Invriezen

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Invriezen

Berichtdoor Barfplaats

Thea & Cees
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Di 11 Okt 2005, 14:10
Locatie: OSS

Invriezen

Berichtdoor Thea & Cees » Vr 22 Sep 2006, 16:00

Ik heb verse hertenribjes kunnen krijgen, normaal moet je dat bij -18º 3 weken invriezen dat doe ik ook bij vers vlees. Nu is mijn vraag bestaat er een tabel dat als je met een lagere temp. invriest de invries tijd ook kan verminderen? Want bij min 40º is de invries tijd maar een paar dagen.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55223
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Invriezen

Berichtdoor Lizzy » Vr 22 Sep 2006, 17:14

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar het antwoord niet op weet.... Nou dacht ik ook wel gelezen te hebben dat je het 10 dagen op -21 graden kunt invriezen, dus misschien dat het wel klopt.

Is het echt wild hert? Zo niet: vroor ik het helemaal niet eerst in en gaf ik het direct. En nou moet ik eerlijk zijn hoor: ik geef echt wild sowieso direct, zonder het eerst lange tijd in te vriezen. Ik ben er gewoon niet van overtuigt dat het nodig is, dat invriezen. Misschien wel de organen van wild, dus daar zou ik geen risico mee lopen. Maar het spiervlees? Ik geloof niet dat daar wat mis mee kan zijn. Bovendien vriest een wolf zijn prooi ook niet eerst op -18 graden in.....

Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten