Kortsondige hevige kramp na zwemmen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Kortsondige hevige kramp na zwemmen

Berichtdoor Barfplaats

Prinslander
1-ster
Berichten: 1
Lid geworden op: Vr 04 Aug 2006, 22:02
Contact:

Kortsondige hevige kramp na zwemmen

Berichtdoor Prinslander » Vr 04 Aug 2006, 22:07

Hallo Allemaal

Via een ander forum hier terecht gekomen en ooit eens alle informatie betreft voeding en dergelijke bekeken, heel interesant.

Nu het volgende

Mijn duitse staande draadhaar reu van 2 jaar oud heeft nu enkele keren flink kramp gehad aan zijn linkse achterpoot nadat hij vanuit het water direct een een aport te land moest halen, hij loopt dan enkele seconde mank en piept alles bij elkaar. Hij denkt dat ik hem dat aandoet zodat ook z’n vertrouwen in mij verliest.
Ben al bij de veearts geweest en die kon verder niks vinden, en kwam op de conculsie dat het misschien weleens kramp kon zijn ( dat vermoede ik zelf ook ).

Er werd me geadviseerd om even de hoeveelheid selenium en vitamine C in het voer te bekijken. Nu is mijn vraag wat normale gehaltes hiervoor, en is het eventueel mogelijk deze stoffen extra te geven via toevoegingen zoals ook in de paardensport gebeurt, of eventueel via barf producten ?

Aaan zijn conditie lig het niet hij heeft 1 en al spierbundel en na lange fietstocht heeft hij nergens last van.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60290
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Kortsondige hevige kramp na zwemmen

Berichtdoor Lizzy » Vr 04 Aug 2006, 22:24

Hallo Voorjager, ik heb hier eerlijk gezegd ook nog nooit eerder van gehoord. Zit het niet in zijn rug? Ik heb geen idee of het zinvol is om er bijv. eens een chiropractor naar te laten kijken. Is de aanval na die paar seconde weer verdwenen? Geen restpijn?

Vitamine C kan een hond in principe zelf aanmaken en het is juist onverstandig om dit altijd te supplementeren. Ook via brokken. De hond stopt namelijk met de eigen aanmaak van vitamine C als hij het altijd maar weer krijgt toegediend.

De sypmtomen van een tekort aan selenium zijn: spierzwakte, anorexia, depressie. Ik kan me niet voorstellen dat dit aan de orde is, te meer daar zijn spieren in goede conditie zijn. Wanneer de voeding voldoende vitamine E bevat (er is een relatie tussen die twee in opname), is 0.03 mg selenium per 1000 kcal ME voldoende voor een volwassen hond. In dit boek (nutrient requirement of dogs) staat dat het mineraal in ruime mate aan droogvoer wordt toegevoegd.

Ik denk dat je het niet in die hoek moet zoeken, eerlijk gezegd.
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: Kortsondige hevige kramp na zwemmen

Berichtdoor geer » Vr 04 Aug 2006, 22:27

Misschien iets van Magnesium geven?
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re: Kortsondige hevige kramp na zwemmen

Berichtdoor Femke » Vr 04 Aug 2006, 23:05

Wij hebben het ook gehad met onze berner. Zo ieens schiet het erin, hij hupt een paar stappen op 3 poten (gillend!!). Ik ga zo snel als ik kan naar hem toe, trek zijn poot naar beneden en dan zakt het af.

We hebben foto's laten maken maar daar was niets op te zien. Hij heeft het een keer of 3 gehad en nu al meer dan een jaar niet meer (gelukkig) anders had ik het zeker hogerop gezocht met hem.

Mijn DA weet ook niet wat het is, kan patella luxatie zijn maar hij han het zelf niet triggeren.
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: Kortsondige hevige kramp na zwemmen

Berichtdoor tieneke » Vr 04 Aug 2006, 23:05

Denk dat er toch iets niet goed/klem zit in de rug...zou snel een goede osteopaat/fysio opzoeken en zeker niet met deze klachten blijven lopen voor het nog erger wordt.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kortsondige hevige kramp na zwemmen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten