Hokamix kruiden

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hokamix kruiden

Berichtdoor Barfplaats

java
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Za 08 Mei 2004, 13:35
Locatie: brabant
Contact:

Hokamix kruiden

Berichtdoor java » Za 24 Feb 2007, 12:53

gebruik nu 3 mnd Hokamix kruiden en skin & shine. Ik ben erg tevreden, enige nadeel vind ik dat ze een wat andere vachtgeur krijgen en het is erg duur. Nu heeft Java eindelijk eens een normale vacht !!!

Zijn er meer mensen die ervaring hebben met dit middel, positief of negatieg ?? Graag jullie reakties

groetjes Will
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: Hokamix kruiden

Berichtdoor *Natasja* » Za 24 Feb 2007, 15:39

Ik gaf Beau iedere dag Hokamix toen hij nog brokken kreeg, voor een betere vacht. Ik had wel het idee dat het iets hielp, maar nu hij gewoon gezonde voeding krijgt, heb ik die dure dingen niet meer nodig.  ;)

Voor een betere vacht zou je ook borage-olie kunnen geven.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60364
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Hokamix kruiden

Berichtdoor Lizzy » Za 24 Feb 2007, 15:44

Ik vind het vaag spul, eerlijk gezegd. Wat er exact in zit en in welke hoeveelheden: staat er niet op. En daar houd ik niet van. Ik zou dit dus never nooit aan mijn hond geven. Net wat Natasja schrijft: bij een gezond vers/rauw menu heeft je hond dit soort handel in mijn ogen niet nodig. Ik zou eerder kiezen voor visolie. Eventueel visolie + borage-olie. Krijgt je hond ook omega 3 + 6 binnen en dan weet je tenminste waarvan. Bovendien kost dat beduidend minder (allemachtig, 21,20 voor een flessie van 250 ml :o :o).
java
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Za 08 Mei 2004, 13:35
Locatie: brabant
Contact:

Re: Hokamix kruiden

Berichtdoor java » Ma 26 Feb 2007, 14:28

Hier een reactie van Hokamix op de vraag of je het supplement ook kunt gebruiken bij drachtige honden...


Wat betreft uw vragen. Als een teef nog niet eerder Hokamix gebruikt heeft dan raden wij aan met Hokamix, Hokamix Forte of Hokamix Gewricht + te starten vóór het dekken van de hond en niet tijdens de dracht ! Nu bent u al begonnen met Hokamix in november vorig jaar. Tijdens de dracht voor het éérst Hokamix, of een special, geven is niet verstandig, het lichaam wordt door de kruiden ontdaan van afvalstoffen en dat kan eventueel leiden tot een tijdelijke afgifte van dunne ontlasting of zelfs diarree. Dit is niet wenselijk bij een drachtige hond  welke alle energie nodig heeft voor de groei van de pups.

Na de lactatiefase van de teef kan gestart worden met de gift van Hokamix. De reden hiervan is dat de overmatige afvoer van afvalstoffen, gedurende de eerste weken van de gift van Hokamix, via de moedermelk in de pups terecht kunnen komen.

Als de teven al vóór de dekking Hokamix dagelijks door de voeding innamen is er helemaal geen probleem. De fase van verschoning en gewenning van het lichaam is dan gepasseerd en heeft geen invloed op teef of pups tijdens dracht of lactatie.

Wat op elk tijdstip tijdens de levensfases en fysiologie van de teef en pups gebruikt kan worden is Hokamix Skin & Shine.Er zijn wetenschappers die aangeven dat supplementatie erg belangrijk is voor een drachtige teef. De teef heeft gedurende het laatste 3e deel van de dracht iets meer voer nodig. Een lacterende teef heeft 3 x zoveel nodig. Het dier heeft vooral meer nutriënten nodig, niet zoveel bulk of volume. Belangrijk vindt men voornamelijk:

ü      Aanvulling met vitamine C. Bevalling verloopt sneller en soepeler met gezonde en meer alerte pups. Ook het “hangen” van de tepels werd geëlimineerd, de teef keert snel terug naar de pre-drachtvorm. De snelle terugkeer van de mammae naar de oude vorm, komt omdat vitamine C de elasticiteit van het bindweefsel onderhoud.

ü      Aanvulling met vitamine E. Versterkt de uterusmusculatuur. Toevoeging van 50 – 100 IU. Beste is de combi met vitamine C. De behoefte varieert van dier tot dier. Ook behulpzaam bij dieren die moeilijk drachtig kunnen worden of aborteren.

ü      Aanvulling B-vitaminen. Belangrijk voor de ontwikkeling van gezonde mini(pups)zenuwstelsel. Sommige B-vitaminen zijn betrokken bij het stimuleren van de productie van rode bloedcellen, andere in de productie van goede antilichamen. Pantotheenzuur helpt de teef bij het omgaan met de stress van de dracht.

ü      Stress geeft depletie van zink. Onderzoeken tonen dat zwangere vrouwen een neiging tot een verlaagd zink nivo hebben. Zink is gerelateerd aan goede collageen formatie en lichaamsgroei en benutting van nutriënten. Tevens essentieel in wondheling. Wanneer een pup geboren wordt, wordt de placenta van de uteruswand losgetrokken, daar een ruwe plek achterlatend welke gevoelig is voor infectie. Zink helpt met het helen van deze plek.

ü      Eclampsie kan ontstaan bij een zogende teef: bibberen, spierspasmen, stijf, wiebelig, hoge temperatuur, convulsies, melkproductie stopt, puppies worden afgestoten. Dit is waarschijnlijk door een tekort aan calcium. Een algemene supplementatie met vitaminen en mineralen is voldoende om eclampsie te verminderen of te voorkomen.

ü      Supplementatie vermindert of voorkomt ook congenitale abnormaliteiten.

ü      Vaak door dracht verlies van haren en schilfering in verband met stress.  Dit treedt niet op bij supplementatie.Er zijn geen gegevens bekend van nadelige effecten van de gift van Perna Canaliculis (welke glucosamine, chondroïtinesulfaat bevat) tijdens de dracht. Bij vergelijkbare producten wordt er niet aangegeven dat er een contraïndicatie is voor drachtige teven. Zoals uit bovenstaande naar voren komt heeft een teef een grotere behoefte aan voedingsbestanddelen, waaronder men ook glucosamine en chondroïtinesulfaat kan plaatsen, voor de “vorming” van de pup en daarbij zijn gewrichten. Er zijn tevens voeders voor de volwassen hond en pup in de handel waar een (lage) dosis glucosamine en chondroïtinesulfaat in zijn opgenomen.De pups kunnen vanaf een leeftijd van 3 weken óf speenleeftijd Hokamix (Gewricht+) dagelijks in de voeding innemen. Om zo o.a. de weerstand te verbeteren. Maar niet alleen daarvoor. Vitaminen en mineralen hebben vele functies in het lichaam, vooral in de stofwisseling. Zij zijn vaak in het voer niet voldoende aanwezig zijn (bijv. verlies door de verwerking van het voer of opslag) of door stress (wat toch dracht en partus ook is) is er een groot verbruik in het lichaam. Voor het eerste levensjaar van een pup is er eigenlijk alleen maar sprake van stress. Eerst is er de geboorte, ontwormen (toxicologische stress), het spenen, van moeder en nestgenoten gescheiden en naar een nieuwe eigenaar, de eerste bezoeken naar de dierenarts met entingen (chemische stress) eventueel een gehoorzaamheidscursus (fysieke en mentale stress) en noem maar op maar er is ook een lichamelijke vorm van stress in de vorm van een zeer snelle groei en wisselen van de tanden. Al die stress zorgt voor een groot verbruik aan vitaminen, mineralen en spoorelementen welke aangevuld kunnen worden met behulp van Hokamix op een natuurlijke wijze.Door een dierenarts in Amerika wordt aangeraden om, in geval van gevoeligheid voor HD / ED, een extra dosis vitamine C te supplementeren. U heeft helaas niet aangegeven welk ras u bezit (alleen het gewicht van de hond), misschien is deze niet gevoelig voor HD/ED. Is dit wel het geval dan is onderstaande uitleg misschien een interessante.
Er wordt wel gezegd dat honden vitamine C zelf kunnen aanmaken, maar er zijn beweringen dat dit maar in een geringe mate is en dat supplementatie derhalve noodzakelijk zou zijn aangezien het in diervoeders weinig tot soms zelfs niet wordt toegevoegd. Er is een relatie tussen vitamine C, collageenvorming en stress. Stress geeft een groot verbruik van vooral de wateroplosbare vitamines zoals vitamine B en C.
Even specifiek betreffende HD. Het heupgewricht wordt op zijn plaats gehouden door een kort elastisch rond ligament, ondersteund door omliggende spieren. De goede pasvorm verzekert stabiliteit en de gewrichtsvloeistof tussen kop en kom geeft de smering voor mobiliteit. Aan de binnenzijde van elke achterpoot is een peesachtige spier, genaamd de pectineus, dat het laagste eind van het dijbeen verbind met het bekken erboven. De hypothese van deze dierenarts uit Amerika is, dat wanneer de jonge hond voortdurend onder stress staat en niet genoeg vitamine C vormt, de kwaliteit van het collageen matig is. Waardoor de pectineus onvoldoende ontwikkelt om de skeletgroei bij te houden. De ligamenten zijn niet sterk genoeg om de spiermassa en botten op zijn plaats te houden. Vitamine C is dan dus een ondersteunend hulpmiddel om ervoor te zorgen dat kop en kom goed in elkaar worden gehouden.

De ontwikkeling tot HD bij een hond is wel een multifactoriële. Dat wil zeggen dat erfelijkheid, voeding, beweging o.a. meespelen.De korting van onze producten zit echter in de “grote” verpakkingsgroottes van Hokamix Skin & Shine en Hokamix Gewricht +, dit kunt u zien als kennelkorting. Eigenaren met één hond maken eerder gebruik van een kleine, en kennels of fokkers van de groot verpakkingen.

Hokamix-gewricht+  700 gr
€  70,00

Hokamix-gewricht+  1,5 kg
€ 140,00


Hokamix Skin & Shine 250 ml. € 21,85
 


Hokamix Skin & Shine 1000 ml. € 68,90
 

   


Dit betekent derhalve dat bij 1,5 kg verpakking 100 gram gratis is. En 4 verpakkingen van Hokamix Skin & Shine 250 ml normaliter 87,40 € kost, terwijl 1000 ml 68,90 € is. Een voordeel van 18,50 €.

Ik kan mij voorstellen dat er voor u redelijke kosten aan verbonden zijn. Vele voordelen aan het gebruik van de producten zijn er gelukkig ook, aangezien de dierenartskosten vaak beduidend minder zijn door een optimale functioneren van de honden. En de andere voordelen van een supplementatie, bovenstaande genoemd hebbende, bij drachtige teven.U heeft in uw vorige mail ook aangegeven gebruik te maken van BARF middels voeding. Een bewuste keuze. De ervaring leert dat alleen droge brok voeding een nadelige invloed heeft op de spijsvertering van de hond, met als gevolg een impact op de stofwisseling.Hopende u wederom voldoende geïnformeerd te hebben.Met vriendelijke groet,

Mevr. Drs. M. Veenendaal

Dierenarts Kroeske BV__________ NOD32 2080 (20070225) Informatie __________

Dit bericht is gecontroleerd door het NOD32 Antivirus Systeem.
http://www.nod32.nl|  |    |  |  | Postvak IN
 
  MSN - Wat doe jij online? 
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hokamix kruiden

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten