Spocky en artrose?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Spocky en artrose?

Berichtdoor Barfplaats

Loes
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Wo 13 Sep 2006, 15:44
Contact:

Spocky en artrose?

Berichtdoor Loes » Vr 15 Sep 2006, 12:31

Ik ben net nieuw hier en bestook jullie gelijk met allemaal vragen...  :D Ik ben via de zoekfunctie op dit forum al veel te weten gekomen over artrose en dan met name wat je allemaal zou kunnen geven wanneer dit is vastgesteld.
Nu is het zo dat ik het vermoeden heb dat onze hond dit heeft, maar dat dit nog niet is vastgesteld!
Spocky is nu 9 jaar, we hebben hem uit het asiel sinds dat hij 6 is. Hij is een kleine hond met een langere rug (kruisig teckel, cairn terrier staat in zijn paspoort). Daarbij is het misschien goed te vermelden dat hij 2 jaar geleden een spoedoperatie heeft moeten ondergaan nadat hij is aangevallen door een Deense Dog. Hij had toen o.a. twee gebroken ribben, wat nu nog licht te voelen is.
Het zouden dus ook andere dingen dan artrose kunnen zijn.

Wat ik aan hem merk is dat hij een tijdje terug last had van 'opstartproblemen': na lange tijd in dezelfde houding gelegen te hebben, liep hij mank rechtsvoor. Momenteel heeft hij hier geen last van. Hij is vrolijk en even speels als altijd. Wel heb ik het idee dat hij moeite heeft met de langere wandelingen (het dagelijkse middagrondje van 1 tot 1 1/2 uur).

Omdat zijn symptomen in mijn ogen meerdere oorzaken kunnen hebben, wil ik hem graag goed laten onderzoeken en daarover gaat mijn vraag. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Liefst wil ik naar of een specialist of bijv. een holistische therapeut. Mijn eigen dierenarts heeft hem de vorige keer bij zijn jaarlijkse entingen kort bevoeld en zei geen beperkingen te kunnen voelen en zij raadde me eventueel het voer van Hill's aan en zei mij dat het goed was om met Spocky wat meer te gaan fietsen. Vooral door dit laatste rees bij mij de twijfel, behalve dat hij te klein is om echt langere stukken naast de fiets te rennen, lees ik juist dat beweging beperkt moet worden in geval van artrose. Daardoor heb ik in mindere mate vertrouwen in mijn huidige dierenarts en wil ik liever meteen naar iemand die er echt verstand van heeft.

Sorry voor mijn lange verhaal, ik hoop dat jullie tips hebben.
Laatst gewijzigd door Loes op Vr 15 Sep 2006, 12:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Sanyo
5-sterren
Berichten: 2440
Lid geworden op: Zo 06 Feb 2005, 12:47

Re: Spocky en artrose?

Berichtdoor Sanyo » Vr 15 Sep 2006, 19:03

Ik heb zelf heel goede ervaringen met een chiropractor bij mijn oudje.
Zij kan heel goed vaststellen waar bepaalde problemen in het bewegingsapparaat door ontstaan.
Mijn hond liep voor onregelmatig, soms wat kreupel. Ik wist al dat ze slechte heupen heeft.
Bij de chiropractor bleek haar bekken scheef te staan, waardoor ze haar heupen verkeerd belaste, en die pijnlijk werden.
Hierdoor ging ze haar voorhand meer belasten en toonde ze daar kreupelheid. Toen haar bekken gecorrigeerd was, liep ze ook voor weer mooi regelmatig.
Mijn reguliere da zou 2 weken pijnstillers en uitlaten aan de riem hebben voorgeschreven...maar dat had de oorzaak niet weggenomen!
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re: Spocky en artrose?

Berichtdoor Truus » Vr 15 Sep 2006, 19:59

Ik gebruik Glucosamine gewoon van het kruitvat al een tijdje voor Timo van 11 jaar. Het helpt wel.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60328
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Spocky en artrose?

Berichtdoor Lizzy » Vr 15 Sep 2006, 20:22

Artrose is op zich niet zo gemakkelijk vast te stellen. Je zou dan van alle gewrichten ongeveer foto's moeten laten maken. Maar goed, je zou kunnen beginnen met foto's rechtsvoor natuurlijk, maar aan alle kanten van alle gewrichten moeten dan foto's gemaakt worden, volgens mij.

Brutus loopt voor ook mank, bij startpijn. Volgens mijn DA is de kans op artrose groot, vooral ook omdat het startpijn is. Ik heb besloten daar geen foto's ter constatering van te laten maken (ik zou ze pas laten maken als ik voor goudacupunctuur zou kiezen). Maar Brutus doet het heel goed op een combinatie van Glucobest + af en toe groenlipmossel en als hij echt last heeft (bij teveel beweging) een beetje duivelsklauw en salisprin (twee natuurlijke pijnstillers die je niet continue mag/moet geven).

Ik loop iedere dag meerdere wandelingen met hem, waarvan 1 wandeling (los van de riem) van 5 km lang. Fietsen: daar reageert hij niet echt goed op. Hij reageert het best op rustige beweging, niet te lang, niet door mul zand en iedere dag ongeveer even lang/veel beweging.

Rhus Toxicodendron D4/D6 is overigens een homeopathisch middel dat goed werkt (vaak) bij opstartpijnen bij artrose.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Spocky en artrose?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten