probiotica

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

probiotica

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

probiotica

Berichtdoor me and my boys » Di 26 Dec 2006, 11:28

heel dom misschien, maar wat bedoelen jullie met probiotica en waar kan je dat halen. Het is toch een middel ter vervanging van ab? Maar dan op natuurbasis?
Stef@nie
5-sterren
Berichten: 558
Lid geworden op: Di 04 Jul 2006, 16:14
Contact:

Re: probiotica

Berichtdoor Stef@nie » Di 26 Dec 2006, 11:52

Hoi,

Heb ik toevallig laatst zelf ook gevraagd  ;) !

Probiotica is dat wat ook in Yakult enzo zit, het zijn goede bacterien die de darmflora bevorderen. Je kan dat aan je hond geven in tabletvorm. Ik heb het gehaald bij een natuurwinkeltje. Soms hebben ze het ook bij een drogist, maar ik heb hier in de buurt alleen een Kruidvat en DA en daar hadden ze het niet. Zover ik weet is het geen vervanging voor ab! Maar misschien ben ik niet helemaal op de hoogte. Het is in ieder geval wel natuurlijk.
K&D
5-sterren
Berichten: 3051
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: probiotica

Berichtdoor K&D » Di 26 Dec 2006, 11:57

Probiotica zijn goede darmflorabacterieën (acidophilus, bifidus culturen enzo) die de darmen ondersteunen en voor een goede balans in de darmen zorgen.
AB is een bacterievernietiger, van zowel slechte als (helaas ook) goede bacterieën. Om na een kuur de darmen weer versneld te helpen herstellen is het niet verkeerd probiotica te geven (ook voor jezelf)
Het is te koop bij oa. de drogist en reformzaken. Er zit wel verschil in kwaliteit en dus ook in prijs. Die van Orthica vind ik zelf goed (capsules), maar er zijn ook wel andere merken.
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: probiotica

Berichtdoor me and my boys » Di 26 Dec 2006, 12:26

oke dank jullie wel!
Het was dan toch niet zo'n hele domme vraag!
Amaryllis
1-ster
Berichten: 46
Lid geworden op: Vr 17 Nov 2006, 21:16

Re: probiotica

Berichtdoor Amaryllis » Di 16 Jan 2007, 09:33

Kan probiotica allergie reacties verergeren? Dit omdat er ook vezels inzitten, althans in de vorm die ik thuis heb.
Probiotica van Pro/Fibre.Heb nml net een allergiereaktie achter de rug die met name kwam door granen .Vroeg me af of iemand dit eens aan de hand heeft gehad.
Hier verder nog wat info over probiotica


Probiotica


N.B.
De teksten van onze hand-outs worden vervaardigd aan de hand van niet alleen wetenschappelijke literatuur, maar ook van onze eigen inzichten op basis van persoonlijke ervaringen. Daarom kan de informatie voor een deel afwijken van de gangbare literatuur.Wat zijn eigenlijk Probiotica?

Probiotica zijn mono– of mengculturen van lichaamseigen micro-organismen ter ondersteuning van de microflora van de gastheer.

Probiotica zijn bacteriën. Als we over bacteriën praten, dan denken we meteen aan infecties die de gezondheid in gevaar brengen. Maar er zijn ook bacteriën die juist samenwerken met het lichaam om de gezondheid te bevorderen. En dat zijn Probiotica. Voorbeeld van die goede bacteriën zijn Lactobacillen, die o.a. een belangrijke rol spelen bij de bereiding van yoghurt en kaas. Onderzoek heeft aan het licht gebracht, dat Probiotica veel belangrijker zijn voor de gezondheid van mens en dier dan we dachten.Wat is de werking van Probiotica in het lichaam?

De werking van Probiotica is verdringen van ziekmakende bacteriën, neutraliseren van giftige stoffen, verbeteren van verteringsprocessen en stimuleren van de weerstand.

De meest bekende Probiotica bevatten goede bacteriën voor de darm. Met behulp van grote hoeveelheden extra goede darmflora, zorgen we ervoor dat de zogenoemde microflora in de darm optimaal kan functioneren. Zo zijn er ook Probiotica die de eigen microflora in de mondholte, in de vagina of in de urinewegen verbeteren. Wat doen Probiotica?

Probiotica toegediend in hoge doseringen zorgen ervoor, dat reeds aanwezige ziekmakende bacteriën als het ware weggespoeld, verdrongen worden.
Probiotica voorkomen door hun massale aanwezigheid, dat kwalijke bacterien kans krijgen om zich een plek te veroveren.
Probiotica kunnen ziekmakende bacteriën en hun giftige uitscheidingsproducten onschadelijk maken.
Probiotica vervullen ook een belangrijke rol in het verteringsproces.
Probiotica stimuleren de weerstand.
Kortom Probiotica zijn veel belangrijker dan we dachten. En dat zien we ook in praktijk, als we Probiotica inzetten bij bepaalde klachten. Daarbij zijn de kwaliteit van de Probiotica en de juiste toepassing van essentieel belang.Is er verschil in kwaliteit in Probiotica?

Nou en of! De bereiding van Probiotica is specialistenwerk.

Er is een groot verschil in kwaliteit tussen de Probiotica die op de markt worden aangeboden. Het is namelijk heel moeilijk om hoogwaardige Probiotica te maken. Probiotica zijn al jaren op de markt, maar het is juist een slechtere kwaliteit die ervoor heeft gezorgd, dat Probiotica tot nu toe niet zo veel aan populariteit hebben gewonnen als ze verdienen. Wat zijn belangrijke kwaliteiten van Probiotica?

Allereerst is het van belang, dat de juiste bacteriën gekozen worden. De bacteriën moeten de juiste eigenschappen hebben waarvoor ze worden toegepast. Ze moeten bijvoorbeeld voldoende hechten aan het slijmvlies, anders worden ze met de ontlasting gewoon weer uitgespoeld.

Ten tweede is het natuurlijk erg belangrijk, dat de levensvatbaarheid van die bacteriën niet snel achteruitgaat, met andere woorden de houdbaarheid van Probiotica moet goed zijn. Bij testen is wel eens gebleken, dat er nog maar een fractie van de bacterien van wat er op het etiket beloofd werd aanwezig bleek te zijn. Logisch, dat het dan niet werkt.

Ten derde is het nog van groot belang, dat ze op de goede manier worden toegepast. Niet allen de manier van toedienen, maar ook waarvoor. Dikwijls werden en worden Probiotica ingezet als wondermiddel voor alle vormen van diarree. En dat is te simpel gedacht. Hieronder worden 4 verschillende preparaten besproken en uitgelegd hoe en in welk geval ze moeten worden toegepast. En ik kan u verzekeren, dat de juiste Probiotica op de juiste manier toegepast een geweldige aanvulling zijn op het gezondheidspakket voor onze huisdieren.In welke gevallen passen we Probiotica toe?

De toepassing moet beslist op de juiste manier gebeuren. Bij de juiste indicatie op het juiste moment en indien nodig gecombineerd met andere (genees)middelen. Niettemin kunnen we stellen, dat voor alle, ook gezonde dieren, het goed zou zijn om blijvend dagelijks extra darmflora toegediend te krijgen als conditie middel.

Door de positieve effecten op de verteringprocessen en het stimuleren van de weerstand zijn Probiotica als basis ondersteuning bij alle zieke dieren zinvol om toe te dienen.

Probiotica zijn in elk geval nodig bij een fragiele of gestoorde darmflora. Probiotica doen alleen wat aan de darmflora. Oorzaken van die fragiele of gestoorde darmflora moeten natuurlijk ook aangepakt worden. Een fragiele darmflora zien we bijvoorbeeld bij een eenzijdige (brok) voeding. Een beetje uitgekiende variatie in de voeding is voor veel honden noodzaak. Oorzaken van een gestoorde darmflora kunnen zijn: darminfecties, stress, spastische darm, wormen en andere parasieten en die moeten op zich natuurlijk ook aangepakt moeten worden; we kunnen dan niet alleen volstaan met het toedienen van Probiotica.Hoe dienen we Probiotica toe?

De juiste kwaliteit, de juiste indicatie en de juiste manier van toedienen bepalen het succes van de Probiotica
Protexin® Pro-Soluble en Protexin® Professional

De pure Probiotica zijn in poeder vorm. Het beste is om die opgelost in wat water, karnemelk, yoghurt of natte voeding toe te dienen. Als de Probiotica zijn opgelost moeten ze onmiddellijk worden toegediend.

Protexin® Pro-Fibre

Probiotica gecombineerd met ruwvezel in pellets zijn door de bereidingwijze wat minder stabiel. Dat betekent dat we in sommige gevallen in het begin van de behandeling het beste wat extra pure Probiotica kunnen toevoegen. Als onderhoudsdosering bevatten de pellets in de meeste gevallen wel voldoende Probiotica. De pellets worden 1 maal daags door één van de dagelijkse voedingen gemengd. Sommigen geven er de voorkeur aan de pellets even vooraf te laten wellen; ook dan geldt onmiddellijk toedienen. U moet zich zeker bij de combinatiepreparaten strikt aan de vervaldatum houden.

Protexin® Pro-Kolin

De pasta waarin Probiotica gecombineerd zijn met de diarree middelen Kaoline en Pectine moet in acute gevallen van diarree, bijvoorbeeld bij Coli diarree bij pups, 3 maal met tussentijd van 8 uren toegediend worden. De pasta moet voorzichtig in de bekjes worden toegediend om verslikken te voorkomen.
Veel fokkers hebben het succes van de combinatie Probiotica met Kaoline en Pectine al in de praktijk mogen ervaren. Behandeling direct na de geboorte heeft al veel pupsterfte kunnen voorkómen. Verdringen of voorkómen (plaats bezetten) van Coli bacterien. Coli bacterien kunnen binnen 8 uren tot de dood leiden bij kerngezonde pups in een uitstekende voedingstoestand. Dus voorkomen is hier zeker beter dan genezen.Indicatie overzicht van de 4 Protexin® produkten voor honden, katten, konijnen en knaagdieren

Protexin®
Toepassing

Pro-Soluble
Probiotica puur
150 g poeder
Verbetering conditie en weerstand
Acute en chronische diarree
Gevolgen van voedselveranderingen
Darmstoornissen tengevolge van stress
Tijdens / na antibioticumkuur
Preventie / nabehandeling maagtorsie
Meteorismus (wind) bij konijnen

Professional
Probiotica puur
5 g poeder
Zelfde indicaties als voor Pro-Soluble, maar voor kortdurende toepassing en voor puppies, kittens, konijnen en knaagdieren

Pro-Fibre
Probiotica
met
ruwvezel
800 g pellets
Gras eten zonder braken
Poep eten
Chronische (dikke darm) diarree
Pruttelbuik. ochtendbraken
Winderigheid
Spastische darm


Pro-Kolin
Probiotica
met
Kaoline en Pectine
15ml pasta
Coli diarree bij pasgeboren dieren; direct na de geboorte en op de leeftijd van 3 weken (voerovergang
Vooral ook preventief geven onmiddellijk na de geboorte
Als startkuur bij alle vormen van dunne darm diarree

Vorige pagina
--------------------------------------------------------------------------------


Dalwagen 29c, 6669 CA Dodewaard, Postbus 26, 6669 ZG Dodewaard
Telefoon 0488 41 00 40, Fax 0488 41 00 99, Telefoon SPOED 0488 41 00 77
info@uwdierenkliniek.nl

© Copyright Westerhuis 2001 - disclaimer
judith1967
5-sterren
Berichten: 3523
Lid geworden op: Di 15 Nov 2005, 21:08
Locatie: waar het altijd kerstmis is

Re: probiotica

Berichtdoor judith1967 » Di 16 Jan 2007, 19:59

Ik geef zelf de probiotica caps. van het merk Arkocaps.Het paarse doosje.Ik haal deze bij de Bodyvitaal winkel en kostte 7,50,
Amaryllis
1-ster
Berichten: 46
Lid geworden op: Vr 17 Nov 2006, 21:16

Re: probiotica

Berichtdoor Amaryllis » Do 25 Jan 2007, 18:05

zit er dus geen verschil in wat een hond nodig heeft of een mens, gezien wij toch een ander darmflora hebben????
Wat doe je in zo'n geval met de dosering ? Die van kinderen aanhouden als die gegeven wordt?
Amaryllis
1-ster
Berichten: 46
Lid geworden op: Vr 17 Nov 2006, 21:16

Re: probiotica

Berichtdoor Amaryllis » Do 25 Jan 2007, 18:17

Amaryllis schreef:zit er dus geen verschil in wat een hond nodig heeft of een mens, gezien wij toch een ander darmflora hebben????
Wat doe je in zo'n geval met de dosering ? Die van kinderen aanhouden als die gegeven wordt?

Zie mijn vraag ookal deels in een ander topic staan
Lizzy
Moderator
Berichten: 60655
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: probiotica

Berichtdoor Lizzy » Vr 26 Jan 2007, 10:53

Amaryllis schreef:zit er dus geen verschil in wat een hond nodig heeft of een mens, gezien wij toch een ander darmflora hebben????
Wat doe je in zo'n geval met de dosering ? Die van kinderen aanhouden als die gegeven wordt?Nee, blijkbaar niet. Aangezien honden er op dezelfde fantastische manier op reageren dan mensen. Ik houd zelf de helft van de mensendosering aan. Maar probiotica geef je niet zo gauw teveel, dus het komt niet zo krap.
doubansluna
2-sterren
Berichten: 61
Lid geworden op: Wo 27 Dec 2006, 14:21

Re: probiotica

Berichtdoor doubansluna » Di 06 Feb 2007, 19:42

als je een allergie had voor de granen wat geef je nu dan? Of geef je het niet meer inmiddels?

Groetjes Debbie
doubansluna
2-sterren
Berichten: 61
Lid geworden op: Wo 27 Dec 2006, 14:21

Re: probiotica

Berichtdoor doubansluna » Za 10 Feb 2007, 15:21

doubansluna schreef:als je een allergie had voor de granen wat geef je nu dan? Of geef je het niet meer inmiddels?

Groetjes DebbieNiemand???????
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: probiotica

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast