Bevroren vlees snijden

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Bevroren vlees snijden

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
vandunes
1-ster
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 21 Mei 2006, 16:28

Bevroren vlees snijden

Berichtdoor vandunes » Di 29 Aug 2006, 13:18

Heeft er iemand tips voor het snijden van bevroren vlees. Ik krijg het bevroren aangeleverd in porties van 500 gr of een kilo dus ik moet er kleinere porties van maken.

Als ik het laat ontdooien hoe lang kan ik het dan ik de koelkast bewaren?

Groetjes Jacqueline
Gebruikersavatar
Jolly
5-sterren
Berichten: 2514
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003, 08:51
Locatie: Breezand

Re: Bevroren vlees snijden

Berichtdoor Jolly » Di 29 Aug 2006, 13:22

bevroren kan je het niet echt makkelijk snijden, ikzelf zou het een beetje laten ontdooien, zeg ff een uurtje of 2 en dan met een goed hapmes, aan het werk gaan.

Trouwens ik ontdooi wel vaker vlees voor de honden, omdat ik het in groot in de vriezer heb gemikt en er later porties van wil maken en dat vries ik dan gewoon weer in.
Tot nu toe nog nooit problemen mee gehad.
Gebruikersavatar
Xada
5-sterren
Berichten: 908
Lid geworden op: Za 25 Mar 2006, 18:33
Locatie: Aldeia da Mata, Portugal.
Contact:

Re: Bevroren vlees snijden

Berichtdoor Xada » Di 29 Aug 2006, 13:54

Wordt zelfs zeer vaak met vlees voor mensen gedaan. (door de bedrijven) Zou me er dus niet te druk over maken om het na het ontdooien weer in te vriezen.
Martinus
1-ster
Berichten: 6
Lid geworden op: Do 06 Apr 2006, 13:33
Locatie: Friesland

Re: Bevroren vlees snijden

Berichtdoor Martinus » Di 29 Aug 2006, 13:59

Bevroren vlees laten ontdooien en weer invriezen is absoluut geen probleem. Het enige wat er gebeurt dat de smaak kwaliteit iets achteruit gaat. Maar mijn honden eten er zeker niet minder om.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Bevroren vlees snijden

Berichtdoor Mevroi Kruim » Di 29 Aug 2006, 14:26

Doe ik ook altijd, zover laten ontdooien dat het te bewerken is en dan weer invriezen. Als je 5 kilo kopvlees in een bonk aangeleverd krijgt, of een hele runderpens van 12 kilo, dan moet je wel. Gaat prima, nooit problemen mee gehad.
Gebruikersavatar
vandunes
1-ster
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 21 Mei 2006, 16:28

Re: Bevroren vlees snijden

Berichtdoor vandunes » Di 29 Aug 2006, 20:02

Oke bedankt! Ik dacht altijd dat dat niet goed was opnieuw invriezen maar als jullie er geen problemen mee hebben gehad doe ik het ook gewoon!

Groetjes Jacqueline
Gebruikersavatar
judith1967
5-sterren
Berichten: 3305
Lid geworden op: Di 15 Nov 2005, 21:08
Locatie: rotterdam

Re: Bevroren vlees snijden

Berichtdoor judith1967 » Di 29 Aug 2006, 20:38

Ik doe het ook altijd,beetje laten ontdooien,of soms leg ik het in koud water(tip van iemand van hier)is het zo snijdbaar.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Bevroren vlees snijden

Berichtdoor Mevroi Kruim » Di 29 Aug 2006, 22:35

vandunes schreef:Oke bedankt! Ik dacht altijd dat dat niet goed was opnieuw invriezen maar als jullie er geen problemen mee hebben gehad doe ik het ook gewoon!

Groetjes Jacqueline


Als je het met je tartaartje doet voor jezelf is het niet zo'n goed idee. Bij het ontdooien komen er nieuwe bacterien in dus het totaal antal bacterien neemt toe. Althans zo heb ik het begrepen. Dus dingen die je zelf rauw wilt gaan eten, daar moet je echt mee uitkijken. Maar honden kunnen wat dat betreft heel wat meer hebben dan mensen dus luistert het niet zo nauw.
Oja, de structuur wordt er ook niet beter van, de cellen vriezen verder kapot, maar daar zit een hond ook niet echt mee.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Bevroren vlees snijden

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten