Salmonella steeds hardnekkiger?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Salmonella steeds hardnekkiger?

Berichtdoor Barfplaats

Ramona
3-sterren
Berichten: 152
Lid geworden op: Ma 18 Sep 2006, 05:57

Salmonella steeds hardnekkiger?

Berichtdoor Ramona » Za 10 Feb 2007, 11:28

Van de week heb ik gehoord dat het aantal salmonella besmettingen steeds meer toeneemt, omdat het bacterie zich steeds meer ontwikkeld en ook bijna niet meer gevoelig voor hitte blijkt te zijn...

Een echte barfhond of niet, zou dit niet toch ook schadelijk kunnen zijn voor je hond, wetend dat de bacterie steeds schadelijker blijkt te worden, maar zich ook steeds verder ontwikkeld en steeds beter bestand wordt tegen de omstandigheden wat de bacterie normaal gesproken uitroeien?
Nelly
5-sterren
Berichten: 2548
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 23:40
Locatie: Herkenbosch (L)

Re: Salmonella steeds hardnekkiger?

Berichtdoor Nelly » Za 10 Feb 2007, 17:43

Volgens mij zijn honden niet echt gevoelig voor salmonella.
roefus

Re: Salmonella steeds hardnekkiger?

Berichtdoor roefus » Za 10 Feb 2007, 17:50

[quote="Ramona"]
Van de week heb ik gehoord dat het aantal salmonella besmettingen steeds meer toeneemt, omdat het bacterie zich steeds meer ontwikkeld en ook bijna niet meer gevoelig voor hitte blijkt te zijn...

Een echte barfhond of niet, zou dit niet toch ook schadelijk kunnen zijn voor je hond, wetend dat de bacterie steeds schadelijker blijkt te worden, maar zich ook steeds verder ontwikkeld en steeds beter bestand wordt tegen de omstandigheden wat de bacterie normaal gesproken uitroeien?
[/quote]

Als die bacterie zich zoooo sterk ontwikkelt dat hij ongevoelig voor verhitting wordt, dan zou dat dus betekenen dat weldra ook mensen geen gebakken kipfiletje of eitje kunnen eten?
Als dat zo zou zijn, dan denk ik toch dat bijvoorbeeld kip ook niet langer meer voor menselijke conxumptie aangeboden zal kunnen worden?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55291
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Salmonella steeds hardnekkiger?

Berichtdoor Lizzy » Za 10 Feb 2007, 18:04

Blijkbaar is de bacterie niet resistent tegen zuren want in de hondenmaag gaat tie gewoon hartstikke dood.
Ramona
3-sterren
Berichten: 152
Lid geworden op: Ma 18 Sep 2006, 05:57

Re: Salmonella steeds hardnekkiger?

Berichtdoor Ramona » Di 13 Feb 2007, 19:14

Voor mensen zou dat idd kunnen beteken dat men wellicht geen gevogelte meer zou kunnen eten. En als het maagzuur van honden zo ontzettend sterk is en de bacterie hier dan ook echt niet tegen bestand zou kunnen zijn, dan zouden zij wel nog gevogelte kunnen eten :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Salmonella steeds hardnekkiger?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Binkebobbel, Floris24 en 0 gasten