stok in keel

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

stok in keel

Berichtdoor Barfplaats

bas rouge
5-sterren
Berichten: 503
Lid geworden op: Ma 12 Jul 2004, 21:55
Locatie: Den Haag
Contact:

stok in keel

Berichtdoor bas rouge » Do 08 Mar 2007, 15:18

Vanochtend kreeg Rein de stok waarmee hij aan het spelen was in zijn keel. Hij gilde als een speenvarken en ik was op het ergste voorbereid. Hij kwam heftig gillend naar  me toe en ik kon hem van alle kanten goed bekijken en bevoelen maar kon niets vinden. Hij bloedde niet, geen gaten in zijn bek gezien en na het gillen pakte ie de stok weer op en rende weer in het rond. Hij heeft nog gegeten en het leek met een sisser af te lopen. Wel zat er aan de stok een heel klein beetje bloed en een beetje weefsel.

Bij thuiskomst viel me al op dat ie niet blafte en na circa een uurtje thuis vond ik hem sloom en gewoon niet in orde. Dus naar de dierenarts. Zij voelt een flinke zwelling diep in zijn keel bij zijn strottehoofd, hij heeft koorts, hij slikt moeilijk -liever niet- en piept dan ook, hij blaft niet en wil zijn kop liever niet omhoog doen. We twijfelen erg wat nu verder. De d'arts kan ook niet ver genoeg komen om te zien waar en wat er is maar vermoedt wel een beschadiging. Bloed is er niet te zien, hij wordt ook niet bleek. Het is mn. zijn gedrag dat me nu zorgen baart. Hij is ongewoon sloom en hem zo zien maakt me flink beroerd. Nu heeft ie een injectie tegen de zwelling gekregen en een antibioticum en moet ie zelf genezen. De volgende stap is naar een gespecialiseerde kliniek toe waar ze hem onder narcose brengen en diep in zijn keel naar beschadigingen kunnen zoeken.

Iemand hier ervaring mee?
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor me and my boys » Do 08 Mar 2007, 16:21

jeetje dat is schrikken! Ik heb dat gelukkig nog nooit meegemaakt maar wel eens van gehoord, dat het link is om je honden met stokken te laten lopen/spelen. Zou hem super goed in de gaten houden en als hij meer problemen met slikken krijgt en misschien met ademen. Voor het zelfde geld zit er nog een stukje stok of splintertjes in zijn keel.
en als je twijfelt zou ik hem oppakken en terug naar de da.
ellen
java
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Za 08 Mei 2004, 13:35
Locatie: brabant
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor java » Do 08 Mar 2007, 17:07

Ik wil je niet ongerust maken maar houd het goed in de gaten. De hond van mijn vriendin heeft het zelfde gehad.......de hond is toen geopereerd om de splinters eruit te halen en mnd later kreeg hij nog regelmatig een ontsteking van de achter gebleven splinters....Bij haar hond was er ook een splinter via het gehemelte naar boven gegaan.

Hopelijk krijgt jou hond niet zo'n elllende als de hond van mijn vriendin maar uiteindelijk is alles goed gekomen

gr. Will
Laika
4-sterren
Berichten: 414
Lid geworden op: Vr 02 Apr 2004, 12:47

Re: stok in keel

Berichtdoor Laika » Do 08 Mar 2007, 17:46

ik zou toch zeker willen weten of er al dan niet een beschadiging of een splinter achtergebleven is, en zou dus naar een kliniek gaan waar ze dat kunnen controleren.
Zelf heb ik het nooit bij de hand gehad, alleen maar de verhalen gehoord.

Mariska
Bajka
1-ster
Berichten: 46
Lid geworden op: Vr 08 Sep 2006, 17:56
Locatie: Hengelo
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor Bajka » Do 08 Mar 2007, 19:09

Geen ervaring maar wens je wel sterkte.
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re: stok in keel

Berichtdoor Femke » Do 08 Mar 2007, 19:10

bah dat klinkt niet lekker........ik hoop dat hij snel opknapt  :-*
bas rouge
5-sterren
Berichten: 503
Lid geworden op: Ma 12 Jul 2004, 21:55
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor bas rouge » Do 08 Mar 2007, 19:20

Het gaat gelukkig weer wat beter. Hij is alerter en dribbelt als vanouds achter me aan. Het ijsje wat ie aan het begin van de middag niet wilde hebben heeft ie opgelebberd net en dat ging goed, ook het slikken. Ik heb de stok goed bekeken en kan me niet voorstellen dat daar iets van is achtergebleven. Dat was ook iets waar de d'arts bezorgd om was.

Ik hoop dat zijn verbetering doorzet en dat het toch mn. de zwelling is waar hij zoveel last van had aan het eind van de ochtend/begin van de middag.

Ik ga zo proberen of ie wat wil eten.
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor conleeuw » Do 08 Mar 2007, 19:51

jeetje wat schrikken zeg, ik heb gelukkig geen persoonlijk ervaring ermee ;)
Gebruikersavatar
*Lia*
5-sterren
Berichten: 3694
Lid geworden op: Zo 21 Mar 2004, 16:19
Locatie: West Brabant
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor *Lia* » Do 08 Mar 2007, 23:10

De Border Collie van mijn vriendin heeft dat ook gehad.Een splinter is door de wand van de slokdarm in de hals beland en daar gaan ontsteken.Op een gegeven moment kreeg hij een hele bal aan zijn keel.De DA heeft hem geopereerd en een stukje splinter verwijderd.Na een aantal weken kwam het weer terug.Hij is toen doorverwezen naar een specialist en nogmaals geopereerd.Toen was het echt over,maar hij heeft er niets van geleerd.Dus goed op blijven letten.
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: stok in keel

Berichtdoor tieneke » Do 08 Mar 2007, 23:16

Gelukkig gaat het nu iets beter zeg!..hier lopen ze ook wel eens met kleinere takken etc maar ik ga er zeker beter op letten na dit verhaal...beterschap voor Rein  :-*
Hoop dat hij iets gegeten heeft met zijn zere keel.
Inge en Bono
5-sterren
Berichten: 4543
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 20:44
Locatie: Den Haag

Re: stok in keel

Berichtdoor Inge en Bono » Vr 09 Mar 2007, 00:12

Ik heb eens een 'lezing' van een dierenarts bijgewoond bij onze hondensportvereniging. Daarbij vertelde hij over een hond die met een stok had gespeeld (apporteren) en daarbij verkeerd op de stok was gestuit. Hierbij was (bleek later) een grote splinter dwars overal doorheen gegaan en bij z'n ruggegraat uitgekomen. Hier kwamen ze achter dmv een röntgenfoto.
Het is lang geleden dus 't verhaal weet ik niet meer 100%, maar daar kwam 't ongeveer op neer en daarom laat ik m'n honden nooit met stokken spelen...

Beterschap voor Rein, gelukkig gaat 't al wat beter!
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor me and my boys » Vr 09 Mar 2007, 09:32

gelukkig dat het al beter gaat, maar hou hem nog maar in de gaten.
ellen
Gebruikersavatar
macgirlie
4-sterren
Berichten: 396
Lid geworden op: Di 20 Sep 2005, 09:17
Locatie: Zeeland
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor macgirlie » Vr 09 Mar 2007, 10:51

Ik heb zelf een keer een beschadiging aan mijn keel gehad door een visgraat waarin ik me verslikte. En dat doet gewoon ontzettend zeer. Eten, drinken en slikken is een hel (zeker als je op vakantie bent en al die lekkere dingen ziet staan  :( ) Ik neem aan dat het voor jouw hond net zo pijnlijk is en dat kan nog wel een weekje aanduren.
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor Nitus » Vr 09 Mar 2007, 11:01

Ach arme Rein!! :'( Ik zat helemaal te griezelen toen ik je eerste berichtje las, gelukkig ging het later al weer beter. Hoe is het nu met de ´patient´?
bas rouge
5-sterren
Berichten: 503
Lid geworden op: Ma 12 Jul 2004, 21:55
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: stok in keel

Berichtdoor bas rouge » Vr 09 Mar 2007, 11:09

macgirlie schreef:Ik heb zelf een keer een beschadiging aan mijn keel gehad door een visgraat waarin ik me verslikte. En dat doet gewoon ontzettend zeer. Eten, drinken en slikken is een hel (zeker als je op vakantie bent en al die lekkere dingen ziet staan  :( ) Ik neem aan dat het voor jouw hond net zo pijnlijk is en dat kan nog wel een weekje aanduren.Ja, zeker gisteren was ie vreselijk pijnlijk aan zijn keel. Hij heeft gelukkig wat gegeten. Wat vlees, zo klein mogelijk geknipt om het slikken te vergemakkelijken, wat hutenkase en wat ijsjes om de zwelling tegen te gaan en de keel te verzachten. Gistermiddag wilde hij dat niet, wilde hij echt niks maar in de loop van de avond ging het beter. Hij is wel moe maar hij blaft zelfs al weer als hij enthousiast is. Ik denk dat het gewoon wel goedkomt met hem maar dat het nog wel even duurt voordat hij zich weer helemaal het heertje voelt.

De stok was een 50 cm lang met in het midden het einde van een afgebeten zijtakje dat circa 10 cm was. Dat stuk heeft in zijn keel gezeten. De stok was dun maar niet buigbaar en wel stevig. Echt een verkeerde stok voor een hond om mee te spelen.
Een spelletje van de honden is een stok pakken en dan triomfrondjes rennen met de andere honden achter je aan, soms krijgt iemand de stok te pakken en dan wordt er een stoktrekwedstrijdje ingezet. Degene die wint gaat weer starten met de rondjes. Vaak is dat met dergelijke stokken, dus vrij lang die ze zelf eerst hebben afgebroken van een hele grote tak. Ik was me altijd wel bewust van de risico's en ken ook de vreselijke verhalen over ongelukken met stokken. Een ongeluk zit gewoon echt in een klein hoekje. Dit is een serieuze waarschuwing geweest.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: stok in keel

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten