Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Barfplaats

Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Laura2004 » Zo 18 Feb 2007, 20:38

Ok, ik zit met een heel vervelend probleem. Ik weet niet of het de juiste plek is voor deze vraag, maar ik denk dat dit wel de meest logische afdeling is.

Ik zit dus al twee weken met een oppergeile Kai in huis. Het enige wat hij de laatste weken wil is met Ziggy (mijn teefje) de "liefde bedrijven" :P. En de eerste week dat hij weer zo hitsig was blafte hij heel de boel bij elkaar, waardoor ik dus klachten heb gehad van mijn buurvrouw, heel vervelend dus.

Ik begon er dus van overtuigd te raken dat Kai gewoon af en toe een soort van bronstig is. Daar hebben mannetjes olifanten last van, dus ik dacht, misschien is Kai wel de enige hond die daar ook last van heeft. En ik had eigenlijk al besloten dat ik Kai moest laten castreren, want het gebeurt dus één keer in de twee maanden ongeveer, maar meestal duurt het een paar dagen, maar nu dus al twee weken. En het grootste probleem is dat ik in een flat woon en dat ik dus grote problemen kan krijgen door het geblaf.

Als ik ga werken dan moet Ziggy op de slaapkamer opgesloten worden en Kai in de huiskamer. Ik geef ze dan een nylabone die ik heb ingesmeerd met smeerworst en dan is het wel stil, maar het is niet ideaal.

Maar vandaag ben ik dus, omdat ik zo gek werd van die geile bok, met Ziggy naar mijn broer toe gegaan, die een labrador reu heeft. Dit is een hond die nooit teefjes bespringt en Ziggy normaal gesproken ook niet.
Dit keer was het dus wel ff anders, hij heeft staan te huilen als een wolf en wilde alleen maar Ziggy bespringen. Hij ging keihard blaffen (en dit is een hond die nooit blaft, zelfs niet als je aanbelt) en werd echt helemaal gek van geiligheid. Nu ga ik er dus van uit dat het probleem dus niet bij Kai ligt, maar bij Ziggy. Het was mij zowiezo (als je dit zo schrijft, dat weet ik dus niet) al duidelijk dat Ziggy heel lekker ruikt, want ik kom regelmatig reuen tegen die echt niet bij haar weg te slaan zijn en de baasjes van die reuen geloven dan ook echt niet dat Ziggy niet loops is. Volgens de baasjes van deze reuen vertonen ze dat gedrag nooit. En ik geloof dat wel, want ik zie deze reuen vaak met andere teefjes en dan doen ze dit niet.

Het wordt echt een extreem lang verhaal zo, maar goed, ik ga verder :D

Zoals de meeste van jullie weten is Ziggy gesterilliseerd toen ze drachtig was, na haar wilde nacht met Kai. En nu heb ik me ooit door iemand laten vertellen dat als teefjes tijdens hun loopsheid worden gesteriliseerd, dat ze dan altijd lekker blijven ruiken. En nu vroeg ik me af of dat ook misschien zo kan zijn als ze tijdens de drachtigheid geholpen worden.

Of kan het misschien zo zijn dat Ziggy lekker ruikt als ze loops had moeten worden. En weet iemand of hier iets aan te doen is, want eigenlijk is het een onhoudbare situatie zo, voor Ziggy, voor Kai en voor mij.

Even voor de duidelijkheid, de reuen gedragen zich echt alsof ze loops is.

Ik hoop dat jullie door dit lange verhaal heen zijn gekomen.
Laatst gewijzigd door Laura2004 op Zo 18 Feb 2007, 20:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60290
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Lizzy » Zo 18 Feb 2007, 21:03

Lieverd, je verhaal is helemaal niet om te lachen en strontvervelend voor je maar de manier waarop je het beschrijft.... is erg komisch!

Maar ja, ik weet dus eerlijk gezegd het antwoord niet... Ik heb er zeker wel eerder van gehoord hoor, maar hoe dit nu veroorzaakt wordt? Geen idee. Ik heb inderdaad wel gehoord dat dit gebeurd bij teefjes die rond de loopsheid gesteriliseerd zijn, heb ook wel eens iets vaags gelezen dat er stukjes 'materiaal' achter zouden zijn gebleven.

Zou het helpen om Ziggy in deze periode chlorella te geven? Dit haalt vaak de lekkere luchtjes weg, ook bij loops wordende teefjes (niet als ze echt op het toppunt zijn hoor, heb ik gemerkt bij Linga, maar Linga wordt totdat ze echt vruchtbaar is niet lastiggevallen. Misschien door de chlorella! En door de deo-spray van Tasman die ik er ook op spuit?).

Overigens zou ik het wel begrijpen wanneer je Kai zou castreren. Want hoe je het ook went of keer: zoiets in je huis is gewoon niet te harden.
axy

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor axy » Zo 18 Feb 2007, 21:27

heel af en toe gebeurt het dat de da niet alles heeft weggehaald bij de sterelisatie, dat er bijvb. een klein stukje is blijven zitten van de eierstokken. Dit kan er de oorzaak van zijn dat jou teefje lekker ruikt. Ze word als het ware een heel klein beetje loops, ja en dan reageren de reuen erop.
Bij een kennis van mij kreeg de hond zelfs weer een kleine bloeding maanden ná haar sterelisatie, ze is opnieuw geholpen de de oorzaak was een klein stukje van de baarmoeder wat was blijven zitten.
"inge"
3-sterren
Berichten: 242
Lid geworden op: Ma 17 Jan 2005, 22:23
Locatie: Veldhoven

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor "inge" » Zo 18 Feb 2007, 23:01

Mijn beide sheltie reuen hebben eens in de zoveel maanden ook een periode dat ze steeds bij Richa staan te likken en te klappertanden. Ik heb me ook al vaak afgevraagd hoe dit kan. Gelukkig reageren ze niet zo extreem als wat Kai doet,maar het is toch wel irritant.
ElinevKa
3-sterren
Berichten: 245
Lid geworden op: Do 17 Apr 2003, 12:06

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor ElinevKa » Zo 18 Feb 2007, 23:07

yep..hier t zelfde..ons teefje kan het Hoofd, Hart en ... op hol brengen van onze DSL..niet altijd maar wel bepaalde perioden..
Bij mij kwam de verklaring dat, ondanks haar sterilisatie, ze nog wel hormonale periodes kan hebben.
overigens kan het ook nog zo zijn dat je teefje een vaginale infectie heeft; dat schijnt hetzelfde te ruiken voor honden..
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Truus » Zo 18 Feb 2007, 23:34

Jeetje wat een gedoe. Ik wens je veel sterkte en hoop dat hier een gouden tip komt !
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor conleeuw » Ma 19 Feb 2007, 06:18

soms heb je ook een teef die nog intact is die de hele jaar door lekker ruikt, ik ken er zo een, reuen lopen altijd achter haar aan....... ook als ze niet loops is. Erg vervelend is dit wat jij nu meemaakt wel. Ik heb verder geen advies, sterkte ermee :-\
Miekie
4-sterren
Berichten: 280
Lid geworden op: Di 04 Apr 2006, 10:52
Locatie: Apeldoorn

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Miekie » Ma 19 Feb 2007, 13:27

Vayu komt uit het asiel en bleek ook drachtig te zijn.We hebben haar toen laten steriliseren(terwijl ze dus drachtig was) en ook zij ruikt nog steeds erg aantrekkelijk.Gelukkig is ze erg pinnig dus een opdringerige reu krijgt gelijk de wind van voren en uiteindelijk haken ze dan wel af.Jonas loopt ook regelmatig klappertandend en kwijlend weg als hij even aan haar geroken heeft,ik herken dus wel dat verhaal dat een teef altijd loops blijft ruiken als ze rond dat tijdstip is gesteriliseerd.
Castratie van je reu lijkt me inderdaad wel een serieuze overweging waard...
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Laura2004 » Ma 19 Feb 2007, 19:08

@Lizzy: Ik kan er gelukkig ook wel af en toe om lachen ;D Maar af en toe kan ik Kai zijn nek ook wel omdraaien.
En ik zal proberen wat chlorella te geven, misschien dat het helpt.

@Miekie: Ziggy is ook heel erg fel als reuen opdringerig doen, maar het helpt totaal niet. Kai trekt zich er in ieder geval niets van aan. Maar het kan dus schijnbaar wel dat ze lekker blijven ruiken, echt heel vervelend....
Ivonne
5-sterren
Berichten: 1894
Lid geworden op: Zo 25 Mei 2003, 12:04

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Ivonne » Ma 19 Feb 2007, 21:31

tja dat is geen kleinigheidje... persoonlijk zelf zou ik denk de castratie laten uitvoeren... als ik het zo lees dan zou het me dat toch echt waard zijn; een hond hebben (of meerdere) moet een leuk iets zijn en dat is dit zo niet.
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Nitus » Di 20 Feb 2007, 10:08

Lijkt me een heel lastig probleem... er bestaan toch ook van die middeltjes om loopsheid een beetje te maskeren (reu-weg oid :-\), is dat niet het proberen waard?
EstherVanPuck
3-sterren
Berichten: 197
Lid geworden op: Do 17 Mar 2005, 15:29
Locatie: Leusden
Contact:

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor EstherVanPuck » Di 20 Feb 2007, 10:16

Storm heeft nog wat hormonen nagieren in zijn lijf van de loopse teef even geleden waar hij wild van werd. Maar Storm heeft dus ook momenten dat hij meer dan anders aan Puck's achterwerk snuffelt en klappertandend weggeduwd moet worden.

Gisteren kwam ik in het park dus een ouwe labradorteef tegen die 'geholpen' is, al lang geleden. Storm is altijd hevig verliefd op deze hond en gisteren sprong hij dus gelijk op haar he!! Die teef vond het wel oke en de baas stond er bij te glimlachen. Ik eropaf gerend en hem weggejaagd, want ik wil gewoon niet dat hij zomaar op teven zit te rijden. Of hij nu 'schade' aan kan richten of niet. Punt. Die vrouw snapte dat niet helemaal, en dacht dat het ook iets dominants was. Maar Storm zal nevernooit op een andere hond gaan rijden uit dominantie, die laat ie blijken door ze te negeren. Dit was gewoon geilheid.

Dus ik herken het, maar waarom zo'n teef dus lekker ruikt na haar castratie... ik kan het je niet zeggen. Zo zijn er ook reuen die gecastreerd zijn en opeens lekker gaan ruiken voor andere reuen.

Lastig voor je en ik hoop dat het allemaal opgelost wordt.
blits en hip
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Wo 13 Jul 2005, 14:14
Locatie: rotterdam
Contact:

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor blits en hip » Wo 21 Feb 2007, 19:29

Hip heeft hier ook last van, een keer in de zoveel tijd loop ik met een rij reutjes door het bos :-\. Blits is ook geholpen maar bij haar heb ik het nooit, dus ja waar het nou door komt... Sterkte met die 2

groetjes,
Rose
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Extreem lekker ruikend gesteriliseerd teefje!

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten