Eiwitten

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Eiwitten

Berichtdoor Barfplaats

Saantje
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 09 Aug 2006, 20:38
Locatie: Grembergen
Contact:

Eiwitten

Berichtdoor Saantje » Za 02 Sep 2006, 03:57

Uit de bloedtest van vorige week blijkt dat hij téveel eiwitten heeft waardoor hij dus een nier blokkade kan krijgen als het niet wordt opgelost. Hij mag 90-95 hebben en heeft een waarde van 126!!
Nu bleek het een goede stap te zijn om geleidelijk over te gaan op Duck want zijn voeding bevatte maar liefst 30% eiwitten! Bij Duck heb je de keuze uit verschillende assortimenten waarvan 2 heel interessant zijn want die zijn speciaal gemaakt voor eiwit gevoelige honden.
Ik geef al bijna een jaar om de dag Duck om de dag brokken, dus nu ga ik de brokken stilaan verschuiven naar om de 2 dagen brokken en zo tot hij volledig op Duck staat.
Nu vroeg ik me af, zijn er veel natuurlijke dingen zonder veel eiwitten want hij eet geregeld eens een knook voor zijn tanden, ook soms eens wat lever. Wat is nu het beste want ik wil heb wel nog steeds wat goeds voor zijn tanden kunnen geven natuurlijk, ze zien er nu al zoveel beter uit dankzij de botten.
Owja wat mag ik dan zeker niet geven?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60290
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Eiwitten

Berichtdoor Lizzy » Za 02 Sep 2006, 09:52

In mijn ogen doet het eiwitpercentage er niet toe. Het gaat om de kwaliteit van het eiwit. En de kwaliteit van het eiwit in brok is altijd inferieur. Om de simpele reden dat het aandeel goed vlees vaak nihil is en omdat het vlees dat er in zit altijd is verhit.

Dus ik zou inderdaad gerust op Duck overstappen.

Een knook is overigens sowieso drie keer niks voor het gebit van de hond. Dus dat zou ik afschaffen maar dan om redenen dat knoken niet goed zijn voor het gebit. Ze zijn van dragende delen van het dier en vaak ook nog van een oud dier. Dus twee keer niet goed, zeg maar. Ze beschadigen het gebit meer dan dat het een tand en kiesreinigend effect heeft. Ik zou zeggen: geef gerust 1 keer per week een lekker bot, maar dan een geschikt bot! Zoals bijv. kalfswervel of lams of geitenribben. Meer daarover kun je lezen in de barfplaats bibliotheek, "honden en het eten van botten": http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... readid=801


Lever zit al meer als genoeg in Duck dus dat zou ik er niet bij geven. Als je af en toe iets wilt geven, dan zou ik voor iets kiezen dat niet in Duck zit. Bijv. een vers, rauw, heel sardientje. En dan bijv. 1 of 2 of 3 sardientjes per week.
Saantje
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 09 Aug 2006, 20:38
Locatie: Grembergen
Contact:

Re: Eiwitten

Berichtdoor Saantje » Za 02 Sep 2006, 15:22

De lever is vooral omdat hij het heel graag heeft.
Ik ga volledig verstapen op Duck Lam & Rijst omdat dat gemaakt is voor honden die gevoelig zijn aan eiwitten, wat hij dus wel degelijk bleek uit zijn bloedtest...

Bedankt voor de nuttige informatie!
jolly64
4-sterren
Berichten: 295
Lid geworden op: Wo 17 Dec 2003, 22:05

Re: Eiwitten

Berichtdoor jolly64 » Zo 03 Sep 2006, 00:21

Mijn hond zit tegenwoordag ook op duck lam/rijst en doet het er goed op
Hij is allergisch voor bepaalde eiwitten
Saantje
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 09 Aug 2006, 20:38
Locatie: Grembergen
Contact:

Re: Eiwitten

Berichtdoor Saantje » Zo 03 Sep 2006, 00:24

jolly64 schreef:Mijn hond zit tegenwoordag ook op duck lam/rijst en doet het er goed op
Hij is allergisch voor bepaalde eiwitten

De mijne blijkbaar ook, vandaar dat hij last kreeg. Gelukkig stond ik erop dat we bloed lieten trekken voor het erger werd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Eiwitten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten