Kalfs spareribs

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Kalfs spareribs

Berichtdoor Barfplaats

Bart H
1-ster
Berichten: 29
Lid geworden op: Ma 28 Mar 2005, 11:59
Locatie: Maastricht

Kalfs spareribs

Berichtdoor Bart H » Wo 30 Aug 2006, 16:38

Vandaag een doos kalfs spareribs in de aanbieding bij de Makro gekocht (4,75 per kg).

Laten ontdooien en aan mijn schnauzer gegeven, die een ervaren botteneter is. Toen hij klaar was, viel het mij op dat het terras bezaaid was met botsplinters.

Is dit normaal? Afbeelding
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor 202Spots » Wo 30 Aug 2006, 16:48

Bart H schreef:Toen hij klaar was, viel het mij op dat het terras bezaaid was met botsplinters.

Is dit normaal? Afbeelding


Ik vind kalfs ribben TE hard, en koop ze niet meer...ik heb ze ook wel is met de hamer bewerkt, en kwam toen ook tot de ontdekking dat ik alleen maar die lange spinters kreeg, geen verbrijzelde bot zoals met andere botten...nee, echt van die 3-5 cm lange scherpe splinters.
Ik hoop dat je ze hebt opgeraapt en weg gegooit/gegooid...
weg gedaan! 
Laatst gewijzigd door mahuni op Wo 30 Aug 2006, 16:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Bart H
1-ster
Berichten: 29
Lid geworden op: Ma 28 Mar 2005, 11:59
Locatie: Maastricht

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Bart H » Wo 30 Aug 2006, 16:54

202spots schreef:Ik vind kalfs ribben TE hard, en koop ze niet meer...ik heb ze ook wel is met de hamer bewerkt, en kwam toen ook tot de ontdekking dat ik alleen maar die lange spinters kreeg, geen verbrijzelde bot zoals met andere botten...nee, echt van die 3-5 cm lange scherpe splinters.


Ja, hier ook van die lange splinters. Nooit een soortgelijk probleem met lamsribben gehad.


Wat een teleurstelling! 8 kilo kalfsribben in de vriezer. Afbeelding


Ik hoop dat je ze hebt opgeraapt en weg gegooit/gegooid...
weg gedaan!



Afbeelding
202Spots
5-sterren
Berichten: 4782
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006, 17:51
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor 202Spots » Wo 30 Aug 2006, 17:01

Bart H schreef:Ja, hier ook van die lange splinters. Nooit een soortgelijk probleem met lamsribben gehad.

Lamsrib is zachtere bot...dus volgende keer lam!!

Wat een teleurstelling! 8 kilo kalfsribben in de vriezer. Afbeelding


Nee!!! hoef je niet alles weg te gooien hoor, maar laat alleen het vlees eraf kluiven en dan de kale rib weg halen. ;)
Ik bedoeld de spinters weg gedaan voordat die worden opgegeten!

Afbeelding


"iemand" van sisilieja zit mij te peste over me schrijven, dus voordat ze weer wat heeft aan of op te merken ....snappie ;)
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24068
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Angelique » Wo 30 Aug 2006, 19:08

Bart H schreef:


Wat een teleurstelling! 8 kilo kalfsribben in de vriezer. Afbeelding


Afbeelding



Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in je eigen vriezer leggen :D
Lizzy
Moderator
Berichten: 55301
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Lizzy » Wo 30 Aug 2006, 19:14

Ik voer ook kalfswervel en rib. En hoewel ik het ook wel hard vind en ook wel wat splinters vind, voer ik het al lange tijd, zonder problemen. Ik geef wel vooral lekker flink wat pens. Maar, als het echt te gek is met de splinters of als je het eng vindt: dan zou ik het ook een andere bestemming geven....
Bart H
1-ster
Berichten: 29
Lid geworden op: Ma 28 Mar 2005, 11:59
Locatie: Maastricht

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Bart H » Wo 30 Aug 2006, 20:34

Bedankt voor de reacties. Ik vind het inderdaad te eng om het weer the geven. De splinters die ik vond waren werkelijk vlijmscherp.
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2695
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Cindy de Wolf » Wo 30 Aug 2006, 20:39

Ik voer zo af en toe kalfsribben van het IC, zo af en toe omdat ik 5.00 de kg toch wel duur vind. Maar dit verhaal beangstigd mij toch wel behoorlijk en ik heb net een aantal kg besteld :o Die van het IC zijn wel heel erg goed bevleesd. Wat zeggen de kenners hiervan?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55301
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Lizzy » Wo 30 Aug 2006, 22:36

Cindy de Wolf schreef:Ik voer zo af en toe kalfsribben van het IC, zo af en toe omdat ik 5.00 de kg toch wel duur vind. Maar dit verhaal beangstigd mij toch wel behoorlijk en ik heb net een aantal kg besteld :o Die van het IC zijn wel heel erg goed bevleesd. Wat zeggen de kenners hiervan?


Ik ken ze niet, denk ik. Maar als jij die ervaring niet hebt, dat je splinters ziet: zou ik ze blijven voeren, met pens. Ik voer ze ook. Bij mij komen ze alleen niet van IC vandaan maar van De Boer & Zn. Maar volgens mij haalt IC ze daar ook!
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2695
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Cindy de Wolf » Do 31 Aug 2006, 07:07

Lizzy schreef:Ik ken ze niet, denk ik. Maar als jij die ervaring niet hebt, dat je splinters ziet: zou ik ze blijven voeren, met pens. Ik voer ze ook. Bij mij komen ze alleen niet van IC vandaan maar van De Boer & Zn. Maar volgens mij haalt IC ze daar ook!


Ik heb ze tot nu toe altijd zonder extra vlees/pens gegeven, omdat er al zo'n onwijs dikke laag vlees op zit. Ik zal ze met pens gaan geven. Zijn ze bij De Boer en Zn goedkoper?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55301
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Lizzy » Do 31 Aug 2006, 09:09

Cindy de Wolf schreef:Ik heb ze tot nu toe altijd zonder extra vlees/pens gegeven, omdat er al zo'n onwijs dikke laag vlees op zit. Ik zal ze met pens gaan geven. Zijn ze bij De Boer en Zn goedkoper?


Als jij geen nare ervaringen hebt met splinters, kun je ze ook zo blijven geven maar wat extra pens is wat extra veiligheid...

Bij Boer & Zn zijn de ribben even duur maar de wervels goedkoper maar daar zit dan ook vrijwel geen vlees aan. Nu kun je daar als particulier niet rechtstreeks kopen trouwens.
Gebruikersavatar
bas rouge
5-sterren
Berichten: 501
Lid geworden op: Ma 12 Jul 2004, 21:55
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor bas rouge » Do 31 Aug 2006, 09:37

Cindy de Wolf schreef:Ik heb ze tot nu toe altijd zonder extra vlees/pens gegeven, omdat er al zo'n onwijs dikke laag vlees op zit. Ik zal ze met pens gaan geven. Zijn ze bij De Boer en Zn goedkoper?


Ik geef ze ook wel eens, de kalfsribben van IC, vind ze te duur voor regulier. Ik geef ze altijd zonder extra vlees erbij omdat er zo veel vlees aan zit. Ik heb geen problemen gezien; niet splinteren, niet bij vertering en ook niet qua hardheid. Ik heb een ouder klein hondje die echt niet alles van bot goed kapot krijgt dus als hij die ribben makkelijk eet dan geloof ik echt niet dat ze te hard zijn. De kalfswervels die ik weleens koop via Canis Naturalis zijn voor die kleine echt te hard.
Domestic_Dog
2-sterren
Berichten: 56
Lid geworden op: Do 24 Nov 2005, 19:54
Locatie: Arnhem
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Domestic_Dog » Do 31 Aug 2006, 15:17

Hier laten ze de botten zelf al liggen, ze kluiven het vlees eraf, knagen nog wat aan zo'n wervel en lopen dan weg  ;D
Gebruikersavatar
sylvia
5-sterren
Berichten: 8612
Lid geworden op: Za 27 Dec 2003, 12:34
Locatie: Sint-Annaland

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor sylvia » Do 31 Aug 2006, 19:01

Ik voer ook geen kalfsribben meer, ik vond hier superlange haarscherpe splinters op de vloer. Hier krijgen ze aan rib alleen nog geiten of lamsribben.
Bullekes
4-sterren
Berichten: 309
Lid geworden op: Do 03 Nov 2005, 20:37
Locatie: Venray Limburg!!
Contact:

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Bullekes » Do 31 Aug 2006, 19:05

Ik wilde kalfribben bestellen maar nu ik dit lees denk het maar niet meer voor mijn bullekes  :o
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kalfs spareribs

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten