vis vraagje.

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

vis vraagje.

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Linneke
3-sterren
Berichten: 199
Lid geworden op: Do 14 Dec 2006, 14:38
Locatie: Deventer

vis vraagje.

Berichtdoor Linneke » Ma 19 Feb 2007, 14:03

Hoi Allemaal,

Mijn hond Sen is een slechte viseter :-\. Ik heb alle tips van het forum hier al geprobeerd, maar de goude tip zat er voor haar nog niet bij.

Nu stond er gisteren weer vis op het menu en heb ik het volgende gedaan..De panharing heb ik met olijfolie 10/15 sec, aan beide kanten gebakken. Daarna aan Sen gegeven..en toen at ze hem vrijwillig voor 2/3 op. Alleen een deel van de organen en de kop bleef over.

Nu is mijn vraag dus of het erg slecht is dat de vis even gebakken is? de binnenkant en dus ook de graat was nog rauw.  Kan ik het zo de volgende keer weer doen, of is het toch beter als ik gewoon een blikje vis geef??

Groetjes Linda :dog:
*Monique
5-sterren
Berichten: 1888
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 09:41
Locatie: Beltrum

Re: vis vraagje.

Berichtdoor *Monique » Ma 19 Feb 2007, 14:23

ik zou hem niet bewerken. Kun je de vis malen?
Vienna eet dus ook geen hele vissen meer. In het begin wel :-\. Nu maal ik de vis of ik geef een blikje :). En dat eet ze wel
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: vis vraagje.

Berichtdoor tieneke » Ma 19 Feb 2007, 14:35

Als de binnenkant nog volledig rauw is en je de vis heel eventjes aanbakt zie ik er geen probleem in,beter zo dan helemaal geen vis.
De volgende keer eerst volledig rauw aanbieden,misschien is het een kwestie van wennen?
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: vis vraagje.

Berichtdoor 202Spots » Ma 19 Feb 2007, 17:08

de graat van vis is heel vlug gekookt/gebakken, daar zit meer gevaar in dan de gebakken visvlees dus ik zou wel heel voorzichtig zijn om vis te verhitten...
lukt 't ook niet wanneer je de rauw vis  in stukjes geknipt,en samen met beetje groentemix, rauw eitje of iets anders erbij geeft?
Gebruikersavatar
Linneke
3-sterren
Berichten: 199
Lid geworden op: Do 14 Dec 2006, 14:38
Locatie: Deventer

Re: vis vraagje.

Berichtdoor Linneke » Ma 19 Feb 2007, 18:58

Hoi hoi,

Bedankt voor jullie reacties. De vis eet ze echt op geen andere manier...behalve vis uit blik dat vind ze lekker. In stukjes, in warm water gelegd, onder dwang van de kat....ze eet het niet. De eerste keren at ze het wel, maar nu met geen mogelijkheid behalve het licht bakken ervan.

Malen wordt moeilijk, ik ben al wel op zoek naar een gehaktmolen ofzo waar ik het in kan doen, maar kan er nog niet een vinden. Ik heb het eens gemaald in onze keukenmachine...maar die visgeur ging er nauwelijks meer uit, dus dat wil ik niet meer doen. Trouwens toen vond ze het nog niets (de kat vond het heerlijk toen haha).

Ik had de vis echt heel kort gebakken, en je kon ook zien dat de binnenkant en organen nog rauw waren. Maar toch beter niet meer doen dus?!...En als ik de vis fileer...de filetjes licht aanbak en de graat rauw geef???

Ik begrijp dat alles rauw beter is...maar ze weigert het echt.

Groetjes Linda :dog:
Bianca1
4-sterren
Berichten: 281
Lid geworden op: Za 15 Jan 2005, 19:22
Locatie: Flevoland

Re: vis vraagje.

Berichtdoor Bianca1 » Ma 19 Feb 2007, 20:28

ik zou de vis fileren en licht bakken of koken. hier is het op die manier gelukt met licht gekookte sardienfiletjes. Odin is nog steeds geen visliefhebber, maar een sardine gaat er nu wel in als de kook er even overheen is geweest. steds en beetje afbouwen dus
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 6602
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: vis vraagje.

Berichtdoor pike » Ma 19 Feb 2007, 23:14

Je zegt dat Sen na het aanbakken de kop en organen liet liggen. Heb je al eens geprobeerd of ze de rauwe vis lusten als je eerst de kop en organen verwijderd? Die van mij lusten de vis ook alleen maar schoongemaakt: kop eraf, organen eruit.  Op die manier lusten ze hem graag en is de vis (met graat) zoooo op. Ik vind het wel jammer van de koppen maar liever zo dan helemaal geen vis. En misschien later weer eens een keertje proberen.
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: vis vraagje.

Berichtdoor 202Spots » Ma 19 Feb 2007, 23:58

De kop en ingewanden eruit halen kan idd wel verschil maken, eventueel ook de vinnen en de staartje eraf.
Maar wanneer het echt 'n probleem is om rauwe vis te voeren dan zou ik er geen probleem mee hebben om af en toe blikje makreel of sardien te geven.
Probeer wel om 't met de graat erin te krijgen.
Dat is wel verhit geweest,maar valt al uit elkaar wanneer je het met je vingers plat drukt.
Gebruikersavatar
Linneke
3-sterren
Berichten: 199
Lid geworden op: Do 14 Dec 2006, 14:38
Locatie: Deventer

Re: vis vraagje.

Berichtdoor Linneke » Di 20 Feb 2007, 14:29

Dat is nog eens te proberen inderdaad, om de vis zonder organen en kop te geven. Zondag staat vis weer op het menu en zal ik dit eens uitproberen.

Bedankt voor de tip.

Groetjes Linda
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: vis vraagje.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten