Long drogen

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Long drogen

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
- Judith -
5-sterren
Berichten: 1931
Lid geworden op: Wo 22 Sep 2004, 17:02

Long drogen

Berichtdoor - Judith - » Wo 29 Nov 2006, 11:43

Ik zag net dat ik nog een hele voorraad schapen- en/of geitenlongen in de vriezer heb liggen (onderdeel van de orgaanpakketjes). Ik voer ze rauw eigenlijk niet, maar kan ze natuurlijk wel drogen bij wijze van snack. Nu heb ik inmiddels ruim ervaring met hart, lever en spiervlees, maar: hoe lang duurt het drogen van een long? En doe je dat in z'n geheel of in stukjes/ reepjes?

Graag jullie ervaringen en expertise. Thanks! :)
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24070
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Long drogen

Berichtdoor Angelique » Wo 29 Nov 2006, 11:46

Stukjes, reepjes, dat maakt niet zoveel uit. Het kan prima, het is vrij vlot droog in verhouding tot pens oid.
Robian
5-sterren
Berichten: 1216
Lid geworden op: Wo 10 Sep 2003, 12:00
Locatie: Overijssel

Re: Long drogen

Berichtdoor Robian » Wo 29 Nov 2006, 11:47

Droog je het in een droogmachine of in de oven?

Ik heb de long laatst in de oven gedroogd. Op laagste temperatuur, een uurtje of 6.
Gebruikersavatar
- Judith -
5-sterren
Berichten: 1931
Lid geworden op: Wo 22 Sep 2004, 17:02

Re: Long drogen

Berichtdoor - Judith - » Wo 29 Nov 2006, 12:47

Robian schreef:Droog je het in een droogmachine of in de oven?

Ik heb de long laatst in de oven gedroogd. Op laagste temperatuur, een uurtje of 6.


In de heteluchtoven. Ik doe lever/hart etc. altijd op rond de 80 graden. Begrijp ik goed dat long op een lagere temperatuur moet?
Robian
5-sterren
Berichten: 1216
Lid geworden op: Wo 10 Sep 2003, 12:00
Locatie: Overijssel

Re: Long drogen

Berichtdoor Robian » Wo 29 Nov 2006, 17:00

Judith van Sam schreef:In de heteluchtoven. Ik doe lever/hart etc. altijd op rond de 80 graden. Begrijp ik goed dat long op een lagere temperatuur moet?


Ik moet thuis eerst kijken wat de laagste temperatuur is op mijn hetelucht oven.
Het zou heel goed 80 graden kunnen zijn.
Ik zou gewoon gaan drogen op dezelfde temp als lever/hart en dan even iets vaker checken hoe het droogt.
hellenbanjerbo
4-sterren
Berichten: 303
Lid geworden op: Za 22 Jul 2006, 16:59
Contact:

Re: Long drogen

Berichtdoor hellenbanjerbo » Wo 29 Nov 2006, 17:11

ik knip de long in kleine stukken en tijdens het droogproces knip ik ze nog een keer. op 60 graden in mijn droogmachine een uurtje of 8 a 9. mijn honden en ook vele anderen vinden ze heerlijk en wat ook zo fijn is: het meurt je zakken niet uit zoals bij gekochte gedroogde long.
Gebruikersavatar
- Judith -
5-sterren
Berichten: 1931
Lid geworden op: Wo 22 Sep 2004, 17:02

Re: Long drogen

Berichtdoor - Judith - » Wo 29 Nov 2006, 17:50

Ha thanx! Nou, dan weet ik weer een leuk klusje voor a.s. zaterdag... ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Long drogen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten