Even keuren, mijn allereerste menu

Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor Barfplaats

Mystic Moonlight
1-ster
Berichten: 44
Lid geworden op: Do 01 Feb 2007, 20:07
Locatie: Emmen

Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor Mystic Moonlight » Do 01 Feb 2007, 23:42

Dit menu is voor 1 bullterrier van 25 kilo, na de hele avond te lopen te puzzelen is dit er dus uitgerold, wat vinden jullie ervan en wat moet er veranderd worden?

ma 200 gr. lamsbot
300 gr. spiervlees rund snippers

di 250 gr. rund, lever en nier
250 gr. tafelresten

woe 500 gr. vleesmix 60% rundspiervlees
20% kipkarkas
20% pens

do 500 gr. schapenlong met luchtpijp

vrij 500 gr. vleesmix kopvlees/spiervlees/orgaanvlees
rund-schaap-geit.

za 1000 gr. kipkarkas met veel vlees

zo vasten

___________________________________________

ma 200 gram lamsbot
300 gram penslap

di 500 gr. vleesmix 60% rundspiervlees
20% kipkarkas
20% pens

woe 250 gr. macaroni
250 gr. kippelever/maag/hart

do 500 gr. vleesmix kopvlees/spiervlees/orgaanvlees
rund-schaap-geit

vrij 1 runderstrot
500 gr. schaap/lamshart

za 1000 gr. konijnkarkas

zo vasten

_____________________________________________

ma 200 gr. lamsbot
300 gr. spiervlees rund snippers

di 250 gram schollenkoppen of ander soort vis
250 gr. tafelresten

woe 500 gr. vleesmix 60% rundspiervlees
20% kipkarkas
20% pens

do 250 gr. runderhart
250 gr. kippepoten

vrij 500 gr. vleesmix kopvlees/orgaanvlees/spiervlees
rund-schaap-geit

za 800 gr. parelhoen
200 gr. kippenekken

zo vasten

_______________________________________________

ma 1 runderstrot
300 gram penslap

di 500 gr. vleesmix 60% rundspiervlees
20% kipkarkas
20% pens

woe 100 gr. lamsbot
500 gr. schapenhart

do 500 gr. vleesmix kopvlees/spiervlees/orgaanvlees
schaap-rund-geit

vrij 250 gr. rund/lever/nier
250 gr. tafelresten

za 1000 gr. schapenlong met luchtpijp.

zo vasten

Zo dat was een hele waslijst, maar hopelijk heb ik het een beetje goed gedaan, dit zijn de soorten vlees waar ik goed aan kan komen en onder tafelresten verst ik een rauw ei, aardappeltjes groente, yoghurt etc..
Laat het me maar even weten alsjeblieft  :)
Laatst gewijzigd door Mystic Moonlight op Vr 02 Feb 2007, 13:16, 1 keer totaal gewijzigd.
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor 202Spots » Do 01 Feb 2007, 23:50

wat voor lamsbot precies?
Kale poot? Ribben met vlees? Nek met vlees?
waarom macaronie en wat voor tafelresten?
Mystic Moonlight
1-ster
Berichten: 44
Lid geworden op: Do 01 Feb 2007, 20:07
Locatie: Emmen

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor Mystic Moonlight » Do 01 Feb 2007, 23:55

[quote="202spots"]
wat voor lamsbot precies?
Kale poot? Ribben met vlees? Nek met vlees?
waarom macaronie en wat voor tafelresten?

[/quote]

lamsbot is pootjes met vlees en ribbetjes met vlees.
macaroni leek me goed voor de koolhydraten en ze krijgen het nu ook al 1 maal per week want ze vinden het heerlijk.
Onder tafelresten versta ik een rauw ei, yoghurt, plakje brood, aardappeltjes, groenten en fruit of een blokje schapevet etc..
Is 1 dag vasten trouwens genoeg of adviseren jullie toch meerdere dagen?
jantjehermien
3-sterren
Berichten: 184
Lid geworden op: Wo 11 Okt 2006, 21:24

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor jantjehermien » Vr 02 Feb 2007, 00:03

Persoonlijk geef ik ze geen macaroni en ook geen aardappel (vanwege winderigheid).En voor de zaterdag vind ik alleen karkassen een beetje te weinig als ze zondags vasten.Maar dat is persoonlijk en misschien denken andere mensen daar anders over.
jantjehermien
3-sterren
Berichten: 184
Lid geworden op: Wo 11 Okt 2006, 21:24

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor jantjehermien » Vr 02 Feb 2007, 00:23

Er zijn genoeg mensen hier die de honden niet laten vasten.Ik doe het zelf wel eens,maar dan hebben ze de dag daarvoor ook behoorlijk wat te eten gehad.Dan kunnen ze daar de volgende dag nog wel op uitbuiken zeg maar.Persoonlijk vind ik 2 dagen wel veel.En de poten zijn dragende delen en die zou ik ook niet geven zijn te hard voor het gebit en moeilijker te verteren.De ribben kun je wel geven maar dan niet een enkele ivm dat ie dan vast kan komen te zitten.Ik gaf ook een keer ribben van een koe en dat was ook niet zo handig ook veel te hard.Ze hebben er gelukkig geen last van gehad maar ik vertelde dat hier toen en ben goed gewaarschuwd.Ook omdat deze veel te hard zijn.Aldoende leert men.Oh ja en die boterham die krijgen ze hier ook niet. ;D
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor 202Spots » Vr 02 Feb 2007, 05:31

[quote="murphybull"]
lamsbot is pootjes met vlees en ribbetjes met vlees.
[/quote]
Poot is zoals al gezegd dus GEEN bot om als vleesbot te geven, of eigenlijk liever helemaal geen poot bot geven.
Lams Ribben met vlees of nek met vlees is prima.
(Kalf en runder ribben zijn TE hard)

macaroni leek me goed voor de koolhydraten en ze krijgen het nu ook al 1 maal per week want ze vinden het heerlijk.

woe 250 gr. macaroni
250 gr. kippelever/maag/hart

do 250 gr. runderhart
250 gr. macaroni


Macaronie geven omdat ze het zo lekker vinden is natuurlijk onzin,en om het als 'n halve maaltijd te geven is wel erg uit balans.(Om daarbij dan alleen maar orgaan vlees te geven vind ik ook niet zo geweldig.)
Wanneer je 1 of 2 eetlepels macaronie of andere pasta als tafelrestje van jullie zelf geeft,dan is dat 'n tafelrestje.

Onder tafelresten versta ik een rauw ei, yoghurt, plakje brood, aardappeltjes, groenten en fruit of een blokje schapevet etc..

di 250 gr. rund, lever en nier
250 gr. tafelresten

vrij 250 gr. rund/lever/nier
250 gr. tafelresten


Hetzelfde met aardappels en groentes....de naam zegd het al, tafelrestjes...restjes is geen complete maaltijd en moet niet meer dan 1 of 2 eetlepels zijn als aanvulling van de gewone honden maaltijd, en om de helft van de maaltijd tafelresten te geven is net als macaronie dus ook geen goed idee.

Ik neem aan dat je zelf geen rauwe eieren eet,dus voor de hond word dat als extra gerekend, stukje fruit of beetje yogurt is ook tussendoortje, en meer als 'n korstje van brood (of 1 hap)is ook geen tafelrestje meer.
Blokje schapen vet kan als  extra gerekend worden.

Verder zijn er verschillende dagen dat ik geen bot/calcium bron in de maaltijd zie...?
Is 1 dag vasten trouwens genoeg of adviseren jullie toch meerdere dagen?

Vasten doe ik niet aan.
Laatst gewijzigd door mahuni op Vr 02 Feb 2007, 05:33, 1 keer totaal gewijzigd.
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor tieneke » Vr 02 Feb 2007, 12:41

Zou de macaroni schrappen uit het menu,250! gram is nogal wat!

Ben het niet met Dory eens over dat kalfsribben te hard zijn,hier eten ze iedere week een maaltijd goedbevleesde kalfsribben,heupen,schouder of nek en het bot is echt boterzacht en splintert niet,ze zuigen het zo naar binnen.
Het kalf is dan ook niet ouder dan 3 a 4 maanden.
Mystic Moonlight
1-ster
Berichten: 44
Lid geworden op: Do 01 Feb 2007, 20:07
Locatie: Emmen

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor Mystic Moonlight » Vr 02 Feb 2007, 13:20

[quote="murphybull"]
Dit menu is voor 1 bullterrier van 25 kilo, na de hele avond te lopen te puzzelen is dit er dus uitgerold, wat vinden jullie ervan en wat moet er veranderd worden?

ma 200 gr. lamsbot
300 gr. spiervlees rund snippers

di 250 gr. rund, lever en nier
250 gr. tafelresten

woe 500 gr. vleesmix 60% rundspiervlees
20% kipkarkas
20% pens

do 500 gr. schapenlong met luchtpijp

vrij 500 gr. vleesmix kopvlees/spiervlees/orgaanvlees
rund-schaap-geit.

za 1000 gr. kipkarkas met veel vlees

zo vasten

___________________________________________

ma 200 gram lamsbot
300 gram penslap

di 500 gr. vleesmix 60% rundspiervlees
20% kipkarkas
20% pens

woe 250 gr. ribben of vleesbot
250 gr. kippelever/maag/hart

do 500 gr. vleesmix kopvlees/spiervlees/orgaanvlees
rund-schaap-geit

vrij 1 runderstrot
500 gr. schaap/lamshart

za 1000 gr. konijnkarkas

zo vasten

_____________________________________________

ma 200 gr. lamsbot
300 gr. spiervlees rund snippers

di 250 gram schollenkoppen of ander soort vis
250 gr. tafelresten

woe 500 gr. vleesmix 60% rundspiervlees
20% kipkarkas
20% pens

do 250 gr. runderhart
250 gr. kippepoten

vrij 500 gr. vleesmix kopvlees/orgaanvlees/spiervlees
rund-schaap-geit

za 800 gr. parelhoen
200 gr. kippenekken

zo vasten

_______________________________________________

ma 1 runderstrot
300 gram penslap

di 500 gr. vleesmix 60% rundspiervlees
20% kipkarkas
20% pens

woe 100 gr. lamsbot
500 gr. schapenhart

do 500 gr. vleesmix kopvlees/spiervlees/orgaanvlees
schaap-rund-geit

vrij 250 gr. rund/lever/nier
250 gr. tafelresten

za 1000 gr. schapenlong met luchtpijp.

zo vasten

Zo dat was een hele waslijst, maar hopelijk heb ik het een beetje goed gedaan, dit zijn de soorten vlees waar ik goed aan kan komen en onder tafelresten verst ik een rauw ei, aardappeltjes groente, yoghurt etc..
Laat het me maar even weten alsjeblieft  :)

[/quote]

Had hem al iets aangepast, ieder zaterdag in plaats van 500 gram, 1 kili in verband met vasten op zondag.
Macaroni in de 2de week vervangen door 250 gr. vleesbot en/of ribben en in de 3rde week macaroni vervangen door kippepoten.
Wat moet er nog meer aan gebeuren, ik ben maar een beginner :-[ dus alles is welkom
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor 202Spots » Vr 02 Feb 2007, 15:25

[quote="murphybull"]
Had hem al iets aangepast, ieder zaterdag in plaats van 500 gram, 1 kili in verband met vasten op zondag.
Macaroni in de 2de week vervangen door 250 gr. vleesbot en/of ribben en in de 3rde week macaroni vervangen door kippepoten.
Wat moet er nog meer aan gebeuren, ik ben maar een beginner :-[ dus alles is welkom
[/quote]
Ziet er al beter uit hoor!
Maar ik zou de maaltijden met "taferesten" ook veranderen.
Misschien af en toe ook iets van groentemix bij de maaltijd doen.
Wanneer je kalfribben van 'n 3-4 maand jong kalf hebt,dan  is 't wel wat anders dan kalfribben van 'n kalf van 1 jaar oud. ;)

Als een kalf een jaar oud is, weegt het ongeveer 350 kilo en wordt het een pink genoemd.
Fynn
5-sterren
Berichten: 1130
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 14:15
Locatie: Heinkenszand
Contact:

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor Fynn » Vr 02 Feb 2007, 15:30

Ik heb begrepen dat deze honden nog niet eerder gebarft hebben is het dan niet verstandig om met de kippenekken en karkassen te beginnen.

Groetjes Rian,Ijuba en Fynn
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor 202Spots » Vr 02 Feb 2007, 15:41

[quote="Fynn"]
Ik heb begrepen dat deze honden nog niet eerder gebarft hebben is het dan niet verstandig om met de kippenekken en karkassen te beginnen.
Groetjes Rian,Ijuba en Fynn

[/quote]

Je hebt helemaal gelijk!!! :o
Het menu wat is samengesteld is idd voor 'n hond die al aan botten gewend is.
In eerder bericht staat:
we willen heel graag beginnen met BARFEN en wil graag alle informatie die ik kan krijgen omdat ik toch wel nog een beetje huiverig ben of ze alle voedingsstoffen wel binnenkrijgen en dergelijke.
Ik voer zelf al jaren brokken van het merk "Fokker" tezamen met 200 gram smuldier pens en een schapevetblokje per bull.


Het enige rauw voer is de pens...dus moet er eerst 'n paar weken aan botten laten wennen!!
Of kvv geven met afwisseling kip nek/vleugel/karkas en daarna
overschakelen naar 't "echte" menu.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Even keuren, mijn allereerste menu

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten