Attributen...

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Attributen...

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Drossie
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Zo 13 Aug 2006, 16:53

Attributen...

Berichtdoor Drossie » Ma 04 Dec 2006, 15:45

Aangezien ik binnenkort fulltime ga beginnen barfen, ben ik nu op zoek naar het nodige materiaal om alle vlees te versnijden, kuisen, invriezen, mixen,...

Welke attributen zijn zeer noodzakelijk? Waar heb je ze gekocht? (ev onlinwinkel?) En wat kosten ze?
Gebruikersavatar
Happy Tail
5-sterren
Berichten: 847
Lid geworden op: Ma 23 Jan 2006, 18:51
Locatie: Zoelen
Contact:

Re: Attributen...

Berichtdoor Happy Tail » Ma 04 Dec 2006, 16:41

veel speciale dingen heb ik niet echt gekocht.

behalve een marktplaats vriezer.
denk dat je een weegschaal wel nodig zult hebben
verder een goede snijplank en lekkere messen
wat erg handig is, is een apparaatje om de plastik zakjes dicht de plakken
heb een houthakkersbijltje om bot doormidden te hakken, zoals de kalfs schouders
en een super magimix, ik maak nl iedere keer de groentemix vers.
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2695
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Attributen...

Berichtdoor Cindy de Wolf » Ma 04 Dec 2006, 17:11

Hier eveneens marktplaats vriezers, een weegschaal, goede keukenmachine, snijplank, een set goede messen eventueel een messenslijper, snoeischaar voor het makkelijkere knipwerk. Zelf heb ik ook een lintzaag gekocht via ebay en vriendlief heeft deze aangepast zodat de band er niet afloopt aangezien ik geen lintzaag heb voor de slagerij maar een 'gewone'. Dit laatste is voor mij echt ideaal.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24078
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Attributen...

Berichtdoor Angelique » Ma 04 Dec 2006, 17:18

Ik vind alleen een goed vleesmes met aanzetstaal en een goede bijl wel heel erg noodzakelijk. Ga je groentemixen maken dan zul je ook een keukenmachine moeten hebben
Verder kun je het zo gek maken als je wilt. Koffiemolens, vijzels, zakjessealers enz.
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: Attributen...

Berichtdoor tieneke » Ma 04 Dec 2006, 20:46

Ik heb hier 2 soorten hakbijlen...1 voor klein en 1 voor groot vlees...ohwww..erruggg!!! ze zijn ook nog voor al ons hout  :-X ;D ;D
Een lekker goed aanzetstaal en een vlijmscherp slagersmes,snoeischaar en soms een weegschaal erbij, en wat zakken(grote honden he?) om de buit in te verdelen voor het in de vriezer(s) verdwijnt...die laatste is nog wel het allerbelangrijkste  ;D
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Attributen...

Berichtdoor 202Spots » Ma 04 Dec 2006, 23:39

Pas bij de groente topic neergezet wat je allemaal kan gebruiken ;)
Het meest door mij gebruikte is de snoeischaren en keukenmachine,dan de vleesmolen, en 'n mokertje is ook handig om harde botten te meppen.
Afbeelding
Afbeelding
Yves
3-sterren
Berichten: 235
Lid geworden op: Di 25 Jul 2006, 16:48
Locatie: Amsterdam

Re: Attributen...

Berichtdoor Yves » Ma 04 Dec 2006, 23:47

@202spots
Wat raad jij aan om lams, geiten en hertenribbetjes mee te hakken. Een (houthakkers)bijl of zo'n bottenknipper? Ik heb met allebei in m'n handen gestaan. Maar ze zagen er niet echt scherp uit. Of is dat ook niet nodig? En gaat het meer om kracht zetten.
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Attributen...

Berichtdoor 202Spots » Ma 04 Dec 2006, 23:56

Yves schreef:@202spots
Wat raad jij aan om lams, geiten en hertenribbetjes mee te hakken. Een (houthakkers)bijl of zo'n bottenknipper? Ik heb met allebei in m'n handen gestaan. Maar ze zagen er niet echt scherp uit. Of is dat ook niet nodig? En gaat het meer om kracht zetten.


Mijn bijl gebruik ik eigenlijk nooit,en voor kip gebruik meestal die rode botten (snoei) schaar of die kleinere zwarte vlees schaar, maar voor de nekken en zwaardere botten  gebruik ik die lange handles botten knipper...werkt heel makkelijk wanneer je de nekken of andere botten(in bak) op de grond legt en dan knippen maar!!!
De ribben kunnen vaak met 'n mes in het vleesgedeelte al van elkaar gesneden worden en dan alleen het wervel nog met de snoeischaar door knippen.
Dus ik zou liever snoeischaar hebben dan bijl..
Yves
3-sterren
Berichten: 235
Lid geworden op: Di 25 Jul 2006, 16:48
Locatie: Amsterdam

Re: Attributen...

Berichtdoor Yves » Di 05 Dec 2006, 00:00

Bedankt  :)
Kip, duif, kwartel doe ik ook gewoon met een soort keukenschaar. Maar omdat Yves vrij klein is zal ik hem per twee ribben en dan doormidden geven. Ga morgen meteen ff een bottenknipper halen.
Nogmaals bedankt! Erg handig die foto's
Gebruikersavatar
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re: Attributen...

Berichtdoor Jojo » Di 05 Dec 2006, 19:08

Ik heb niets geen speciaal gereedschap! Ik heb gewoon een extra paar scharen (ikea) want ik knip vlees en pens makkelijker dan dat ik het snijd, dat glibbert nog wel eens heen en weer.
Bij de xenos een setje steakmessen voor half bevroren spul door te snijden en een snoeischaar voor ribben, kippen en nekken. That's it! :D
tt-tjes
5-sterren
Berichten: 4892
Lid geworden op: Ma 16 Jan 2006, 09:47
Locatie: Noord Brabant

Re: Attributen...

Berichtdoor tt-tjes » Wo 06 Dec 2006, 19:43

Naar aanleiding van dit topic heb ik vanmiddag ook maar eens de lange snoeischaar gepakt en een lamsnek doorgeknipt. Dat ging heel erg soepeltjes. De vorige keer heb ik het nog gedaan met een bijl maar dit werkte niet zo goed als dit.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Attributen...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 6 gasten