eerste volledige menu

Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

eerste volledige menu

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Niekol
2-sterren
Berichten: 51
Lid geworden op: Wo 18 Okt 2006, 00:16
Locatie: Beek-Limburg
Contact:

eerste volledige menu

Berichtdoor Niekol » Za 27 Jan 2007, 22:14

Menu Lulya
35kg behoefte 2,0%
totaal 4900gr
1 week
50%:
Botten Kipkarkassen 500gr
Kalfsbeenderen 500gr
Zalmkoppen

15%Groentemix
(groene sla, komkommer, wortelen, sperzieboontjes, paprika, walnoten,spinazie, witte kool, boerenkool. andijvie, knoflook, appel)

15%Orgaan
7% pens 342 gr.
3% lever 147 gr
5% hart 245 gr.
(hart: schaap en rund)
lever: kip, rund of schelvis)

15%Overig:
Eieren 60gr
Kefir
Visolie
Lijnzaadolie

15%Spiervlees 500gr
Rundersnijlingen
Kopvlees (rund)
sardientjes

Maandag
Kipkarkas  350gr
Hart          250gr
1 ei
olie

Dinsdag
Kalfsbot    350gr
Lever        150gr
Groente    150gr
kefir
olie

Woensdag
Kipkarkas  350gr
Pens          250gr
Groente    300gr
1 ei
olie

Donderdag
Kipkarkas  350gr
Kopvlees  250gr
olie

Vrijdag Kipkarkas 350gr
Pens        250gr
Kefir
olie
Zaterdag
Zalm          350gr
Spiervlees 250gr
Groente    300gr
olie

Zondag
Kalfsbot    350gr.
Sardientjes 250gr.
1 ei
olie


Ik wil graag nog wat meer afwisseling in de vleessoorten, maar ben nog zoekende.
Misschien kan ik binnenkort aan geitenlammetjes komen en in het seizoen aan patrijs en hert...
Heeft het verder nog zin om kipkarkassen af te wisselen met braadkuiken en nekken. Of is dit een pot nat?
Doet het percentage gevogelte en ander vlees er eigenlijk nog toe?
Dit menu bevat erg veel kip. Maar daar kan ik dus het makkelijkst aankomen ;)

groetjes,
Niekol
Lizzy
Moderator
Berichten: 55295
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: eerste volledige menu

Berichtdoor Lizzy » Zo 28 Jan 2007, 23:21

[quote="Niekol"]
Menu Lulya
35kg behoefte 2,0%
totaal 4900gr
1 week
50%:
Botten Kipkarkassen 500gr
Kalfsbeenderen 500gr
Zalmkoppen

15%Groentemix
(groene sla, komkommer, wortelen, sperzieboontjes, paprika, walnoten,spinazie, witte kool, boerenkool. andijvie, knoflook, appel)

15%Orgaan
7% pens 342 gr.
3% lever 147 gr
5% hart 245 gr.
(hart: schaap en rund)
lever: kip, rund of schelvis)

15%Overig:
Eieren 60gr
Kefir
Visolie
Lijnzaadolie[/quote]

Iets klopt er naar mijn gevoel niet: 50% vleesbot + 15% orgaan + 15% groente + 15% overige + 15% spiervlees maakt bij mij 110%. Bedoel je zeker 5% overige?

15%Spiervlees 500gr
Rundersnijlingen
Kopvlees (rund)
sardientjes

Maandag
Kipkarkas  350gr
Hart           250gr
1 ei
olie

Dinsdag
Kalfsbot     350gr
Lever         150gr
Groente     150gr
kefir
olie

Woensdag
Kipkarkas  350gr
Pens          250gr
Groente     300gr
1 ei
olie

Donderdag
Kipkarkas  350gr
Kopvlees   250gr
olie

Vrijdag Kipkarkas 350gr
Pens         250gr
Kefir
olie
Zaterdag
Zalm          350gr
Spiervlees 250gr
Groente     300gr
olie

Zondag
Kalfsbot    350gr.
Sardientjes 250gr.
1 ei
olie


Ik wil graag nog wat meer afwisseling in de vleessoorten, maar ben nog zoekende.
Misschien kan ik binnenkort aan geitenlammetjes komen en in het seizoen aan patrijs en hert...
Heeft het verder nog zin om kipkarkassen af te wisselen met braadkuiken en nekken. Of is dit een pot nat?
Doet het percentage gevogelte en ander vlees er eigenlijk nog toe?
Dit menu bevat erg veel kip. Maar daar kan ik dus het makkelijkst aankomen ;)

groetjes,
Niekol





Er zit inderdaad redelijk wat kip in je menu. En of je nu nekken, braadkuiken, karkassen voert (het is overigens heel goed dat je al die verschillende delen voert hoor! Blijf dat vooral doen) : het blijft kip. Ik tel 4 diersoorten in je menu (zalm + sardien = bij mij 1. Ik tel zalm mee als vleesbot overigens). Op zich moet dat goed kunnen hoor. Maar kalfsbot en rundersnijlingen en runderkopvlees : dat is ook 1 diersoort. Dus mocht je nog een keer een ander vleesbot of spiervlees kunnen scoren: dan zou ik het doen, als ik jou was.
Gebruikersavatar
Niekol
2-sterren
Berichten: 51
Lid geworden op: Wo 18 Okt 2006, 00:16
Locatie: Beek-Limburg
Contact:

Re: eerste volledige menu

Berichtdoor Niekol » Zo 28 Jan 2007, 23:30

Bedoel je zeker 5% overige?

Euh, ja type foutje :-[
Dus organen van andere dieren tellen ook? (in mijn geval schapenhart)
Ik ben gisteren eend  op het spoor gekomen! Ga morgen meteen bellen!!
Lizzy
Moderator
Berichten: 55295
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: eerste volledige menu

Berichtdoor Lizzy » Zo 28 Jan 2007, 23:34

[quote="Niekol"]
Euh, ja type foutje :-[
Dus organen van andere dieren tellen ook? (in mijn geval schapenhart)
Ik ben gisteren eend  op het spoor gekomen! Ga morgen meteen bellen!!

[/quote]

Ja, die tellen ook. Nou, succes met de jacht ;D
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: eerste volledige menu

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten