Verloop van HD

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Verloop van HD

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
macgirlie
4-sterren
Berichten: 396
Lid geworden op: Di 20 Sep 2005, 09:17
Locatie: Zeeland
Contact:

Verloop van HD

Berichtdoor macgirlie » Za 11 Nov 2006, 22:25

Bij Pepper is twee jaar geleden HD geconstateerd, de foto's waren niet echt heel goed gemaakt (onder roesje) maar de specialist in Oisterwijk zag na onderzoek geen reden om direct te gaan opereren. Ook hebben we een homeophate bezocht die de pijn meer weet aan een aantal ontstekingen. In korte tijd is Pepper heel behoorlijk opgeknapt. Nu twee jaar later lijkt hij nergens last van te hebben, hij rent alleen een beetje raar. Als een konijntje zeg maar, dus de achterpoten gelijktijdig. Is dat nu de telgang die hier vaker genoemd wordt??? Wat nu te doen??? Anticiperen en hem fysiotherapie geven of zo iets of maar afwachten of de klachten terug komen. Het vervelende is dat hij voor een redelijk jonge hond naar mijn idee te weinig beweeglijk is dus de neiging heeft om te zwaar te worden. JayJay die twee jaar jonger is gaat echt lopen rennen als ie los mag en ook in de tuin rent ie de nodige rondjes. Dit heeft Pepper nooit gedaan. Afgezien van dat ze de hele dag de tuin in kunnen gaan we zo'n 1 1/2 tot 2 uur met ze lopen. Maar dat bestaat voornamelijk uit snuffelen dus echt energie verbruiken doet Pepper niet. Zijn achterpoten zijn nog heel weinig bespierd.
Gebruikersavatar
Cherry
4-sterren
Berichten: 287
Lid geworden op: Zo 16 Nov 2003, 22:22
Locatie: Belgie

Re: Verloop van HD

Berichtdoor Cherry » Zo 12 Nov 2006, 10:31

Mijn teefje huppelde ook meer dan dat ze normaal liep en ik heb toen ook foto's laten maken van haar heupen, HD C en een flinke speling op haar linkse heupkom  :(
Ik heb haar laten behandelen met Goudacupunctuur omdat er ook artrose opzat maar ik ben ook aan de gang gegaan met gewoon simpele oefeningen om haar spieren nog sterker te maken.
Ik ga met haar fietsen en laat haar dan in draf lopen, drag-sledding doe ik ook met haar ( met een gewicht achter haar wandelen), en ik heb een berg bij mij in de tuin die ik haar ook laat beklimmen, dit alles in een rustig tempo  ;)
Jammer dat ze zwemmen haat want dat is gewoon super voor een hond.

Het is geen telgang hoe jou hondje loopt

TELGANG
Afbeelding
Bron http://www.gangenpaarden.nl/
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re: Verloop van HD

Berichtdoor Nitus » Zo 12 Nov 2006, 10:42

Mijn eerste gedachte was ook: aan de fiets gaan trainen en/of zwemmen. Ga in ieder geval aan de bespiering werken. Geef je ook supplementen zoals Chlucosamine ed? Zoniet, dan zou ik daar zeker ook mee gaan beginnen, een bezoek aan de fysio is ook zeker niet verkeerd, vooral omdat die heel goed kunnen voelen en zien hoe erg de klachten werkelijk zijn.
Ik zou zeker niet gaan wachten tot de klachten verergeren, nu kun je er misschien nog iets aan doen zonder operatie.
Lil

Re: Verloop van HD

Berichtdoor Lil » Zo 12 Nov 2006, 17:40

Toevallig heb ik net mijn fysiotherapeut gemaild. Boris vertoond geen telgang meer, maar nu dus een nieuw probleem. Hij galoppeert niet, maar heeft een hazenpas (dat met twee poten tegelijk springen achter). Als ik oefeningen hiervoor krijg dan laat ik je het wel even weten!
Gebruikersavatar
macgirlie
4-sterren
Berichten: 396
Lid geworden op: Di 20 Sep 2005, 09:17
Locatie: Zeeland
Contact:

Re: Verloop van HD

Berichtdoor macgirlie » Ma 13 Nov 2006, 08:30

Aan de fiets laten draven durf ik niet met hem omdat hij aan elk grassprietje wil snuffelen. Zwemmen doet hij zelden, hij gaat wel graag het water in maar dan vooral om pootje te baden.
Is het overigens een stom idee om hem gewoon op de loopband te zetten? Die heb ik staan boven. Verder krijgt hij soms een schaaltje yoghurt met Primeval er door heen. Ik denk dat ik na de vakantie toch maar eens met hem naar de fysiotherapeut ga.

@Lil, als je wat oefeningen krijgt hoor ik dat graag.
Lil

Re: Verloop van HD

Berichtdoor Lil » Ma 13 Nov 2006, 19:16

Ik moet mijn oude oefeningen frequenter gaan toepassen, ziet erna uit dat de ruggenwervels weer scheef zitten....
Euh toch maar even naar de therpeut of da in jou geval. Wil je voor zover het op papier lukt de oefeningen wel uitleggen, maar sommige mag je niet doen als de hond spondylose heeft.
Een kun je wel doen en dat is een brokje nemen en dit over de ribben naar de kont toe brengen (dus helemaal over de zijde van de hond). De hond volgt met zijn kop het brokje, bij de kont mag hij het opeten. Aan beide kanten doen. Ook bij de staart pakken en voorzichtig wiebelen, je ziet de rug dan bewegen, let op voorzichtig!!!

De andere oefeningen die ik heb zijn dus alleen na goedkeuring therapeut of da, sorry...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Verloop van HD

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten