Lui in de bek

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Lui in de bek

Berichtdoor Barfplaats

Saskia C.
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Za 21 Jan 2006, 16:14
Locatie: Geldrop

Lui in de bek

Berichtdoor Saskia C. » Do 24 Aug 2006, 18:41

Zit met een Barf probleempje. Belle, onze kleinste kooiker is altijd al een kieskeurige eter geweest. Als de penslappen te groot zijn of de stukken vlees te groot zijn, dan weigert ze te eten. Bowie onze andere kooiker die vreet echt alles en is het tegenovergestelde. Nu heb ik ze vandaag voor het eerst ieder een halve runderstrot voorgeschoteld. Bowie heeft daar geen problemen mee en gaat lekker kluiven en kauwen tot het op is. Belle daarentegen die trekt er eens aan en kijkt je dan aan van wat doe je me aan. Heb het zelfs voor haar vastgehouden, maar ze vindt het gewoon veel te veel werk om te moeten kauwen en kluiven voor haar eten. Kippennekken dat gaat nog net, maar verder wil ze niet. Nu krijgen ze normaal KVV en af en toe Barf, maar dat wil ik graag wat uitbereiden, maar als zij zo moeilijk blijft doen is het misschien handiger om het bij KVV te laten wat haar betreft. Ik heb haar verder i.p.v. die runderstrot niets meer gegeven en probeer het morgen nogmaals. Nu is mijn vraag, hoelang blijf je het volhouden van aanbieden...niet eten....dan jammer. Ze is namelijk erg lui in de bek en erg stijfkoppig  ;). Moet je koste wat kost zo'n hond aan het kluiven krijgen. Ze is nu 6 jaar en heeft bij de vorige eigenaars altijd brokken gehad en de 2 jaar dat ik haar heb KVV. Wat zouden jullie doen? Volhouden of toegeven?
Gebruikersavatar
Happy Tail
5-sterren
Berichten: 847
Lid geworden op: Ma 23 Jan 2006, 18:51
Locatie: Zoelen
Contact:

Re: Lui in de bek

Berichtdoor Happy Tail » Do 24 Aug 2006, 20:14

de eerste vraag is dan: weet je echt zeker dat ze het lust?
waarschijnlijk dus wel, want in kleine stukjes eet ze het wel....Ze heeft jou dus goed opgevoed ;)
Als er hier niet echt lekker geknaagd wil worden dan kijk ik eerst eens of er niet een wondje in haar bek zit. Is dit niet het geval, dan heeft ze 15 minuten de tijd om te beginnen. zo niet...dan over 24 uur weer een nieuwe poging. Je zou Belle bijvoorbeeld dan over 12 uur een nieuwe poging kunnen laten ondernemen, Baya krijgt 1 x per dag eten.
Maar ik moet er dan ook wel verder van overtuigd zijn dat ze verder gezond is!!! want een hond die Barf weigert kan ook echt ziekies zijn natuurlijk
Saskia C.
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Za 21 Jan 2006, 16:14
Locatie: Geldrop

Re: Lui in de bek

Berichtdoor Saskia C. » Do 24 Aug 2006, 20:28

Ze heeft geen last van haar bekkie, heb het nog een keer nagekeken. Maar de harde gedroogde pensstaafjes gaan er wel zonder problemen in hoor. En kippennekken kraakt ze ook gewoon. Ze heeft alleen een hekel aan "taai" vlees zoals pens en nu dus ook de runderstrot. Ze heeft ook altijd al problemen gehad met het eten van kopvlees, dat moet namelijk echt klein gesneden zijn, want madam wil daar niet op kauwen, is te taai vindt ze. Ben bang dat ik gewoon een supermiep heb wat dat betreft en ik ben te goed voor haar omdat ik het dan weer in kleine stukjes snij. Maar ik vind het zo zielig als ze moet hongeren. Daarom vraag ik me af of er mensen zijn die ook zo'n supermiep hebben en die na vanalles geprobeerd te hebben tot de conclusie komen dat het dan maar in kleine stukjes moet. Of dat iedere hond uiteindelijk wel gaat barfen, als je maar lang genoeg je "poot" stijf houdt.
Gebruikersavatar
chooky
5-sterren
Berichten: 1343
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2003, 00:30
Locatie: Zeist
Contact:

Re: Lui in de bek

Berichtdoor chooky » Do 24 Aug 2006, 20:33

Chooky wil daar ook nog wel eens last van hebben (dit itt Flea, die vindt kluiven wel tof :D). Ik doe het met sommige dingen (als pens) als volgt, ik geef eerst kleingesneden (maar niet zo heel veel) dan de volgende keer iets minder kleingesneden en zo vergroot ik de stukjes totdat ik een hele lap kan geven.
Soms ook (bij lappen vlees) doe ik heel klein gesneden bovenop en daaronder wat grotere lapjes. Dan heeft ze honger en doordat ze wel de kleine stukjes eet merkt ze dat dubbel en bovendien vindt ze het dan ook nog lekker en dan neemt ze 9 van de 10 keer de grotere stukken voor lief.
java
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Za 08 Mei 2004, 13:35
Locatie: brabant
Contact:

Re: Lui in de bek

Berichtdoor java » Vr 25 Aug 2006, 17:07

Ja ik had ook zo'n grote miep...ja ze heet ook Belle !!!
Die wilde niets eten en zeker niet als ze er maar iets moeite voor moest doen. Nou hier werkte het perfect....eten aanbieden zo niet dan wacht je maar tot de volgende dag. Ben ook een keer per dag gaan voeren. Bestede er ook geen aandacht meer aan. Nou dat duurde dus enkele dagen...en nu, ze eet alles en met veel smaak !!
Heerlijk want dat getut met eten werd ik zo kriegel van !!!!

groetjes Will
Tineke *
4-sterren
Berichten: 453
Lid geworden op: Vr 23 Sep 2005, 13:59
Locatie: Hoogvliet

Re: Lui in de bek

Berichtdoor Tineke * » Vr 25 Aug 2006, 17:22

Probeer de hond apart te zetten met dichte deuren.Dat hielp bij mijn hond perfect.Gewoon in de gang en bekijk het maar.Niet eten binnen een1/2 uur
weghalen.En geen aandacht aan besteden,die van mij eet nu alles in grote stukken en...runderstrot.

            Tineke
Saskia C.
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Za 21 Jan 2006, 16:14
Locatie: Geldrop

Re: Lui in de bek

Berichtdoor Saskia C. » Vr 25 Aug 2006, 20:39

Vandaag hebben ze de restanten runderstrot gehad. Bowie heeft er heerlijk op liggen kauwen en kluiven. Belle heeft met wat overredingskracht zelf ook stukken ervan gegeten en heeft er op gekauwd. Ze heeft niet alles opgegeten, maar het begin is er. We blijven gewoon doorgaan, want het is een heerlijk gezicht als ze tevreden liggen te kluiven en kauwen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Lui in de bek

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten