Incontinentie

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Incontinentie

Berichtdoor Barfplaats

Breezer
5-sterren
Berichten: 770
Lid geworden op: Di 17 Jun 2003, 16:21
Locatie: Vlakbij Utreg
Contact:

Incontinentie

Berichtdoor Breezer » Ma 30 Okt 2006, 21:03

De kruising Bouvier teef van de buren is op de respectabele leeftijd van 9 jaar. En begint nu incontinent te worden. Ze is gestereliseerd toen ze nog jong was. En is door de narcose doof geworden.
Ze heeft er nog nooit last van gehad, maar de laatste tijd is het bijna dagelijks raak. De buuf heeft al gepast water gegeven, maar ook dat heeft geen zin. Uiteindelijk naar de dierenarts geweest, bloed en urine getest en hier kwam niks bijzonders uit. Wel zei de dierenarts dat ze er goed uit zag voor d'r leeftijd, en dat ze al een behoorlijke leeftijd heeft gehaald voor een Bouvier. Nou ben ik met die leeftijden niet zo bekend maar het zal wel.
Afijn tot zover de inleiding.
De buuf d'r wasmachine draait nu dus overuren met al die kleedjes die nat worden.
En ze vroeg dus aan mij of ik iets homeopatisch wist tegen die incontinentie. Want die sterke medicijnen zag ze niet zitten.

Heef iemand hier ervaring mee?? En zo ja wat kan je voor ondersteunende producten geven??
Gebruikersavatar
chooky
5-sterren
Berichten: 1328
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2003, 00:30
Locatie: Zeist
Contact:

Re: Incontinentie

Berichtdoor chooky » Ma 30 Okt 2006, 22:07

Ik heb ervaring met acupunctuur in combi met kruidenpreparaat. Dat werkte best wel goed. Het verminderde in ieder geval heel erg ermee. Duurde wel even voordat het echt aansloeg. En je moet het kruidenpreparaat blijven geven (dat de hormoonhuishouding veranderd is door de castratie herstelt nl niet meer). Beide behandelingen worden trouwens bij de specifieke hond en situatie gezocht. Je moet dus op consult (ik ben in totaal denk 4 x geweest).
Daarnaast (omdat het niet helemaal wegging) heb ik ook klassieke homeopathie geprobeerd. Dit hielp ook tot op zekere hoogte (eigenlijk zelfde resultaat, dwz chooky verliest bij eeen volle blaas in rust nog altijd druppeltjes urine, maar niet veel). Ook hier is een specifiek middel gezocht bij hond en situatie.
Met zeer regelmatig uitlaten hoeft de wasmachine hier nu geen overuren meer te draaien.
Ik heb zelfs het idee dat het de laatste tijd nog minder aan het worden is, toevallig heb ik ook het idee dat chooky de laatste tijd heel erg lekker in haar velletje zit :), maar nu is chook ook een erg gevoelig hondje die volgens ij heel sterk aan de buitenkant laat merken hoe ze zich van binnen voelt hoor.
Oh ja, heb ook nog allerlei hormoonsupplementen geprobeer (plantaardig, dus van soja en rode klaver etc. maar dat hielp niet of nauwelijks bij chook, de echte verandering heb ik gezien bij beide holistische behandelingen)
Positieve ervaringen dus, maar dan wel op maat bij de hond gezocht, zeer regelmatig blaas laten legen, en het is niet voor 100% weg.

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten