Rauwe melk

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Rauwe melk

Berichtdoor Barfplaats

Sander
3-sterren
Berichten: 247
Lid geworden op: Do 24 Jul 2003, 13:40
Locatie: Maarn

Rauwe melk

Berichtdoor Sander » Vr 12 Mar 2004, 10:13

Gisteren trof ik (tot m'n verbazing) in de koeling van de plaatselijke biowinkel rauwe koemelk aan. Heeft iemand leuke ideeen om dit te verwerken in het menu van de honden? Ik zat zelf te denken om er yoghurt of kefir van te maken. Lukt dat ook met rauwe melk? In de recepten van kefir die ik heb gezien moet de melk namelijk altijd eerst worden verwarmd.
laura
4-sterren
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo 04 Feb 2004, 13:17

Re:Rauwe melk

Berichtdoor laura » Vr 12 Mar 2004, 10:19

Volgens mij moet je dat verwarmen om de bacterien goed hun werk te laten doen..
Ik denk wel dat je het dan snel op moet eten..... Het is tenslotte minder lang houdbaar
Lizzy
Moderator
Berichten: 55317
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Rauwe melk

Berichtdoor Lizzy » Vr 12 Mar 2004, 12:49

Verwarmt of gekookt/gepasteuriseerd?

Ik zie eigenlijk niet zo waarom je geen rauwe melk zou kunnen gebruiken....?

Trouwens, ik geef rauwe melk (meestal geit) gewoon zo aan ze, als tussendoortje. En "vroeger" weekte ik mijn granen erin.

Groetjes, Lizzy
Gebruikersavatar
Jolly
5-sterren
Berichten: 2514
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003, 08:51
Locatie: Breezand

Re:Rauwe melk

Berichtdoor Jolly » Vr 12 Mar 2004, 13:57

chasey kreeg ook wel eens rauwe geiten of koeienmelk te drinken, toen ik nog op de kibo werkte.
202spots

Re:Rauwe melk

Berichtdoor 202spots » Vr 12 Mar 2004, 16:39

Sander schreef:Gisteren trof ik (tot m'n verbazing) in de koeling van de plaatselijke biowinkel rauwe koemelk aan. Heeft iemand leuke ideeen om dit te verwerken in het menu van de honden? Ik zat zelf te denken om er yoghurt of kefir van te maken. Lukt dat ook met rauwe melk? In de recepten van kefir die ik heb gezien moet de melk namelijk altijd eerst worden verwarmd.

Hi Sander...rauwe melk is nog beter!!

**1 to 2 cups of fresh milk [Most milk-types are acceptable, including whole milk, fat-reduced, non-fat, pasteurized and homogenized. Although I mostly enjoy fresh Certified bio-dynamic whole cow's milk or Goat's milk to culture kefir]**

en de melk hoeft niet opgewarmd te worden hoor.
Heb je deze sites gezien?
http://ftp.newave.net.au/~dna/kefirpage.html
http://ftp.newave.net.au/~dna/Makekefir ... _for_kefir
o.m
THE COMMON METHOD FOR CULTURING MILK-KEFIR

Pour fresh kefir grains in 750 ml [3 cup] glass jar and fill the jar with fresh milk [best not to fill jar more than 2/3 - 3/4 full]

Place a loose fitting lid on the jar and let sit at room temperature for approx. 24 hours, or until the milk has coagulated or has become sour to your liking [designate a spot for kefir fermentation e.g., in a cupboard away from direct sunlight]

Pour the contents into a non-metal strainer and strain the kefir into a container to separate the grains from the liquid kefir. What you've strained is kefir ready for consumption

Wash the jar then place the kefir grains from the strainer back into the washed jar. [Do not add kefir grains to a jar which is hot from washing!]
The whole process is simply repeated for the next batch
Laatst gewijzigd door mahuni op Vr 12 Mar 2004, 17:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Sander
3-sterren
Berichten: 247
Lid geworden op: Do 24 Jul 2003, 13:40
Locatie: Maarn

Re:Rauwe melk

Berichtdoor Sander » Vr 12 Mar 2004, 17:28

Thanks!
Het wordt dus kefir van rauwe melk.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Rauwe melk

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten