Dilemma

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Dilemma

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
*Remy*
5-sterren
Berichten: 694
Lid geworden op: Zo 03 Okt 2004, 12:08
Locatie: Weert

Dilemma

Berichtdoor *Remy* » Za 03 Mar 2007, 18:06

Graag jullie mening ta.v. van iets waar ik al lange tijd over aan het denken en twijfelen ben. 
Misty, een labradorteef die een week geleden 7 jaar is geworden, zo gezond als een vis, 25 kilo, energie voor 10, altijd vrolijk en enthousiast, heeft hele, hele slechte heupen. Toen ze 4 was werd vastgesteld dat ze HD had van de zwaarste categorie. Ik heb haar sindsdien supplementen en homepatische midden gegeven om de artrosevorming te beperken en om het haar wat gemakkelijker te maken (wat pijn betreft). Een paar jaar is alles redelijk gegaan. 1,5 jaar geleden begon ze echter steeds moeilijker op te staan en kon ze in het bos ook niet meer goed mee (ze kan niet meer zo goed draven, ze schommelt erg veel). Goed, ik mijn hoop gevestigd op goudimplantaten. We zijn naar dr Schulze gegaan; ze heeft de implantaten in haar heupen gekregen, maar het is vervolgens niet echt beter geworden. Momenteel komt ze echt heel moeilijk overeind wanneer ze even gelegen heeft (je ziet dat het haar pijn doet) en heeft ze nog steeds moeite met de draf (na bv 5 minuten begint ze raar te lopen en weet ik dat het niet goed zit). Ze krijgt fysiotherapie en nog steeds glucobest, groenlipmossel, van tijd tot tijd duivelsklauw, Dyspla vetsem en Osteo cure van VSM (van tijd tot tijd) en recent ben ik begonnen met Puur Arthro van puur natuur omdat de VSM producten niet veel resultaat hebben.

Nu het dilemma. Misty is net 7 en wil echt nog heel graag, maar haar heupen doen niet meer mee. Ik wil haar niet op pijnstillers zetten voor de rest van haar leven (de homepatische pijnstillers doen niet echt hun werk; waarschijnlijk heeft ze er gewoon teveel last van). Waar ik nu de hele tijd over aan het twijfelen ben is of ik haar moet laten operereren zodat ze heup prothese krijgt (kunstheupen). De kans van slagen is enorm, het herstel gaat normaal gesproken redelijk snel, alleen de kosten zijn enorm (universiteit Utrecht 4000,-; misschien kan het ergen anders goedkoper?). Mensen die ik het vertel verklaren mij voor gek. Echter, diezelfde mensen geven wel duizenden euro's uit om een verre vakantie te maken. Als ik de vakantie vergelijk met de gezondheid van mijn hond, dan weet ik waar mijn voorkeur naar uit gaat.

Graag jullie reacties. Wat zouden jullie doen wanneer het jullie hond was?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60283
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Dilemma

Berichtdoor Lizzy » Za 03 Mar 2007, 18:16

Tjonge.... Je hebt echt al veel voor Misty gedaan en geprobeerd zeg. Wat ontzettend jammer dat de goudimplantaten niet hebben gewerkt... :(.

Tja. Ik kan niet in jouw portomonee kijken. Ik kan alleen in die van mijzelf kijken en je vertellen wat ik zou doen, met een 7 jarige jonge blom. Ik liet mijn hond opereren. Puur omdat de vooruitzichten en herstel gunstig is. Er is een moment waarop ik zeg "en nu begin ik daar niet meer aan", maar 7 jaar vind ik zelf nog erg jong. Kijk, was ze 11 of 12 geweest: ging ze bij mij op de pijnstillers (eerst op de Salisprin en als dat niet hielp: op de metacam of Previcox ofzo).

Ik heb overigens niks te maken met wat andere mensen vinden. En mij mogen ze in stilte voor gek verklaren of onder het genot van een borrel of op een verjaardag: waar ik niet bij ben.
Gebruikersavatar
*Remy*
5-sterren
Berichten: 694
Lid geworden op: Zo 03 Okt 2004, 12:08
Locatie: Weert

Re: Dilemma

Berichtdoor *Remy* » Za 03 Mar 2007, 18:36

Dank je Lizzy en Tinker. Ik weet dat het uiteindelijk mijn beslissing is, maar de mening van kennissen, vrienden en familie kan ik niet negeren (jullie kunnen je voorstellen wat zij van een dergelijke operatie vinden). Ik wil echter niet over een jaar Misty moeten laten inslapen omdat ze dan misschien echt niet meer kan lopen. Ik ben blij dat jullie het met me eens zijn of in ieder geval men redenering kunnen volgen en accepteren (ik had even het bange voorgevoel dat zelfs "hondenmensen", ik heb even geen ander woord, een dergelijke operatie toch wel heel erg ver vonden gaan).
Gebruikersavatar
Mieke L.
5-sterren
Berichten: 8284
Lid geworden op: Wo 28 Dec 2005, 21:17
Locatie: Almere
Contact:

Re: Dilemma

Berichtdoor Mieke L. » Za 03 Mar 2007, 18:46

Nou ik vind het helemaal niet ver gaan! zo'n operatie.
Als jij het geld kunt opbrengen is het zeker de moeite waard!
Ik sta in ieder geval helemaal achter je!
Ponneke
3-sterren
Berichten: 191
Lid geworden op: Di 26 Sep 2006, 20:06
Contact:

Re: Dilemma

Berichtdoor Ponneke » Za 03 Mar 2007, 18:47

Je zou eens kunnen informeren bij Maarten Kappen.
Wie weet.is zijn prijs wat gunstiger.
Gebruikersavatar
*Remy*
5-sterren
Berichten: 694
Lid geworden op: Zo 03 Okt 2004, 12:08
Locatie: Weert

Re: Dilemma

Berichtdoor *Remy* » Za 03 Mar 2007, 18:52

Dank allemaal voor jullie reacties; ben blij ze te lezen. En ja Tinker, je hebt helemaal gelijk. Ik kan nog iets doen. Ik ga zeker ook bij Maarten Kappen informeren. Ik heb het gevoel dat ik de knoop nu dan toch door aan het hakken ben (stom hè, wat een paar positieve reacties kunnen doen; terwijl ik eigenlijk al de hele tijd wist dat ik voor de operatie zou gaan)
Gebruikersavatar
*Dorothea*
5-sterren
Berichten: 7164
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2005, 20:31
Locatie: berkhout
Contact:

Re: Dilemma

Berichtdoor *Dorothea* » Za 03 Mar 2007, 22:20

Als ik het kon betalen, zou ik ook voor de operatie gaan hoor!  :thumbup:
Zoals je al zegt andere mensen gaan weer naar een ver land of kopen een dure auto. Laat iedereen lekker zelf uitmaken wat íe met z´n geld doet.
hellenbanjerbo
4-sterren
Berichten: 303
Lid geworden op: Za 22 Jul 2006, 16:59
Contact:

Re: Dilemma

Berichtdoor hellenbanjerbo » Za 03 Mar 2007, 23:11

ben het helemaal eens met jullie antwoorden op jacquemine's dilemma. en jacquemine, volgens mij heb jij al besloten. hou je ons op de hoogte hoe het verder gaat met misty? ben  heel benieuwd naar je ervaringen want ik ken niemand die dit gedaan heeft. veel sterkte voor jullie beiden want het zal best nog wel een hele ingreep zijn.
Elvira
5-sterren
Berichten: 1022
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 19:14
Locatie: Rucphen
Contact:

Re: Dilemma

Berichtdoor Elvira » Zo 04 Mar 2007, 00:04

Informeer eens in Gent. Zingaro is daar aan z'n OCD geholpen en volgens mijn dierenarts was Gent goedkoper dan Utrecht.
roefus

Re: Dilemma

Berichtdoor roefus » Zo 04 Mar 2007, 01:22

Tja...een dure vakantie is mooi...maar hoe mooi is je hond?
Als ik in dezelfde situatie zat (en de kans op herstel is groot), dan wist ik het.
Ik ging niet op vakantie.

Ik begrijp heel goed dat mensen daar verschillend over kunnen denken.
En misschien verklaren ze je voor gek.
Maar ik weet evengoed dat toen mijn Tervuerenaar er heel slecht aan toe was...en ik het niet voor het 'oprapen' had...dat ik tegen de da zei: 'zeg me wat zijn kansen zijn, want ik hoog mijn hypotheek op'.

Dus het is duidelijk wat ik vind.
En ik vind jou een kanjer dat je het overweegt, want ik weet dat maar weinigen dat doen.
Heel veel succes.  :-*
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re: Dilemma

Berichtdoor Kuszco » Zo 04 Mar 2007, 07:55

Als je het financieel kunt opbrengen zou ik zeker voor die operatie gaan.
Mijn honden zijn zo belangrijk voor mij. Het zijn echte gezinsleden. En wat anderen daarover zeggen daar heb ik echt lak aan.
Ik kan me voorstellen dat je met een eventuele partner zou willen overleggen,maar de rest van familie en vrienden heeft er toch zeker niets mee te maken wat jij allemaal voor je hond doet?
Ik wens je heel veel succes met het nemen van de beslissing. En ik ben zeker ook benieuwd naar het resultaat van de operatie.Een knuf voor je labje.
Groetjes Liliane,Zita en  Lotje.
tiny
5-sterren
Berichten: 894
Lid geworden op: Di 03 Okt 2006, 13:17
Locatie: Culemborg

Re: Dilemma

Berichtdoor tiny » Zo 04 Mar 2007, 09:51

Een vakantie is zo voorbij en dan is je geld ook op. Ga informeren wat de mogelijkheden zijn. Daarna kun je nog jaren van je hondje genieten en als je ziet dat Misty geen pijn meer heeft heb je je geld dubbel en dwars terug verdiend. ;)
Tanna
5-sterren
Berichten: 2205
Lid geworden op: Za 17 Dec 2005, 11:13

Re: Dilemma

Berichtdoor Tanna » Zo 04 Mar 2007, 10:37

Ik zou 't ook doen, hoor. Desnoods zou ik er een lening voor afsluiten. Als je hond dan nog jaren meekan, dat is toch prachtig?
Ik ken mensen die een paar jaar geleden ervoor kozen hun hond niet te laten opereren. Zonder die operatie zou ze doof worden, maar ja, zei die mevrouw, we willen wel naar Spanje van de zomer, dat begrijp je! Nou, ik begreep er niks van.
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Dilemma

Berichtdoor me and my boys » Zo 04 Mar 2007, 13:58

doen, en inderdaad ik zou er ook een lening voor afsluiten!
Desnoods zou ik op een streng 'dieet' gaan!
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: Dilemma

Berichtdoor tieneke » Zo 04 Mar 2007, 14:03

Ik zou ook voor de operatie gaan  ;)
Laat die familie en andere ''dierenliefhebbers'' maar lekker denken en oordelen ...hier staan onze beesten ook op nr 1!
Toen jaren terug(in Ned)onze vorige Leonberger Kobus erg ziek was vroegen onze buren verderop of het niet beter was om hem een spuitje te laten geven en voor het geld wat wij aan Da kosten uitspaarden een nieuwe pup te kopen  :o...ik vroeg toen of zij hun kinderen ook lieten inslapen als ze erg ziek zouden worden....ze waren toen nogal geschokt...rare mensen waar bemoeien ze zich mee?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Dilemma

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten