Risico's van middelen tegen huidparasieten en wormen bij huisdieren

Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
Christel & Luna
1-ster
Berichten: 30
Lid geworden op: Di 14 Mar 2006, 15:27
Locatie: Zaandam

Risico's van middelen tegen huidparasieten en wormen bij huisdieren

Berichtdoor Christel & Luna » Ma 28 Aug 2006, 01:22

Hierbij een link naar een rapport van de Rijksuniversiteit Groningen (Biologiewinkel) over de risico's voor mens, dier en milieu van middelen tegen huidparasieten en wormen bij huisdieren. Dit rapport wil een antwoord geven op de volgende vraag: Wat zijn de risico's van antiparasitaire diergeneesmiddelen en hoe kunnen deze risico's beperkt worden?

http://www.rug.nl/wewi/_shared/publicat ... /rap63.pdf
Suzan54
4-sterren
Berichten: 272
Lid geworden op: Za 22 Jul 2006, 16:48
Locatie: Haarlem
Contact:

Re: Risico's van middelen tegen huidparasieten en wormen bij huisdieren

Berichtdoor Suzan54 » Ma 28 Aug 2006, 10:00

Dat is even een lijvig boekwerk. Hartelijk bedankt voor de tip. Verkeerd ontwormen, onderdoseren, verkeerde middelen, tijdstippen etc. richt veel ellende aan. Ik heb alleen vluchtig gelezen maar het opgeslagen voor voorkomende gelegenheden.
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re: Risico's van middelen tegen huidparasieten en wormen bij huisdieren

Berichtdoor conleeuw » Ma 28 Aug 2006, 11:41

Bedankt voor de info, ik heb heel het document doorgespit, dus echt gelezen, ik kan niet anders zeggen dan........ damned if you do and damned if you don't :-\ Daarbij vindt ik de alternatieven die aangedragen worden ook niet alles, bij vlooien bestrijding wordt genoemd dat ze meestal dood gaan van gewone shampoo  :-\...... en de beste manier van bestrijding is je huis schoonhouden, kammen met een vlooienkam, daar hebben de eigenaren van newfoundlanders heel veel aan.... ;D en in de mand kamille, lavendel, koriander of boerenwormkruid.... omdat de geur de vlooien zullen verdrijven, mijn conclusie is dan ....dus zullen de vlooien zich niet in de mand meer bevinden maar elders, want mijn honden liggen helaas niet alleen in hun mand, zoals vele honden. Verder kan je dagelijks een knoflooktabletje geven, ook dit schrikt vlooien af. (ik ben maar al te blij dat ik al jaren geen vlooien meer heb gezien) Over teken bestrijding als alternatief wordt gezegd dat het niet zinvol is om teken bestrijding te doen, teken middelen zou de teken niet weghouden maar ze doodmaken als ze zich hebben volgezogen, dus alleen het controleren van huisdieren is zinvol. Men zegt dat de teken/vlooien banden alleen werken in de gebied waar de band is, dus de nek, de teken en vlooien bevinden zich dan op de rest van de hond. De praktijk heeft bij mij immers een ander bewijs gelevert, als mijn honden een teken band dragen krijgen ze echt geen teken, dus ik twijfel wel een beetje over de conclusie over de werkzaamheid van de teken/vlooienbanden.
Luizen bestrijding wordt als alternatief alleen aangegeven dat je moet kammen. En azijn aan de spoelwater moet toevoegen als je ze wast, omdat de neten dan makkelijker loslaten. Gelukkig heb ik nog nooit luizen op mijn honden of katten gehad.
Een alternatief voor mijt of worm infecties wordt niet gegeven  ;)
Maar het is wel een interessante document om door te lezen, kan je precies zien welke middel welke gif bevatten en hoe en wat de werking is, en ook de mogelijke bijwerkingen.  ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast