Veel drinken na laatste operatie

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Veel drinken na laatste operatie

Berichtdoor Barfplaats

RuBep
4-sterren
Berichten: 428
Lid geworden op: Do 28 Okt 2004, 15:23
Locatie: Gouda
Contact:

Veel drinken na laatste operatie

Berichtdoor RuBep » Di 03 Okt 2006, 14:16

Onze hond is vorige week geopereerd en drinkt nu heel veel. Nu heb ik de arts gebeld en die zei...even aankijken. Maar het is nu toch al vanaf vorige week woensdag :-\
Een andere arts, die hem drie weken daarvoor heeft geopereerd, die had het idee dat het misschien zou komen door alle troep, injecties/narcose/pijnstillers. Dat daardoor zijn nieren wat overbelast zijn geraakt. Ze vroeg wat hij at en mijn man heeft verteld over Barf. Nu adviseert zij om even geen vlees te geven, maar dan alleen groentes ::)

Wat denken jullie hiervan?

Op dit moment kan ik niet met hem naar de DA, om te laten testen omdat hij nog volledige rust moet houden.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Veel drinken na laatste operatie

Berichtdoor Mevroi Kruim » Di 03 Okt 2006, 16:25

Alleen groente  ??? ??? ???
Gaf ze daar nog enige reden voor? Waarvoor zou dat goed moeten zijn dan?
Ben ik wel erg benieuwd naar.
Mijn eerste reactie is 'wat een onzin', maar als ik haar redenen daarvoor niet weet is dat natuurlijk niet goed onderbouwd.
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Veel drinken na laatste operatie

Berichtdoor 202Spots » Di 03 Okt 2006, 16:36

Ik meen dat het nier diet wel MEER groente heeft, maar alleen maar groentes is beetje vreemd..
Hier is meer over nier-diets ...misschien heb je er wat aan?
http://www.dogaware.com/kidney.html#diet
Lizzy
Moderator
Berichten: 60275
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Veel drinken na laatste operatie

Berichtdoor Lizzy » Wo 04 Okt 2006, 11:11

Dit heb ik geschreven over een barf nier-dieet in het topic van Fleur:

En ik denk dat ze je aan de blikjes willen hebben die een verlaagt fosforgehalte bevatten. En, weinig zout. En misschien een verlaagt eiwitgehalte. Nou goed, met zout heb je al helemaal niks te maken.. Hoewel? Nieren bevatten vrij veel zout. Die zou ik niet geven, maar volgens mij geef je die toch al niet.

Ik zou zeker niet aan de kvv gaan. Zie geen enkel nut waarom je dat zou doen. In kvv zit veel orgaanvlees en orgaanvlees bevat sowieso meer natrium als spiervlees. Tevens bevat orgaanvlees meer fosfor als spiervlees.

Goed, laag fosfor gehalte: dingen als kaas moet je vooral niet geven. Staat stijf van de fosfor. Ei bevat ook redelijk wat fosfor. Vreemd genoeg staat er in het zelf samengestelde nierdieet van Dr Bruce Fogle wel ei.... Ik denk omdat ei lichtverteerbaar eiwit is. Ik zou zelf even geen ei geven en later misschien af en toe eens een ei. Twee per week lijkt me genoeg.

Ik zou dus vooral spiervlees geven. En geef visolie, voor de omega 3 vetzuren! Dat schijnt essentieel te zijn bij nierproblemen. Vetten bevatten sowieso weinig fosfor. Groentes bevatten allemaal relatief weinig fosfor. Fruit bevat ook weinig fosfor. In mijn ogen bevat vooral bot van gevogelte niet teveel fosfor. Veel minder als bijv. kalfsbot. Ik zou dus bot van gevogelte geven. Kip, eend, parelhoen, fazant, dat soort dingen. Geen grote botten. Die bevatten echt veel fosfor. Ik zou sowieso niet teveel bot geven. Maximaal 20% a 40% vleesbotten lijkt me echt genoeg (10% a 20% bot kaal). Eventueel nog iets minder. Botten bevatten namelijk wel weer veel mineralen....

Als je al granen zou willen geven: geef vooral granen die weinig fosfor bevatten. Witbrood bevat weinig fosfor. Witte rijst bevat niet zo heel veel fosfor. Maar mais en havervlokken bijv: die staan weer stijf van de fosfor!

Nou ja, ze raden dus aan om een eiwit-arm dieet te geven. Nu zijn ze er achter gekomen dat het voeren van eiwit-arme dieten geen enkel gunstig effect heeft bij nierproblemen, maar, omdat eiwit ook veel fosfor bevat wordt er aangeraden toch de hoeveelheid eiwit te beperken. Hoeveel het beperkt moet worden, schijnt weer af te hangen van hoe ernstig de nierproblemen zijn. 

Geef geen zeewier/kelp: teveel zout.

Goed, als het mijn hond was, dan zou ik zelf 20% tot 40% rauwe vleesbotten geven van gevogelte. Ik zou een verhoogde hoeveelheid groente geven. Zo'n 20% a 30%. Omdat het laag in fosfor is en ook waterrijk is. Biologische groente schijnt overigens minder fosfor te bevatten als niet-biologische groente, maar nou weet ik niet meer wie dat ook alweer verteld heeft... Volgens mij staat het ergens op Barfplaats en volgens mij was het Tannetje die dat geschreven heeft.

Verder zou ik er lekker wat vet aan toe voegen in de vorm van schapenvet + olijfolie en visolie. Vergeet de visolie niet voor de omega 3 vetzuren! Weer niet teveel vet: anders gaat ze aan de slinger.

Ander plantaardig vet (zonnebloemolie enzo): niet geven! Omega 6 vetzuur mag ze nu niet hebben.

Verder zou ik spiervlees geven. Rund, kip, lam. Ik zou weinig/geen zuivel en weinig/geen eieren geven. Om te beginnen. Ze bevatten teveel fosfor.

En als laatste zou ik 5% orgaanvlees geven. In de vorm van hart/lever. Ik zou een uitzondering maken voor pens. Ik zou lekker wat pens geven. Dit bevat niet zoveel fosfor.

==========================

Je kunt je hond zo voeren. Dit bevat inderdaad extra groente, maar niet alleen groente. Dat lijkt mij tenminste geen goed idee.

Misschien is het goed om een middel te geven dat helpt bij het ontgiften. Ik denk aan chlorella of drainage compositum. Groene leem lijkt me te heftig. Maar misschien dat Tannetje kan zeggen of dat een goed idee is?!
RuBep
4-sterren
Berichten: 428
Lid geworden op: Do 28 Okt 2004, 15:23
Locatie: Gouda
Contact:

Re: Veel drinken na laatste operatie

Berichtdoor RuBep » Wo 04 Okt 2006, 18:16

Dankjewel voor jullie reacties ;D

Ik denkd at ik idd dan iets minder fosfor ga geven, we gaan iig vrijdag terug om de hechtingen eruit te laten halen, dan kan er wellicht meteen naar de waardes gekeken worden.  ::)

En evt iets om te ontgiftigen ::) ik zal eens gaan kijken  of daar iets voor kan vinden in de buurt. Die dingen die je beschrijft zijn denk ik bij de Tuinen of zo verkrijgbaar?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Veel drinken na laatste operatie

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten