld? Voorlopig is vandaag het overgeven gestopt. Ze is gewoon blijven dooreten en de ontlasting ook goed.
Als het verder zo blijft, lijkt het mij in orde. Maar dat vele gele schuim was voor mij toch iets nieuws, oftewel voor mij onbekend.
Misschien komt het door een aantal hondebrokjes, die ze als beloning kreeg?
Groetjes Carla
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8366
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: 2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor Borke » Za 10 Mar 2007, 22:36

Lizzy schreef:Heb je je hond nog maar kortgeleden overgeschakeld? Mogelijk moet je hond wennen aan het ontbreken van grote hoeveelheden koolhydraat in het voer. Brokken bevatten namelijk heel veel koolhydraat, versvlees heel weinig. En je krijgt dan even een soort "Atkins effect". In plaats van dat je hond zijn energie moet halen uit koolhydraat, vet en eiwit, moet hij nu zijn energie halen uit eiwit en vet en nauwelijks koolhydraat. Dat is veel beter voor het lichaam van de hond maar vergt wel een omschakeling. Dit kan o.a. ook gepaard gaan met honger waardoor sommige honden geel schuim/water gaan braken.

Vanuit de Atkins gedachte.... dan zou je dat moeten kunnen oplossen door in de begintijd na het overschakelen vaker kleinere porties te voeren en dat net als een pup weer afbouwen???
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: 2 dagen geel maagsap overgeven

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten