Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Barfplaats

Batatinha
2-sterren
Berichten: 51
Lid geworden op: Vr 01 Sep 2006, 15:58

Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Batatinha » Ma 19 Feb 2007, 21:18

Vrijdag naar Mill geweest. 5 kilo eenden karkassen meegenomen. 'Zitten nog wel wat veertjes aan' zei Branco aan de telefoon. Kom ik thuis met al het vlees. Doe de doos open....... wordt ik aangestaard door 10 koppies van dooie eenden ::)
Dat vond ik toch wel heel zielig hoor. Maar goed, niet kijken en invriezen die hap.

Morgen is de eerste keer dat mijn hond zo'n karkas zou krijgen. Maar ik heb 1 probleem. Een dag telt 2 maaltijden en 1 eend is ruim 500 gram. Dus zat voor 1 dag. Hoe krijg ik dat beest door midden???
Vandaag naar de huishoud winkel voor zo'n vleesbijltje, maar die dingen zijn hartstikke duur man! Ruim 100,-  :o
Hoe doen jullie dat?

Enne, ik zit net te denken. Moet die eend niet eerst 10 dagen in de vriezer?
In dat geval heb ik ook nog wel een partijtje eendenekken liggen voor morgen. Stuk makkelijker. hihihi


Groetjes Marieke
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Mevroi Kruim » Ma 19 Feb 2007, 21:20

Ik knip met een snoeischaar. Knippen en snijden met een scherp mes, dan kom je een heel eind.
Maar mijn honden eten maximaal 1x per dag dus dat probleem heb ik iig niet  ;)
Gebruikersavatar
Annicha
2-sterren
Berichten: 83
Lid geworden op: Wo 24 Jan 2007, 22:31

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Annicha » Ma 19 Feb 2007, 21:24

Een gewone houtbijl werkt ook prima en kost een stuk minder..... ;D ;) ;D ;)
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24047
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Angelique » Ma 19 Feb 2007, 21:44

€100,- is een belachelijke prijs voor een vleesbijl. Ik heb een Solea van dik 600 gram en die koste zo rond de 30 euro.
Gebruikersavatar
Pauline
5-sterren
Berichten: 6262
Lid geworden op: Di 04 Jan 2005, 10:07
Locatie: Daar waar de wijzen vandaan kwamen

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Pauline » Ma 19 Feb 2007, 21:50

Ik hak ook gewoon met een houtbijl, gaat idd prima!
Batatinha
2-sterren
Berichten: 51
Lid geworden op: Vr 01 Sep 2006, 15:58

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Batatinha » Ma 19 Feb 2007, 22:22

Als je dan een houtbijl gebruikt doe je daar dan een houten hakblokje onder of gewoon voorzichtig op het aanrecht?

Groetjes Marieke
Gebruikersavatar
Annicha
2-sterren
Berichten: 83
Lid geworden op: Wo 24 Jan 2007, 22:31

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Annicha » Ma 19 Feb 2007, 22:55

Ik heb een dikke houten snijplank (ikea) maar dan nog voorzichtig. De barsten moet je ook schoonmaken na die tijd (dat gaat goed met een nagelborstel.) daarom voorzichtig
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor 202Spots » Ma 19 Feb 2007, 23:55

Afbeelding

Zoiets of elke andere tuinschaar knip met groot gemak de botten.
Ik vind 't veel makkelijker en vlugger dan 'n bijl,daar vliegen de spetters in de ronte, met 'n schaar
kan je precies knippen waar je wil zonder rotzooi te maken en hoef ook geen hakplank schoon te maken
Tanna
5-sterren
Berichten: 1651
Lid geworden op: Za 17 Dec 2005, 11:13

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Tanna » Di 20 Feb 2007, 12:23

Ik gebruik een snoeischaar, maar ook nog een geweldig hakbijltje van Ikea, en dat was echt niet duur (volgens mij onder de 10 euro. Het werkt perfect.
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2694
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Cindy de Wolf » Di 20 Feb 2007, 12:31

Ik heb een lintzaag, flinke snoeischaar, goede messen en dan kom ik een heel eind. In jouw geval zal ik of een snoeischaat gebruiken of een bijltje.
K&D
5-sterren
Berichten: 3030
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor K&D » Di 20 Feb 2007, 12:36

Voor het lichtere werk gebruik ik een snoeischaar (zo eentje als boven van Gardena) en voor het heavy werk de bijl. En dan hak ik buiten met een stuk schutting als onderplaat.
Het aanrecht zou ik er niet aan wagen. Een flinke klap en je aanrecht is kapot.
Eendennekken ram ik ook met een flinke klap in tweeën. Ik moet bijna alles hakken, want ze eten hier per dag 130 gram gemiddeld. (nog een maandje of wat 2 maaltijden en dan gelukkig weer naar eentje)
Gebruikersavatar
evds
5-sterren
Berichten: 583
Lid geworden op: Zo 12 Dec 2004, 20:38
Contact:

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor evds » Di 20 Feb 2007, 18:17

Batatinha schreef:Als je dan een houtbijl gebruikt doe je daar dan een houten hakblokje onder of gewoon voorzichtig op het aanrecht?

Groetjes Marieke

Op een houten hakblok en op de grond in de garage (ik hak vrij hard ;D). Ik gebruik een gewone houtbijl (paar euro bij de cranembroek) of een hekmes dat nog komt uit de boerderij inboedel. Werkt allebei super!
Gebruikersavatar
macgirlie
4-sterren
Berichten: 396
Lid geworden op: Di 20 Sep 2005, 09:17
Locatie: Zeeland
Contact:

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor macgirlie » Wo 21 Feb 2007, 14:26

Dit geeft weer een geheel nieuwe invulling aan de gereedschapskist. Leuke reclame voor Praxis/Karwei/Doeland etc.  :)
Gebruikersavatar
Happy Tail
5-sterren
Berichten: 847
Lid geworden op: Ma 23 Jan 2006, 18:51
Locatie: Zoelen
Contact:

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Happy Tail » Wo 21 Feb 2007, 23:03

ik hak ook met bijltjes ;)
heb een grote en een kleine en voor de lichtere hakwerk een stevig mes.
gosha
1-ster
Berichten: 39
Lid geworden op: Wo 15 Nov 2006, 22:10

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor gosha » Do 22 Feb 2007, 08:50

wel wat laat gereageerd :P, maar ik hak ook met een houtbijl en een flinke dikke plank eronder, verder gebruik ik een flink scherp broodmes met kartelrand, gaat prima! ;D
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoe hak ik dat nou weer in stukken???

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten