hoeveelheid KVV opvoeren...

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderators: eelke, pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

hoeveelheid KVV opvoeren...

Berichtdoor Barfplaats

Rufus
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Vr 19 Jan 2007, 11:24
Locatie: Almere
Contact:

hoeveelheid KVV opvoeren...

Berichtdoor Rufus » Vr 19 Jan 2007, 11:43

Na mijn voorstelrondje dan maar meteen de eerste vraag. Ik weet dat wanneer de pup groeit je de hoeveelheid KVV moet opvoeren. Van de fokker hoorde ik iets van 10% van het lichaamsgewicht. Dan twee keer in de week opvoeren. Rufus groeit op het moment bijna 1 kilo per week. Dus de hoeveelheid moet steeds ongeveer 100 gram worden opgevoerd. Nu weegt hij bijna 10 kilo, dus dat zou betekenen dat hij straks 1 kilo per dag KVV krijgt. Maar wat als hij nu over nog een maand 20 kilo weegt, krijgt hij dan 2 kilo? enz. Wanneer moet je stoppen met het opvoeren van de hoeveelheid KVV?

Groetjes, Michal
Laatst gewijzigd door Rufus op Vr 19 Jan 2007, 11:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60694
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: hoeveelheid KVV opvoeren...

Berichtdoor Lizzy » Vr 19 Jan 2007, 12:08

Nou, 10% is erg veel hoor, voor een pup van een middelgroot ras. Een pup eet gemiddeld tussen de 5% en 10% van zijn lichaamsgewicht (dus wat de pup op dAt moment weegt en niet wat hij in de toekomst zal gaan wegen). En 5% is voor pups van grote rassen en 10% is voor pups van mini-rassen.

Jij hebt een FR en die zal eerder tussen de 6% en 8% van het lichaamsgewicht eten. Ik woog mijn pup 1 keer per week. En zij groeide ook 1 kilo per week. Toen Linga op 8 weken bij mij kwam, woog ze 8 kilo. Ik gaf haar rond de 560 gram voer per dag. Dat is 7% van het lichaamsgewicht. Twee weken later woog ze 9 kilo (in het begin kwam ze nog niet direct 1 kilo per week aan, ergo, in eerste instantie viel ze wat af. Door de nieuwe omgeving, denk ik) en kreeg ze 630 gram per dag.

Toen ze 16 weken was, at ze al geen 7% meer van het lichaamsgewicht, maar daalde dat naar 6%. Ze kreeg toen 960 gram voer per dag. Ze heeft nooit meer als 1 kilo per dag aan eten gekregen. Toen ze 24 weken was, zat ze al op 4% van d'r lichaamsgewicht en kreeg ze nog steeds 960 gram per dag. Op 28 weken kreeg ze zelfs nog maar een % of 3 a 3,5 van haar lichaamsgewicht, dus ongeveer 840 a 960 gram per dag.

Waarom ik je dit allemaal vertel? Om je een beetje een idee te geven hoe het met jouw pup ook zal gaan verlopen. En, om je ook te zeggen dat je dit een beetje op gevoel zal moeten doen. En verder dat je moet voeren met je ogen. Als je pup te dik wordt: geef direct minder voer. Word je pup te dun: direct meer voer. En ik zie persoonlijk pups liever wat dun als te dik (en ik zie ze liever ook weer niet te mager. Gewoon normaal, zeg maar).
Rufus
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Vr 19 Jan 2007, 11:24
Locatie: Almere
Contact:

Re: hoeveelheid KVV opvoeren...

Berichtdoor Rufus » Vr 19 Jan 2007, 12:44

Ja, ik probeer ook redelijk met mijn ogen te voeren. Daarom krijgt Rufus nu ook 10% van zijn lichaamsgewicht, want toen hij minder kreeg, kon je echt zijn ribben tellen!!! Dus jij zegt dat ik gewoon moet kijken, blijven opvoeren totdat ik denk dat hij nu eerder dikker wordt dan "normaal" blijft en het dan langzaam afbouwen? Bedankt voor je antwoord!

Groetjes, Michal
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: hoeveelheid KVV opvoeren...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten